LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
Така е колега нема страв при истражување! Бај Д Веј и да има такви "проклетства" ние сме имуни бидејќи работиме во името на народот и за општото добро :smir:a na mene sto mi e takva strukata sto moram da kopam se i sesto sto da kazam.vo sekoe selo sto odam slusam najrazlicni prikazni, za kolneno zlato,za razni kletvi.mene najveke strav me faka sto 2 godini po red na zadusnica kopam i cistam grobovi na teren,a za zlatoto vo strumica moze da e izvadeno,a ako i malku razmislite pred da se objavi vesta edna do dve nedeli grujo bese vo turcija i se sretna so tamosniot pretsedatel,pa moze da imat nesto dogovoreno(mene iskreno mi mirisa rabotava),i da nasava prekrasna MAKEDONIJA krie golemi tajni,misterii,bogatstva, taka da nisto ne me cudi i nekoj da se ,,prokolnati,, iako ne veruvam licno vo takvi raboti mnogu.:salut:
Убаво е тука што си читаме стории и легенди, можеби ќе ни помигнат при можната локација на некои локалитети (можеби), после да правиме теренско рекогностицирање врз основа на народните преданија или според лингвистиката (на локацијата).
За во Струмица...
Нон - стоп сум поминувал низ тоа место, секој ден минимум по четири пати!
Бев таму пред три недели и се гледа убаво дека е копано (сектор од 3 на 4 метри должина, длабочина од половина метар, слободна проценка).
После нова година треба да скокнам до музејот во Струмица да ги прашам колегите дали знаат нешто повеќе.