M
Mario Gómez
Гостин
Некој да споделит искуства со полагање есеј трговско право... 2 поена ми фалит за повисока оценка... Дали тоа значи есејот немора да ми биде нај нај? Тешки ли се темите, се бара ли многу?
Темите ги има на зефир од минатите години, мислам дека исти ги дава. Само што треба да се спремаш на 70% од книгата, па види колку ти се исплати. Тачно дека не треба све да му напишеш, ама пак...Боби[Мкд];4015465 напиша:Некој да споделит искуства со полагање есеј трговско право... 2 поена ми фалит за повисока оценка... Дали тоа значи есејот немора да ми биде нај нај? Тешки ли се темите, се бара ли многу?
Многу. Јас на вториот колоквиум препознав над десет прашања, скрос исти со прашањата од Либро. И тоа истото прашање со исти понудени точни и неточни одговори. А и за првиот колоквиум мислам беше исто како што кажуваа.Kolegi da ne znae nekoj dali i kolku pomagaat prashanjata sto gi ima vo Libro za menadzment-ispit ?
а каде поточно на огласна?Точна е, пишува на огласна!
Една колешка спомна на почетокот на семестарот дека Љубиша давал да се прави семинарска за финасиско. Сега колку е точно незнам. Ако знае некој да каже дали важат и за тие што се на испит.Дали некој знајт нешо за семинарска по финансиско сметководство?
Ја утре ке идам највероватно до Љубиша да го прашам за ова, па ке пишам што ке ми каже.Дали некој знајт нешо за семинарска по финансиско сметководство?
На едно малецко ливченце, мислам дека кај огласната за втора!а каде поточно на огласна?
Земи си ги прашањата од либро или ако ги имаш разгледај ги, се паднаа околу 5-6 од нив ако не и повеќе.Колеги , да прашам некој од прва година што полагаше втор колоквиум Основи на економија , какви одприлика прашања има и дали прашањата од либро вршат работа ?? дали се паѓаат.