- Член од
- 13 февруари 2007
- Мислења
- 5.133
- Поени од реакции
- 5.925
Тоа не ти кажува ништо. ОК. А што ти кажува тоа што студирам на Европски?А Смерт,тоа што си бил со сите десетки на Европски,ништо не ми кажува мене.
Тоа не ти кажува ништо. ОК. А што ти кажува тоа што студирам на Европски?А Смерт,тоа што си бил со сите десетки на Европски,ништо не ми кажува мене.
Слушај ти, ако незнаеш да одговориш не ми заобиколувај одговор и не ми троши време да те читам тоа едно. Друго кај сретна навреди кај мене, трето ти немаш ни С од студент а камо ли па Ј од јас. Еден студент треба да биде информиран до крајност и да знае да располага со своите информации, а не да чита весници и да мисли дека тоа е некој си факт ,оо Боже. Не се обидувам да создадам грешна слика, зашто таква не постои, а тие таквите ко тебе ќе ги им за жал тоа е. Али ако интересни сте за читаење ако за ништо друго. За пракса што кажа, пак незнаеш да одговориш зашто вие немате пракса за жал ваша. Тоа е многу битно ако не си знаел. Убаво ти кажа Smert нема да те прашаат што и колку страни си учел туку што знаеш, а од пракса најдобро се учи тоа секој го знае. Дебили како што спомна има секаде, кажав тоа, мене поголеми дебили ми се колешките од Економски државен со мини сукња како се фрцкаат пред професорите, и пред сите влегуваат во канцеларија и со саати ги нема а? Фуј! За професорите со дебело досие, дај ми доказ, па ќе збориме, вака не ти верува никој, кога збориш од празни муабети или ќе се вадиш сега као сите тоа го знаат Абе детеее, ти до утре збори и биди против, кога незнаеш, тоа ти е. Можеш да пишуваш колку сакаш ама кога не си таму од кај знаеш како е? Реалноста е болна да, зависи од која страна ја гледаш. Не фала Драги не ти ги дадов 300та евра, не фала Славе 480 евра се многу за мене, а камо ли па Шуклев и Снежана коалицијата ц ц ц. Корупција цвета ц ц цКако прво се запишуваш на факултет за да учиш, а не за да идеш на пракса.
И самата призна дека луѓето се дебили и тоа е крај на муабетот.
Само не знам и ти самата ако имаш своја приватна фирма дали ќе вработиш човек од ЕУ РМ.
А зошто ако професорите кои имаат дебело досие идат и кај вас предаваат?
Не знам зошто се обидуваш да создадеш грешна слика во очите на другите, кога гледаш дека приказните на палата, сите знаеме што е и како е-никој овде не пие нафта.
Ееее убаво му кажа, само он па ќе си продолжи по неговото, неинформираното.Еј, жими све, да имав пари ќе ти дадев да се запишеш на Европски, па да видиш дали е така. Кога не знаеш, боље ќути отколку да тропаш глупости.
Мислам,апсурдна ти е поентата да не убедуваш дека кај вас е исто тешко,па дури и потешко од Државниот.И за џабе ќе ги дадеше парите...
Молим те,немој само ти стереотипи да ми вадиш.Ееее убаво му кажа, само он па ќе си продолжи по неговото, неинформираното.
Тоа не ти кажува ништо. ОК. А што ти кажува тоа што студирам на Европски?
Не викам дека е потешко кај нас, дури и се согласувам дека е полесно. Нема учење цели книги од 500 страни, помалце има теорија, повеќе пракса...Мислам,апсурдна ти е поентата да не убедуваш дека кај вас е исто тешко,па дури и потешко од Државниот.
Сакаш примери,пошто мислиш дека ништо не знам?!
нема проблем.
1.Александар Николовски е на ФОН,и предава на Економски.
Беше единствениот професор кој нудеше поправен колоквиум,и кај кој за 5 минути го решив тестот(буквално),и имав 19/20 бода.
2.На татко ми пријателка е на Економски професорка.
И нудеа од Фон,Европски и Еуро дупло повеќе плата и бенефиции,но сите ги одби.Зашто?
Не и се свиѓало што сакале да и наредуваат кого смее да пушти,а кого да падне.
3.Јас сакав да се запишам на Еуро,ми нудеа и стипендија од 3000 евра.
Ги видов акредитациите од Америка кои им се,исто така и од Британија,имаш на темата за Еуро Колеџ,и они бафтаа со акредитации.
Испадна дека се било лажно,и факултетот се затвори.
А имаа договори со стопанска,скопска пивара,космофон и кои уште не.
4.На факс имам колешка која е пребогата и татко и има консалтинг фирма.
Не и дал да оди на приватен,за повеќе да научи на државниов.
Што ти кажува тоа за колку ве ценат од компаниите?
5.Летово имаше огласи за работа.Знаеш што пишуваше експлицитно на повеќето од нив?
Само за студенти од Економски Кирил и Методиј.
Уште не е јасно колку ве ценат?
Јас не викам дека таму е бетер,100 пати е боље зашто не те замараат со многу работи,плус истите книги се па кој сака може да научи.
Но дека не ви попуштале,тоа е веќе муабет кој не можам да го сварам,мислам толку живи примери имаш околу тебе.
Ееее, видиш, Баже ти е посебна прича.Смерт,како му иде на Баже?
Извинете за офф топикот...
