Ел Класико: Реал Мадрид vs Барселона |Камп Ноу, 25.01.2011, 22:00h | Copa del Rey 1/4 Final

Кој оди во 1/2 финалето?

• Вкупно гласачи
    175
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
MARCA
1. He must expel Lass . A hard tackle on Messi French was worthy of the second yellow. The Barca players surrounded Teixeira demanding the expulsion of the player.
2. He must expel Pepe . At the heart of Real Madrid got out of hand again. This time hit in the face of Cesc.
3. There is no penalty for Busquets. A play hard to see. The first image shows a hand of Barca midfielder. In a second decision is seen as the ball hits the abdomen.
4. There is no penalty for Abidal. Previously there dangerous game of Sergio Ramos and also the hand of the French is involuntary.
5. Gol Sergio Ramos or canceled. The center of Real Madrid needed before Dani Alves.
6. There is no penalty for Pepe to Alexis. The action no longer a normal wrestling and no foul. The white central Barca striker legally charge.
7. There is no penalty for Puyol to Benzema. The Frenchman tries to reach the ball but is unbalanced in the race.

:гик:
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 07:30 ---
3. There is no penalty for Busquets. A play hard to see. The first image shows a hand of Barca midfielder. In a second decision is seen as the ball hits the abdomen.
4. There is no penalty for Abidal. Previously there dangerous game of Sergio Ramos and also the hand of the French is involuntary.

H

HoT IcE

Гостин
Ова беше вистинско Ел Класико. Доста беше Ел Барселона шоу.
Немам ништо против Барселона, и како неутрален фан можам да кажам дека вчера гледав еден од најинтересните натпревари откако пратам фудбал.
Одамна зборам, и сеуште стојам до мојот став дека Мурињо треба да излезе и да игра офанзивно, и така има одлични играчи за таква игра кои вчера го покажаа тоа.
Секоја чест за начинот на кој играше Реал вчера, и за Мурињо затоа што конечно излегоа машки да играат, што е и нормално кога веќе го допреа дното со дефанзивата на Мурињо, сега чинам сите се свесни како треба да се игра со Барса.
Сакам Пепе никад веќе да не игра фудбал, тој е срам општо за фудбал, човекот има сериозни проблеми со главата.
Магијата на Барселона и овој меч беше присутна иако играа 2-2, какви само пасеви, контрола на топка, многу ми е мило што живеам во ова време кога гледам тим како Барселона кој игра со таква страст и тимска игра, секоја чест.

Заборавив да напоменам дека според мене, резултат од 2-2 вчера беше најфер и за двете екипи, иако имаше многу лошо судење од Тешира и многу спорни ситуации и на двете страни.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Чекај, имало пенал од Бускетс? Убаво се виде на последната репетиција, дека немаше врска од играње со рака. Од Абидал боље да не ни спомнувам. Смешни испаѓате. Рамос заслужено си доби жолт(црвен) картон. Како за потсетување, Пике исто доби жолт картон за исти старт над Пепе. Диара мораше да добие црвен. Кога веќе не доби, баш од неговата глава топката се одби до Алвес. Карма.
Немаат врска муабетите, дека Реал немал среќа. Немање среќа може да се каже за шутот на Озил, а тоа што Игуаин не знае гол да даде не е до среќата.
Реал боље, тешете се слободно. Таква шанса со климава одбрана сте добиле сега, па кој знае кога. Наредна пак ќе си го лапнете.

Алвес ѕверу, ја искина мрежата!

Како за крај
И уште 100 теми да отворите никогаш нема тепате на анкетата, не дека нас не има повеќе, туку дека неутралните увидоа каков тим сте.:)
:pos: :pos:

Поздрав!

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Реал заслужија да победат вчера, ама јбг.
Можеби беа подобри 90 минути, ама што беа срање претходната утакмица си беа.
Заслужено си оди Барса понатаму .

