Ел Класико: Реал Мадрид vs Барселона |Камп Ноу, 25.01.2011, 22:00h | Copa del Rey 1/4 Final

Кој оди во 1/2 финалето?

• Вкупно гласачи
    175
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Моментално не сум фан ни на едните ни на другите.
Ги гледав само последните 10 минути. Неколку работи...
Црвениот на Рамос беше невидена грешка на судиите, меѓутоа другар ми кажа дека на почеток Диара заслужил апла црвен... ај ќе му веруваме.
Заприметив доста нефер игра од страна на Барса, на 2 пати после фаул ја фрлаа топката подалеку...
И, на крај многу лошо од страна на судиите што не ги пуштија Реал да довршат. Не требаше воопшто да ја прекинат играта ако не планираа да продужат... Плус, требаше да продужат зашо во изминатите 3 минути имаше еден прекин кој сигурно траеше 20тина секунди.

Како и да е, со среќа Барса во полуфинале... се надевам ќе изгубите :)
o_Oo_O кој не го прави тоа , а да заборавив еден се викаше Р М.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
И така... помина ел класико
и после посетата на фан клуб Реал Мадрид и после неколкуте видени коментари од типот: Педери,Ги спасија судиите,Ќе ги ебеме на следното ел класико,ќе работат прскалките на ноу камп и слично
сфаќам дека пак ќе го јадат на камп ноу и пак ќе пцујат по мурињо и роналдо бидејќи не се игра фудбал само 30 минути :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak
В

Вори

Гостин
Ќе пишам уште еднаш,зошто не знам прееска дали постот ми се испрати.
Не памтам која екипа во последниве 5 години можеби ја надиграла Барселона на Ноу Камп.
Тоа го направи вечер Реал.И заслужено ќе беше да победеше.Среќата не беше на нивна страна.Но им честитам на добрата игра,на тоа што Барселона во поголем дел од натпреварот беше пикната в шише(мислам ЊТФ)и тоа што после два примени голови во завршницата на првото полувреме,успеа да се врати во живот преку Роналдо и Бензема.
Е вака требаше Мурињо да игра секогаш против нив,а не да се брани и да извојева нешто со Пепе како напаѓач и такви ствари.
Судењето не го коментирам,судијата изгуби целосна контрола врз мечот.Тоа што требаше да му даде можеби црвен на Диара,го истури врз Рамос и овој го заврши мечот порано.
Дискутабилно беше и тоа што Алвес направи мал милион прекршоци за да само на крајот добие жолт картон и дискутабилен беше поништениот гол на Рамос.

Значи,Барселона заслужено тепа на Сантиаго,Реал заслужи да тепа на Ноу Камп.Па крај краева барем на пенали да се решеа ќе беше колку-толку поферски.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.799
Поени од реакции
11.399
Многу добар меч, само што реал на мурињо ме разочараа од причина што се ментално слаби. Многу се губеа момците, очекував да погине некој од џуџенцава на барса. Имаше пропусти кај судиите, како од картони за реал, па така и некои си чудни непостоечки офсајди што им ги судеа на барса, ама тоа е се дешава, нели само во англија :icon_lol: Прво полувреме беше страва, второ свака част, ама она меси е нездраво створење како игра фудбал, немам коментар. И на крај помислив дека ќе ја вртат реал, ама ете штета не се случи 1 у 2. Мурињо пак си отиде искомплексиран, јбг.
Во секој случај супер натпревар.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Неможам да сватам како можеше Алвес цела утакмица да не доби жолт картон колку фаули напраи и како само глуми алал да му е. Исто така не ми е јасно како доби Касиљас жолт кога отиде да ги тргне играчите на Барса да не му вршат притисок на судијата а Пујол кој се врткаше ко мрднат не доби нишо
Од кај знаеш Касиљас што му рекол на судијата бе неписмен?
Не кур дреми на форум и јади гомна. Најлесно е. Топка у живот немаш шутнато се кладам.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.612
Касиљас сам изјави дека го навредил судијата. Рече дека тогаш бил нервозен и се што кажал било во афект. ;)

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Мадрид е голем клуб и не треба да биде испрљан од мајмуни као пепе, никој не го искометира неговото присуство на терен, специјалецот успеа да си го шмугне у стартна постава, еј! Глумеше коа се удри сам у Пујол, му здрви вртелешка на Сеск, проба пак да згазне некој-Алвеш (сабајле ќе го ставам видеото). Го издига од земја Алексис коа се повреди... И запази он на крај глумеше лудило и им аплаудираше на судиите, е тоа е њтф.
Иначе имаше ултра слоумоу на Бускец и од тој агол се гледаше дека го удри у стомак. Тоа со Абидал исто од ултраслоумоу се виде дека го пипнала у прст, тоа чоек не може да го види. Поништениот гол на играчот кој мислам дека ги руши рекордите за црвени картони, беше праведно поништен, со рака го држи за рака и излезе у позиција да биде сам и да даде гол. А неговиот црвен мислам дека беше доделен као сума за сите стартови претходно шо ги напраи а не доби втор жут.
И све тоа ќе биде, јебеш му матер.. Ама немањето муда на судијата да се избрка Лас у прво беше она за што се бори специјалецот од кога е дојден. Браво и тоа е успех. Утакмицата ќе имаше друг тек ако го избркаше.
Мадриљеноси не треба да бараат оправдување у судијата, беше лош и ги оштети и двете екипи. Треба да бараат одговор од специјалецот зашто вака не ги постави на Бернабеу?
Барса заслужено даље, Меси бла бла..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ко ќе ги читам твитојте на Фабрегас, се чувствувам како да сум на Евровизија. На 3 јазици ги пиши.
Следи го Сахин да видиш, на пет, ко гугл транслејт е... :pos:

В

Вори

Гостин
Колку треба да си ментален за да скандираш на трибини:''Убиецу,убиецу''?
Па на вистински убијци не им се пее тоа,камо ли на фудбалери.Ебате паметот.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.106
Поени од реакции
25.160
Ете ќе дојде некој како Ekimot и ќе ни објасни на сите дека немало судиски неправилнсости и дека судијата најдобро на свет судел.

Ахх бе, да си ибеш векот..

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ете ќе дојде некој како Ekimot и ќе ни објасни на сите дека немало судиски неправилнсости и дека судијата најдобро на свет судел.

Ахх бе, да си ибеш векот..
Не знам кој пост го читаше ти не ќе да е тој 3 над твојот.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
nekoj pisa real bil golem klub
ke bidne ;)
cigani se samo, pepe e ogledalo na nivnata filozofija, da ti ibam grdotija od klubot, od kupovi sto gi imaat do treneri i igraci

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
nekoj pisa real bil golem klub
ke bidne ;)
cigani se samo, pepe e ogledalo na nivnata filozofija, da ti ibam grdotija od klubot, od kupovi sto gi imaat do treneri i igraci
Uff koj kompleks go imas od Real. Kako da ti go imat udreno v g'z site igraci,treneri,direktori.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
навивај за кого сакаш
кога неможиш за твојот тим бидејќи е елиминиран може слободно да навиваш за кој сакаш :P
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 01:05 ---

навивај за кого сакаш
кога неможиш за твојот тим бидејќи е елиминиран може слободно да навиваш за кој сакаш :P

Значи неможе да навива за Јунајтед оти испадна од Кралскиот куп.
Браво душичко ! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom