- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 1.952
- Поени од реакции
- 14
Еве и ја да дадам еден коментар за се ова што е напишано. На економски сум државен нормално и заглавив на еден предмет, поточно маркетинг отидов кај неа на консултации ми рече доаѓај повеќе пати, отидов повеќе пати во првата наредна сесија самата ме пушти, додуша ми фалеа пак поени но ме пушти поради интересирањето за предметот и за тоа што сум идел кај неа сум покажал дека сакам да студирам, истиот предмет, истата професорка, различен универзитет ЕУРМ и типката седнува една вечер не го ни чита материјалот и иде на испит и зема 9!!! Во ред си е работата. Сакав да се префрлам на ЕУРм и шо ми кажаа, од прва ти фали еден испит 500 евра, од втора ти фалат 2 1000 евра ќе те запишеме директно 3 и ќе си платиш плус 2000 евра и овие три испити треба да ги положиш во две сесии, и ја и викам на таа е добро како да положам 3 испита за две сесии од кои 2 се над 500 страни и она ми вика немај гајле ќе ги положиш без проблем.
За тие шо бараат секс, пари и нешто слично, кажете ми еден пример кога некој директно побарал ако сам не му се понудиш? И јас имам другарки кои се прекрасни но си немале проблем ни со еден професор нит им барал секс, нит кафиња нит ништо. Ако ти го испровоцираш професорот нормално дека он ќе си бара. Јас го осудувам одењето на факултет во миничи, деколтеа и дречливи бои кои нормално го привлекуваат вниманието на секој, па добро бе и професорите се луѓе и ти отиди му у минич и деколте секој ден у кабинет нормално секој би си помислил па добро бе шо сака оваа?
Е сега у врска со тоа кој колку ги разбира работите нормално е дека има и на Економски и на ЕУРМ луѓе шо појма немаат, но реално тие се повеќе на ЕУРМ. Зошто? Седам со колешка од ЕУРМ на кафе, праиме муабет за економска тема, ист смер сме и она немаше појма за пола од тоа што јас и го зборев на нејзе и после имале они големо знаење. Знаењето секако е индивидуална ствар но таа колешка е со висок просек на ЕУРМ и не може мене некој да ми каже дека вие имате повеќе знаења за нас.
Втор пример за ова е едно интервју на Глигор Бишев директорот на Стопанска Банка пред година време кога на прашањето од каде го црпите кадарот експлицитно кажа Економски факултет Скопје, никако приватни, никако Прилеп.
За тие шо бараат секс, пари и нешто слично, кажете ми еден пример кога некој директно побарал ако сам не му се понудиш? И јас имам другарки кои се прекрасни но си немале проблем ни со еден професор нит им барал секс, нит кафиња нит ништо. Ако ти го испровоцираш професорот нормално дека он ќе си бара. Јас го осудувам одењето на факултет во миничи, деколтеа и дречливи бои кои нормално го привлекуваат вниманието на секој, па добро бе и професорите се луѓе и ти отиди му у минич и деколте секој ден у кабинет нормално секој би си помислил па добро бе шо сака оваа?
Е сега у врска со тоа кој колку ги разбира работите нормално е дека има и на Економски и на ЕУРМ луѓе шо појма немаат, но реално тие се повеќе на ЕУРМ. Зошто? Седам со колешка од ЕУРМ на кафе, праиме муабет за економска тема, ист смер сме и она немаше појма за пола од тоа што јас и го зборев на нејзе и после имале они големо знаење. Знаењето секако е индивидуална ствар но таа колешка е со висок просек на ЕУРМ и не може мене некој да ми каже дека вие имате повеќе знаења за нас.
Втор пример за ова е едно интервју на Глигор Бишев директорот на Стопанска Банка пред година време кога на прашањето од каде го црпите кадарот експлицитно кажа Економски факултет Скопје, никако приватни, никако Прилеп.
Епа за твоја информација, кај вас таа книга е поделена на 4 дела, кај нас тоа се три различни испити: Основи на економија (Таки Фити) поделена на два дела Микро и Макро економија, посебно Макроекономија (трајко Славевски) и посебно Микроекономија само не се сеќавам кој го предаваше, значи тоа што вие го учите во 500 страни скратен материјал кај нас го учиш како основа и го надоградуваш и само за пример Макроекономија кај Славевски се учи по странски учебник напишан од нобеловци и прилагоден за тлото на Европа.Па не знам за кај вас, ама кај нас поинаку е поделена книгата. Кај нас е поделена во 4 дела, некои од нив се чиста макро-економија, а во некои има и микро и макро-економија.