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
@ob1
Мене ми е јасно дека не ги гледаме со исти очи судиските одлуки ама ситуациите шо ги наведов беа чисти и не беа субјективни. Може надаље да тераме инат и да цепидлачиме ама пак ќе кажам, Мадрид не продолжи понатаму ради неискористените шанси у прво НЕ заради судиските грешки. Иначе намерно не цепидлачев и не ги спомнав двата смешно досудени офсајди на Барса, еден за Алексис еден за Педро, јасно се виде дека судијата беше у линија со Коентрао и он беше прв а позади него беше Алексис ама ај..

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Реално Реал беше подобар противник но далеку од то да ја надигра БАРСА, мое мислење е дека реал на ова Ел Класико одигра најдобро од сите последни 10 дуели со БАРСА. Дали БАРСА премногу опуштено влезе во овој реванш,дали ептен го потцени противникот или лош ден сепак не однигра на ниво на кое сме навикнати да ја гледаме како го уништува реал.
Инаку судиски грешки имаше подеднакво и за двете страни, така да за то и не би коментирал.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Кој врши притисоци на судиите, кој ги чека пред нивните коли да ги навредува ???
Камп Ноу по завршување на натпреварот.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Кој врши притисоци на судиите, кој ги чека пред нивните коли да ги навредува ???
Мое мислење е дека сепак оваа тактика на Мурињо, со константно плачење за судиите на синоќешниот натпревар се исплатеше (не досуден црвен на Диара). Така да не очекувам во скоро време да престане со вакво дебилско понашање. Por Que?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Како бе све знаете бе да му ебам мајката ?Да не сликаше ти ?
Или може ти си оној редарон таму на страна што е ?

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Од кај знаеш Касиљас што му рекол на судијата бе неписмен?
Не кур дреми на форум и јади гомна. Најлесно е. Топка у живот немаш шутнато се кладам.
о море клошар еден бе вакви "фудбалери" како тебе на форумов ми се повраќа ја коа тренирав фудбал ти уште не си ни знаел што е тоа фудбал па уште одозгора ја сум дремел на форумов не ми се верува дете ке ми кажува дали сум шутнал фудбал или не

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
da be imam, kako da nemam, kompleks od e**** protivnik 4 godini po red, mi se smaci veke
Ako ti e smaceno od e**** na toj protivnik 4 godini po red nema ic da te boli kur. Ti pisuvas real cigani, vrska nemat, se im e so vrski , franko manko i drugi gluposti. Ako ti e navistina smaceno ke si terase seir na nivna smetka a ne da vregjas so glupi argumenti. Znaci definitivno imas kompleks, barem od toa so go pisa u prethodnio post pa kolku i da sakas negiraj, ne sum ja glup da ne vidam deka si isfrustriran do daska.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Значи овака интресно беше Ел Класико на времето. Сум заборавил веќе......

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.108
Поени од реакции
25.165
@ob1
Мене ми е јасно дека не ги гледаме со исти очи судиските одлуки ама ситуациите шо ги наведов беа чисти и не беа субјективни. Може надаље да тераме инат и да цепидлачиме ама пак ќе кажам, Мадрид не продолжи понатаму ради неискористените шанси у прво НЕ заради судиските грешки. Иначе намерно не цепидлачев и не ги спомнав двата смешно досудени офсајди на Барса, еден за Алексис еден за Педро, јасно се виде дека судијата беше у линија со Коентрао и он беше прв а позади него беше Алексис ама ај..
Точно дека не ги гледаме судиските одлуки исто, затоа и најдобро е во оваа тема да не се коментираат судиски одлуки. Можам и ја да пишам дека имаше два пенала, дека имаше поништен гол, дека требаше, незнам, Дани Алвес црвен картон да добие, дека требаше уште неколку играчи од Барса да добијат жолти картони, ама не го направив тоа. Така да подобро да се коментира играта, тактичката поставеност, двата прекрасни гола на Дани Алвеш и на Бензема отколку судиските грешки. Ама ај вие си знаете.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom