Ел Класико: Реал Мадрид vs Барселона |Камп Ноу, 25.01.2011, 22:00h | Copa del Rey 1/4 Final

Кој оди во 1/2 финалето?

• Вкупно гласачи
    175
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Фала му на судијата што не му даде втор жолт на Лас и дозволи да гледаме убав фудбал.
Може ова 20 пати да го пишеш ама ја гледавме утакмицата јбга...

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
9.449
Прв пат да констатирам Барса да заслужи да загуби натпревар после некое време. Иако Барса оди во 1/2 финалето, браво за Реал Мадрид за ваквата игра со која машки на сред Камп Ноу не го дозволи фудбалското шоу на Барса. Со ова покажаа и двата тима дека се убедливо најдобри во моментов :)

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Неможам да сватам како можеше Алвес цела утакмица да не доби жолт картон колку фаули напраи и како само глуми алал да му е. Исто така не ми е јасно како доби Касиљас жолт кога отиде да ги тргне играчите на Барса да не му вршат притисок на судијата а Пујол кој се врткаше ко мрднат не доби нишо

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Кратко и јасно да си прашам нешто.
Таман при крајот најдов да чепкам во телефонот нешто и не видов еден момент. Во 93'последниот допир со топката на Пинто кога си ја дигна во раце-нели беше индиректен удар или па некој од Реал ја шутна од средина?!
Не успеав да видам а ни снимка не дадоа. Се надевам некој се сеќава и забелажал :)

П.С. Неутрален сум и не планирам да се распукувам на темава туку чисто ради радозналост. :sneaky:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Неможам да сватам како можеше Алвес цела утакмица да не доби жолт картон колку фаули напраи и како само глуми алал да му е. Исто така не ми е јасно како доби Касиљас жолт кога отиде да ги тргне играчите на Барса да не му вршат притисок на судијата а Пујол кој се врткаше ко мрднат не доби нишо
И јас се чудам како Лас не доби црвен

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Важно сега Мадридистите оваа реми ќе го рачунат за победа :D Ако бе ги разбирам им дава самодоверба!

Конечно го видовме Реал да игра похрабро и немаа среќа да ги реализираат шансите. Барса искористи максимално во првиот дел. Потоа се опуштија, Реал ја презеде играта и дадоа два гола.
Реално Реал Мадрид имаа повеќе шанси за победа вечерва.

Сега за судијата! Епа немојте бе да плачете, судијата беше катастрофален и за двете страни, направи многу грешки затоа сега немојте да ми се правите жртви!

Барселона оди понатаму, борбата во Примера продолжува. Подобро вториот натпревар од Ла Лига да се одигра во Мадрид таму полесно ги плескаме :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
А ќе пркнеме ние, ќе почнат да паѓаат, класика! :LOL:

Двобојот беше решен на Бернабе, но Реал никогаш не се откажува. Малку повеќе среќа фалеше за пресврт.

Честитки! :)

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Кратко и јасно да си прашам нешто.
Таман при крајот најдов да чепкам во телефонот нешто и не видов еден момент. Во 93'последниот допир со топката на Пинто кога си ја дигна во раце-нели беше индиректен удар или па некој од Реал ја шутна од средина?!
Не успеав да видам а ни снимка не дадоа. Се надевам некој се сеќава и забелажал :)

П.С. Неутрален сум и не планирам да се распукувам на темава туку чисто ради радозналост. :sneaky:
Судијата свирна крај

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Bayern_fan ? Па јас колку шо видов од Реал Мадрид никој во темава не испадна "плачко" туку сите што коментираја досега за грешки на судија, заслужена победа на Реал итн. беа неутралци.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Ајде сега реално да ги согледаме работите..
Прво честитки за одличната игра,иако и барса со опуштањето дозволи реал да се врати во живот.
Второ: судијата беше катастрофа како за нас така и за вас,така да многу глупо е судијата да го обвинувате за овој пораз.
Како што вас не ви свирна пенал за раката на бускетс,така и нас не ни свирна на првиот старт на пепе над санчез.
Како што на Диара не му даде црвен,така во второ полувреме компензираше за неколку старта кои реално требаше да бидат жолти картони.
Си ја заебавте работата уште на првата утакмица и севкупно не заслуживте да одите понатаму.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Барса подобра на првата утакмица, Реал подобар на вторава утакмица.
Судијава вечерва неколку пати се изгуби, у прво старт на Диара за втор жут, му прогледа ептен низ прсти судијата у таа ситуација, али пак у второ немаше потреба да му дава втор жут на Рамос.
Сума сумару, можеби најреално ќе беше да заврши како првата утакмица, само сега обратно, односно победа од 1-2 на Реал и гледање продужетци а на крај и пенали..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Важно сега Мадридистите оваа реми ќе го рачунат за победа :D Ако бе ги разбирам им дава самодоверба!
Од кај знаете па сеа за што го рачунаме ремиво !? Е, чуден народ, самите си ваѓате теории самите ги потврдувате... :)

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Што изигра реал генерално подобро изигра
Најмногу заради опуштањето на Барса и невообичаените грешки на средината
Сепак реал покажа дека сега е многу поблискѕ до Барса од порано.
За грешките на судиите, не знам само како може да ги гледате тие во корист на Барса.
Никој не кажа за пеналот од Пепе над Алексис (мислам беше), за црвениот на Лас, за wing chun ударот на пепе врз Фабрегас...така да...we are even
Барса заслужи и помина понатаму

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Од кај знаете па сеа за што го рачунаме ремиво !? Е, чуден народ, самите си ваѓате теории самите ги потврдувате... :)
Па гледај коментарите на некои од вас. Ајде нема врска заебанција е....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom