- Член од
- 23 септември 2015
- Мислења
- 897
- Поени од реакции
- 448
Реков дека е пожелно да се има диплома it cant hurt
Дали жената е вработена на основа на дипломата од факултет?Нема правила пријателе ,jас сум со средно, женами со факс заработувам повеќе од неа, а плус работам водовод дополнително и ако го додаме се тоа на крај месец јас сум плус од неа 200 е минимум.
Е, ова објаснување е веќе пологично, затоа што ти претходно напиша, те цитирам:Ж работи во маркетинг агеција и не е по факс, ја бива по математика затоа и добро се снаѓа таму, јас работам во фабрика( тирз) и имам повеќе работни часови од неа плус одам и 3 та смена,со тоа што мене платата ми е чиста намам никави давачки имам фабрички превоз и храна, а водоводот ми е наследство од статиот мој и го работам со доста љубов нормалмано и да заробаотам
Живеам со убедување дека прилагодувањето треба да е најизразена карактеристика на секого, тоа е она што не донесе како вид до тука. Е од таа логика учење на факултет пред 15 години имаше каква таква логика (за поголемиот дел), а нема сега.Ништо не е гаранција, ама зборам за general case. Има исклучителни личности и за нив вајда не важи ова.
Сум ја водел дискусијава многу пати, и ти, а и многу други што го застапуваат ова тврдење сепак имаат факултет.
Нормално со овој памет сега можда 4 години за факс се многу, ама на 18 год е друга приказна. Во тие години ретко кој има идеа да напраи нешто корисно, а факсот колку и да е губење време пак отвара некој врати за понатака. Ја не памтам никој од мој круг што не отидоа на факс да напраи нешто корисно со тоа време, а овие другите многу брзо си го надоместија и наплатија.
За мајстор или физикалија вратата е секогаш отворена, всушност и 90% од мајсторите така станале, не дека некој у денешно време имал желба плочкар да биде. Факс е многу потешко на постари години. Повеќето на форумот се ИТ и се добива нереална слика, зашто се вадат тешки пари и без факс. Меѓутоа никој не знае колку ќе трае тоа. Во други струки може да си анштајн ама ако си без факс ќе лупаш со мотиката цел ден а тој со факс ќе ти удира печати.
Посебно во иднина, иако не дека и сега не е така.Живеам со убедување дека прилагодувањето треба да е најизразена карактеристика на секого, тоа е она што не донесе како вид до тука. Е од таа логика учење на факултет пред 15 години имаше каква таква логика (за поголемиот дел), а нема сега.
Факултет има логика за луѓе кои се конзистентни во учење, и добри во тој дел, во превод апла најдобрите (грубо, едвај 20%, слободна процена од тоа што сум сретнал досега).
Се друго само си го губи времето (најдобрите години) и парите. Факултетот исто ќе мора да се промени, особено цената, помина времето кога политика беше создавање на што е можно повеќе писмен кадар за да донесеме инвеститори. И така треба да биде реално, факултет ќе имаат богатите и на државна сметка тие што се навистина квалитетни.
Imav pred soznam kolku vreme pisuvano za ovoj problem i generalno uste mislam deka drzi voda muabetot. Mi e maka da go baram postot, no vo kratki crti vaka bese nekako. Drzavata pravi anonimni testovi za inteligencija uste od mala vozrast kaj decata i prema toa oderduva koj go biva i za sto. Za niv ako sakaat sekako se obezbeduva najkvaliteno mozno obrazivanie vo najelitnite institucii vo svetot, sekako se plateno no so obvrska da se vratat vo republikata i da si go vratat dolgot prema drzavata, a drzavata da im obezbedi rabota sprema toa sto go zavrsile. Ako se popismanat, sakaat da mu ja zduvnat ili da go izigraat dogovorot togas ili neka si gi vratat parite koi republikata gi investirala vo niv, sekako so kamata ili zatvor, pa neka delkaat kaldrma.Живеам со убедување дека прилагодувањето треба да е најизразена карактеристика на секого, тоа е она што не донесе како вид до тука. Е од таа логика учење на факултет пред 15 години имаше каква таква логика (за поголемиот дел), а нема сега.
