ЗЕМЈОТРЕС!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Таму сите згради им се изградени против сеизмички активности , а од друга страна кај нас се изградени од гипс картон а и плус во 90% од зградите има куртони што рушат попторни стубови за да им изгледа поголемо дома .....
Башка то кај нас сите што градат гледаат да заштедат некој денар иако ти си го платил тоа. Материјало шо го користат е 0 спрема то шо треба да биди. Зато сите нови згради почнаја да се распаѓаат а за фасадите да не зборувам по 1 година падната е само за да заштеда.

S

Sagan

Гостин
Инфо за епицентар? Или за истиот од Перник се работи? Пошто гледам имало пред 7-8 часа еден во близина на краците од Халкидики и еден на граница со Албанија.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Сега се вратија мои роднини од Софија, некни кога бил земјотресот од плакари све им испаднало на под, ѕидот распукал, страшно тресење било. :confused:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ништо мајке ми не сеќавам сега на ниско.А баш беше интересно порано на 5 спрат :sneaky:

Член од
15 јули 2007
Мислења
791
Поени од реакции
218
Сега се вратија мои роднини од Софија, некни кога бил земјотресот од плакари све им испаднало на под, ѕидот распукал, страшно тресење било. :confused:
јас сум от Софиja и живеја на 3 етаж и беше страшно, но само отидох под пантата на вратата докато утихне. После си легнах, но не можах да спја заради другите земjoтреси.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Дали некој осети пак мал земјотрес ??

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Спиј си бе , што ќе правиш , и онака од трети спрат немаш време да излезеш.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 01:15 ---
Дали некој осети пак мал земјотрес ??
У зграда ли живееш , да не те заебава некој сосед , ти прда на ѕид.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Спиј си бе , што ќе правиш , и онака од трети спрат немаш време да излезеш.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 01:15 ---

У зграда ли живееш , да не те заебава некој сосед , ти прда на ѕид.
Не бе,моментално сум во Берово на гости малце 2-3 дена...заборавив дека не сум во Скопје хахах ама овде баааѓи се осети мајке ми,гледам комшилкот све на улица

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Не бе,моментално сум во Берово на гости малце 2-3 дена...заборавив дека не сум во Скопје хахах ама овде баааѓи се осети мајке ми,гледам комшилкот све на улица
Им ги стресе компирите на Беровчани а.

Бегај кон запад бе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
jas go osetiv ovoj tuka vo sofija ... ama da mu ebam majkata vekej sekoj den ima zemjotresi i posle onoj od onoj den 6.0 po rihter sto bese vekje epten me fakja strav.Ama stvarno epten oti od onaj predhodniot imam trauma ebate.Strasna rabota.I ete ovaj sega me uplasi i trgnav da izleguvam ama nesto se soprev .... na 5ti sprat sum i se osekja ubavo.A i kucinjata pocnaa da lajat site odedns, mackata se isplasi kaj mene, toa uste povekej me izfilmira.
Имаш срекja-само 5 спрат. Не сакам да си представам ониja на 16-17-18-19 спрат...
Побитното е дека нема ништо срушено генерално.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Abe epten smesno so da ti kazuvam

Kajgana Shop

На врв Bottom