Хаха, убаво ти рекол Братот погоре.Некоја сопствена интерпретација на текстот ли правиш? За што според тебе зборува Добри Ганчев?
Затоа ли до ден денеска не знаете кои сте и што сте и на секои 10-15 години си вадите по 1-2 теории за "произходот"..?Грешиш, ние немаме потреба да се замараме да копаме бунари, енергијата на нацијата ја користиме за по неодложни проблеми. Нашите се ископани од историјата и тоа не се оспорува од никој /е, речиси никој.../:smir:
Хаха, убаво ти рекол Братот погоре.
Ти не само што си аналфабета и немаш поим од англиски јазик, туку изгледа дека слабо ти оди и со јазикот и писмото кои ги сметаш за свои.
Ама тоа воопшто не ме чуди, азијатските корени сепак не се занемарливи...
:kesa:
Многу ми се допаѓаат ваквите скалила на вашето глупирање.
Ова е едно од последните.
Кога ќе ви покаже некој вакво нешто, и тоа од ВАШ извор морници ве лазат и од немајкаде почнувате да пелтечите и да се обидувате да се убедите и себеси и нас дека "не требало да се чита така како што си е јасно напишано, туку поинаку".
:pos2:
Затоа ли до ден денеска не знаете кои сте и што сте и на секои 10-15 години си вадите по 1-2 теории за "произходот"..?
Сега имаш можност да прочиташ извадоци од книги од луѓе што биле на лице место во Македонија како А. В. Амфитеатаров:Толку книги сум изчел, никаде не сум видел Балканскиот полуостров да се нарекува "Грчки полуостров". Никаде не сум видел селаните да бидат нарекувани "Бугари". Во дел од литературата, Бугари биле нарекувани христијаните од регионот "Бугарија" во Отоманската империја (4-те санџака), но никогаш тоа не сум го видел како општо име на селаните. Инаку "Old Church Slavonic" си е цкровен jазик - не државен, немало стандартизиран jазик во оваа време.
Дете, ај фати си книга, и немој веќе да копираш од некакви си блогови, кој не знаат да прават разлика помеѓу БАВАРСКИ и австриски ПРИНЦ кој станал крал на новороденчето на Балканот...и ако не сакаш да испаднеш глуп и незнајко, линкувај ги твојте копи пејст „ставови“ т.е. извори, како што те замолив вчера веќе еднаш...ИМЕТО ''Грци'' - GRECI - на народите или ЕКС ГРАДОВИТЕ ДРЖАВИ под преминот Термобили им го даваат римјаните ПОСЛЕ БИТКАТА НА МЕСТОТО ГРЕКО . ЗНАЧИ НИВНОТО ИМЕ И БИЛО НАМЕТНАТО ОД СТРАНА НА РИМЈАНИТЕ.
Греко било едно мало место населено со крадци и измамници . Греко на нивниот јазик значи крадец и измамник.
КОГА СЕ ФОРМИРАЛО ПРВОТО ГРЧКО КРАЛСТВО ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА 1829 НА ЧЕЛО СО ЕДЕН АВСТРИСКИ КРАЛ , ГРЦИТЕ ПАК СИ ГО МЕНАТ ИМЕТО ВО ХЕЛЛАС ИЛИ ЕЛЛАС ....кога сватиле што значи нивното име.
НИКОГАШ ПРЕД 1829 НЕМАЛО ХЕЛЛЕНИ ИЛИ ГРЦИ ИЛИ ХЕЛЛЕНСКА ИЛИ ГРЧКА ДРЖАВА
Баварец или Австриец, Крал или Принц ....Греци си се крадци, Хелени им е усовршена верзија и сето тоа после 1829 година после ХристаДете, ај фати си книга, и немој веќе да копираш од некакви си блогови, кој не знаат да прават разлика помеѓу БАВАРСКИ и австриски ПРИНЦ кој станал крал на новороденчето на Балканот...и ако не сакаш да испаднеш глуп и незнајко, линкувај ги твојте копи пејст „ставови“ т.е. извори, како што те замолив вчера веќе еднаш...
Твојте извори од последните два дена, лесно се откриваат, клик ТУКА
не е баш така..ако е лоша или фалсификувана таа информација, не е на арно, зашто запаметете, не сме доволно моќни и големи да си дозволуваме лоши и фалсификувани информации, само со потврдени и валидни докази можеме пред светот, никако поинаку..остај ти што сакаме, тоа мораме и да го потврдиме со неоспорни факти....информација си е информација...
абре не туку го тупите со ситници кои за нас се небитни ... битното дека Хеленизмот се појавува мнооогу после Филип Македонски и Александар Македонски а од кој како и зошто ич не ми чуе ...нек си се замараат они.не е баш така..ако е лоша или фалсификувана таа информација, не е на арно, зашто запаметете, не сме доволно моќни и големи да си дозволуваме лоши и фалсификувани информации, само со потврдени и валидни докази можеме пред светот, никако поинаку..остај ти што сакаме, тоа мораме и да го потврдиме со неоспорни факти..
со такви аматерски потези ни ја оспорувате и отежнувате работата.Баварец или Австриец, Крал или Принц ....Греци си се крадци, Хелени им е усовршена верзија и сето тоа после 1829 година после Христа
ми е мило што лесно се открива http://www.makedonijaese.com/ и ми е мило што даваат јасен опис за се дури и подобар од некој квази историчар кој напишал милиарда книги. Електронски или печатен, текст си е текст, извор си е извор, информација си е информација.
епа хеленизмот и баш се појавува заради Баварците, нивен филхеленизам, и нивниот принц кој ја развиел земјата со негова БАВАРСКА комуна...абре не туку го тупите со ситници кои за нас се небитни ... битното дека Хеленизмот се појавува мнооогу после Филип Македонски и Александар Македонски а од кој како и зошто ич не ми чуе ...нек си се замараат они
За да се објасни успешноста на бугарската, српската и грчката пропаганда треба да се има во предвид и социјалниот момент.Па добро, еве, прочачкај по оваподфорумов Историја и ќе видиш многу многу докази за спротивното.
А еве и на темава тука јасно ги одвојува македонски народ од бугарски народ, што значи не се исто..