Факултет има логика за луѓе кои се конзистентни во учење, и добри во тој дел, во превод апла најдобрите (грубо, едвај 20%, слободна процена од тоа што сум сретнал досега).
Се друго само си го губи времето (најдобрите години) и парите. Факултетот исто ќе мора да се промени, особено цената, помина времето кога политика беше создавање на што е можно повеќе писмен кадар за да донесеме инвеститори. И така треба да биде реално, факултет ќе имаат богатите и на државна сметка тие што се навистина квалитетни.
Во глобала се сложувам, иако не верувам дека некогаш ќе го сменат вакаImav pred soznam kolku vreme pisuvano za ovoj problem i generalno uste mislam deka drzi voda muabetot. Mi e maka da go baram postot, no vo kratki crti vaka bese nekako. Drzavata pravi anonimni testovi za inteligencija uste od mala vozrast kaj decata i prema toa oderduva koj go biva i za sto. Za niv ako sakaat sekako se obezbeduva najkvaliteno mozno obrazivanie vo najelitnite institucii vo svetot, sekako se plateno no so obvrska da se vratat vo republikata i da si go vratat dolgot prema drzavata, a drzavata da im obezbedi rabota sprema toa sto go zavrsile. Ako se popismanat, sakaat da mu ja zduvnat ili da go izigraat dogovorot togas ili neka si gi vratat parite koi republikata gi investirala vo niv, sekako so kamata ili zatvor, pa neka delkaat kaldrma.
Da se vrti muabet deВо глобала се сложувам, иако не верувам дека некогаш ќе го сменат вака
E zato nema da ne bide kako republikaА вие уствари сте се засекирале за државата. Ја па мислев темата е совет за некој млад човек
Ја пример немаше да влезам у категоријата на Лестер, нит сум бил у 20% најдобри нит бев богат. Искрено ме боли кур за потребите на државата, си гледам за себе. Мнозинството од луѓето што завршија факс работат полесна, попреспективна и поплатена работа. Сум израснал работејки со земјоделие, сум работел и со мајстори како надзор, така да знам што зборувам.
Таман работа, @мкд владе е по патриотски чинови, јас сум повеќе од практична гледна точка и како работите би функционирале оптимално. Најголем дел од нервозите со работа ми биле со луѓе (најчесто некомпетентни, или без апсолутно никаков елан за тоа што се нафатиле да го работат).А вие уствари сте се засекирале за државата. Ја па мислев темата е совет за некој млад човек
Ја пример немаше да влезам у категоријата на Лестер, нит сум бил у 20% најдобри нит бев богат. Искрено ме боли кур за потребите на државата, си гледам за себе. Мнозинството од луѓето што завршија факс работат полесна, попреспективна и поплатена работа. Сум израснал работејки со земјоделие, сум работел и со мајстори како надзор, така да знам што зборувам.
Има еден куп причини зашто нема да не биде, и ова не е една од тие. Сегде факсот е класна сегрегација. Мислиш богатите у Америка што идат на колеџи од по 200к долари им е гајле за тие што немаат пари. Ноуп, секој си глеа за себе.E zato nema da ne bide kako republika
За мене функционираат оптимално работите, и давам корисен совет за други. Ти им даваш совет за ти да имаш ќар, а не они Малце некоректно според мене.Таман работа, @мкд владе е по патриотски чинови, јас сум повеќе од практична гледна точка и како работите би функционирале оптимално. Најголем дел од нервозите со работа ми биле со луѓе (најчесто некомпетентни, или без апсолутно никаков елан за тоа што се нафатиле да го работат).
Инаку ова во голема мера веќе функционира во спортот, таму во профи и полу-профи лиги влегуваат луѓе кои се истакнуваат (талент, труд, небитно, и е сличен процент и помал од тој погоре), иако како деца секое второ тренира нешто.
Епа како што не ми е мерак да седнам во викенд да гледам натпревар на бациња кои едвај се тркалаат по терен, така не ми е мерак да треба да се расправам со багра во сите останати аспекти.
Ако те интересира, зошто да не пробаш. Според напишаните информации изгледа примамливо.
Едно мислење за курсов.