На пример, случајот со романскиот монах Клеопа, кој самиот почувствувал дека неговите оштетени бели дробови (туберкулоза) се лечат со Божја помош...
Или, во бигорскиот манастир, каде се лечат зависници од дрога...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:20 ---
Освен што носиш бројаница на раката и што слушаш што ќе ти каже попот, читаш ли и нешто друго?
Не, ја иам прочитано 2 книги и веднаш си помислив дека сум паметен и решив да се приклучам на форумов, за да можат и другите да видат колку сум паметен...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:22 ---
Една од револуционерните новини што ги донесува Исус е ставњето на човекот НАД Законот. Или и тоа не го знаеш?
Признавам, ова не го знаев се‘ дур‘ Ти не ми кажа, ама кажаново е целосно погрешно.
Жалам...Обиди се одново.
А и бројаница не носам на раката, така да и тука си во грешка.
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 15:24 ---
З
Знаеш како велат србите? „На `рѓавом курцу и длаке сметају....“ така да....
Не знам шо ти фали?
Види, не се замарај со мене лично, туку прејди на поставување прашања, ама онака, со ред, а не во склоп од километарски постови, каде не можам да разликувам што Ти е прашањето а што е Твој коментар по прашањето...Ова веќе по четврт пат го (пре)пишивам.
Јас сум овде, на форумов, и не бегам никаде...
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 16:01 ---
Масонерија? Не затоа што се ебат без кондоми и затоа што немаат лек ни за пролив на располагање?
Африканците се е**а без кондоми и пред 300 г. ама тогаш „сидата„ не постоеше и не ги десеткуваше.
Тоа што денешните африканци страдаат од излечиви болести, тоа е последица од неколку вековниот колонијализам, кој им го наметнаа денешните „демократи„, кои на Африка се‘уште гледаат како на „заостанат„ континент, од кој штедро црпат суровини, исто како и пред 50 или 100 г. Плус, Африка е еколошки најчистиот континент, а единствен „проблем„ се самите африканци, на кои „демократите„ им подметнуваат зарази на епидемиски размер, со цел, африканците да бидат „збришани„ од Земјава, оти се, нели, „затуцани„, брзо се множат и со тоа, се јавуваат повеќе гладни усти и стомаци на Земјава, за чиј глад „демократите„ не се расположени да одвојат пари (иако со векови им ја вадеа маста...) на ист начин како што се расположени да арчат пари на „најновите „верзии од „Плејстејшн„ и „Ај фон„. чекајќи пред продавниците од 3 наутро. Со елиминирањето на африканците како луѓе., денешната масонерија ќе си оформи згодно место за живеење, оти е повеќе од очигледно дека еколошката криза ја зафаќа целава Земја и за истата, „напредните„ земји немаат решение...
Така, умирањето кај африканците е планиран и стратешки процес, а не неспособност од медицината да им пружи соодветни лекови, за кои африканците немаат пари.