Гореспоменатиот Баже,му е колега на Смерт,и без никаков срам ми кажува дека студиите се гола вода.Лично ми има покажувано клипчиња како на колокувиум се снимале се договарале со колегите,цигарчиња до нив и никој ништо не им кажал.Отворено ми кажува дека без проблем се снабдувале со испитни прашања директно од асистентите.Никакви проблеми при положувањето.
Што и да кажеш натаму е вишок. За се тоа сме запознаени и тоа се муабети од уста на уста. ок. Али не сакам да ми зависи оценка од секс со професор ФУЈ! Бев на државен и затоа сум многу ама многу запознаена, тие огласи се измислица, прати ми еден да видам.Молим те,немој само ти стереотипи да ми вадиш.
Имам повеќе другари инсајдери кои ми кажуваат колку им е "тешко".
Ти за мене си неинформирана,не јас за приватниве.
Е аман де. Во секој втор пост мораш да инсинуираш дека ти побарал некој професор. Големата работа.Али не сакам да ми зависи оценка од секс со професор ФУЈ!
Извини не се разбравме изгледа. Дали мене или на некој друг, тоа е друго прашање. Немате што да кажете, тоа е. А ти ако сакаш така да живееш, живеј! Тука нема такви работи, срамота професор така да се понаша, срамота е се тоа што го видов на државен од добро познати професори ц ц ц. Немам коментар, ама сега знам дека сум смирена и знам дека ќе најдам работа нормална која ми се нуди нормално, а од Економски тоа немаше да го добијам. Дали тоа ми е проблем или среќа што заминав од државен... мислам дека е второто. И велите многу се плаќало бла бла, епа по пресметките на државниот повеќе се плаќа. Не фала. Неможете да зборите, и неможе да се верува на некој што не искусил нешто, вие само зборите од муабети по град, епа од таквите доста ми е.Е аман де. Во секој втор пост мораш да инсинуираш дека ти побарал некој професор. Големата работа.
И на Европски „бараат“, и на ФОН „бараат“, а и во многу фирми каде што ќе бараш/најдеш работа „бараат“. Тоа „барањето“ ти е факт на животот, а не образовен недостаток.
Тоа што не си се снашла и си побегнала од ситуацијата на друг факултет е твој проблем. Нема потреба сега сите нас да не напнуваш.
Лелеееее браво за Европски ја откриле америка браво браво бравоНе викам дека е потешко кај нас, дури и се согласувам дека е полесно. Нема учење цели книги од 500 страни, помалце има теорија, повеќе пракса...
1. За ФОН не знам, не знам ни за тој професор, кај нас нема такво нешто како поправни колоквиуми.
2. Не верувам дека такво нешто и рекле. Колку што гледам кај нас, тој што научил положил, тој што не научил не положил. Никој на никого не наредува кого да пушти, а кого да бутне.
3. Еуро-Колеџ си е посебна приказна. Лажна била акредитацијата, се затворил, ОК... Европски еве го работи пет години, дипломираше првата генерација, повеќето од дипломираните се вработија.
4. Добро де, што ако била богата и не отишла на приватен? Има такви што се на државен и имаат многу пари, а има и такви што се на приватен а немаат многу пари...
5. Тие што во огласите наведуваат дека не примаат од приватни факултети се само неколку фирми. Повеќето фирми примаат. Како инаку се вработени 80% од дипломираните?
За ова последново: Точно, кој сака да научи, ќе научи.
Исто така е точно и дека попуштаат. Има неколку примери од кај мене.Му фали на некој 1 бод за да положи, ќе го пуштат. Или па еден професор имаше што ќе ти даде 3 бода за да положиш, ама на следниот колоквиум ти одзема 3 бода. Или трет случај, ако ти фалат на пример 2 бода, ќе добиеш некое задолжение, дали да направиш семинарска или нешто да спремиш и да презентираш... Битно е дека не положува никој што не вложил барем некаков труд и не поднаучил нешто.
Опааа некој прогледал во иднината? Time travel maybe? Gradnmother Vangja?.....or bullshit!Извини не се разбравме изгледа. Дали мене или на некој друг, тоа е друго прашање. Немате што да кажете, тоа е. А ти ако сакаш така да живееш, живеј! Тука нема такви работи, срамота професор така да се понаша, срамота е се тоа што го видов на државен од добро познати професори ц ц ц. Немам коментар, ама сега знам дека сум смирена и знам дека ќе најдам работа нормална која ми се нуди нормално, а од Економски тоа немаше да го добијам. Дали тоа ми е проблем или среќа што заминав од државен... мислам дека е второто. И велите многу се плаќало бла бла, епа по пресметките на државниот повеќе се плаќа. Не фала. Неможете да зборите, и неможе да се верува на некој што не искусил нешто, вие само зборите од муабети по град, епа од таквите доста ми е.
Пред да напишеш глупост, читај на кој коментар ја пишав таа реплика. Mac рече дека ни попуштаат на Европски, јас реков дека тоа е точно и објаснив како оди тоа кај нас.Лелеееее браво за Европски ја откриле америка браво браво браво
а дали стварно мислиш ти дека тоа вие сте го измислиле а ние као демек глупаците на државен не знаеме дека постои тоа т.е и кај нас дека го има...
После ти ке зборуваш за информираност....ооооо иди бре обуј тоа униформата и не ме замарај со детски муабети!:smir::smir::helou::helou: