Евро 2012 - прво полуфинале (Шпанија - Португалија), 27/06/2012

M

MrzaRules

Гостин
Еве едно мое видување за натпреварот:

Шпанија и Португалија, во првиот полуфинален натпревар понудија не многу атрактивен и убав фудбал за око. И двете репрезентации ги почитуваа тактичките замисли на своите селектори. Две репрезентации, кои во своите редови поседуваат низа врвни фудбалери, во 90. минути не упатија ниту еден удар кон двата гола.

Шпанија ја играше својата препознатлива игра, долго ја држеше топката на средината на теренот, што во некои моменти наиде на свирежи од трибините. Португалија пак, се обидуваше да направи нешто повеќе на овој натпревар преку своите најопасни фудбалери, Роналдо и Нани, но и двајцата беа одлично покриени и не им беше дозволено многу да играат со топката.

Во продолженијата Португалија изгледаше уморно, а токму тоа го искористија Шпанците, кога ги создададоа и двете најголеми шанси за водство, но на два пати голманот Руи Патрисио ја спасуваше својата мрежа.

Е сеа, не ми беше јасно зошто инсистираа стоперите да шутираат пенали. Кај Шпанија тоа добро се покажа, ама кај Португалија убеден сум дека имаше неколку фудбалери на теренот што се подобри техничари од Бруно Алвес.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас пак да си кажам дека мразам пенали. :)
Инаку баш сеедно ми беше кој ќе отиде. Никогаш не сум ги сакала ни едните, ни другите. :cautious: Може малку повеќе сакав да оди Шпанија. Ко што кажа некој претходно, штета што Германија-Италија не се во финале, тоа ќе ми беше најголем ќеиф, ама што е тука е. Иако ја бодрам Италија, дури и да изгуби, во финале ќе ја бодрам Германија, затоа што Шпанциве почнаа да стануваат отоци со играта. Баш оток, онака ги гледаш и после некое време ти лета мозокот, се прашуваш што побогу гледам, фудбал или карлинг?
Иначе џабе му е на Рамос, тој ремет после пеналот ќе го следи секогаш...:pos: Кога го видов почнав да се смеам, одма ми се врати сликата назад, нема тоа е... жал ми е дури за човекот... :pos: Како и да е, немаше збор овој пат, ама тоа е... Ме насмеа некој претходно со муабетот forever trolled...:pos:

Еве уште една...:pos:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.869
Поени од реакции
12.432
Ајде ајде плачете..... ни јас не ги сакам многу шпанците ама ова е уметност бе. Реков еднаш (море повеќе пати) - секоја будала можи да се брани ама не секој можи вака да ја држи топката и да ја контролира утакмицата. И ова можеби е бранење на некој начин ама ова освен Барселона/Шпанија тешко друг да го можи. Досаден, ваков, таков и ова е фудбал. Ако се бранат оти се бранат, ако вака ја држат топката и пимплаат оти пимплаат.....е шо сакате да му ебам мајката? Фудбалот денес е тактизирање посебно на вакви големи турнири. Тоа надигрување и отворена игра помина одамна и нема да се врати во скоро време. Отворени и интересни утакмици секако можат да се најдат и погодат ама на европски, светски итн поретко. Еве утре прогнозирам интересна утамица помеѓу Италија и Германија освен ако не решат италијаниве да се бранат (а според досега виденото тешко да се бранат).

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Eптен кеиф ќе ми се направи ако Шпанија успее да ја освои титулата со само еден примен гол на Европсково.:D

N

Nicky Santoro

Гостин
Да беше италија на местото на шпанциве имаше на кур да ми се качат сите галактикоси и каталонци заради таквото играње.ДА ВИ СЕ ПОСЕРАМ ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАВА УМРЕНА:
Германциве има убаво да ги нарокаат во финале.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ја мора уште по стоти пат да го величам Дел Боске. Стариот е император за мене. Да дадеш шанса на Рамос да шутира пенал во натпревар кој решава за кој оди во финале е мајсторија. Иако сум фан на Барса ама мило ми е што Рамос се врати и го избриша товарот кој го носеше со промашениот пенал. Дел Боске го среди на најдобар можен начин секоја му чест :cuc:

N

Nicky Santoro

Гостин
Ја мора уште по стоти пат да го величам Дел Боске. Стариот е император за мене. Да дадеш шанса на Рамос да шутира пенал во натпревар кој решава за кој оди во финале е мајсторија. Иако сум фан на Барса ама мило ми е што Рамос се врати и го избриша товарот кој го носеше со промашениот пенал. Дел Боске го среди на најдобар можен начин секоја му чест :cuc:
:eek:
Му дозволил да шутира пенал на РАМос тоа било мајсторија император бил .
Ако погодеше алвес пеналот тогаш португалецов ќе беше император ?

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Да беше италија на местото на шпанциве имаше на кур да ми се качат сите галактикоси и каталонци заради таквото играње.ДА ВИ СЕ ПОСЕРАМ ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАВА УМРЕНА:
Германциве има убаво да ги нарокаат во финале.
Чекај Германците веќе ја победија Италија и сега ќе го нарокаат Шпанците?? Нешто не ми е јасно овде, дај просветли ме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Едно е да шутираш пенал повторно и тоа за влез на репрезентација во финале откако пред 2 месеца исто така за влез во финале си ја опалил свадбарската и цел свет правел заебанции со тебе. Не ги споредувај двете ситуации.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Знаеш ли кој терет е за играч кој игра во одбрана да мора да реализира пенал ? Знаеш ли дека Рамос влече товар со промашен пенал во значаен натпревар, најди ми друг тренер кој ќе му даде шанса на толку важен натпревар да биде шутер. Император е зашто на најдобар можен начин го рехабилитира и му ја среди психата.

N

Nicky Santoro

Гостин
^
Терет е и ?
Што тука направил Императорот :facepalm: Му дозволил да шутира пенал и автоматски тоаго прави најголем? Сеа во ред за Шпанија навивате али немора толку мн да преувеличувате

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За мене утре т.е веќе денес е финалето.После онаа мизерија што ја гледав пред неколку саати можам само да кажам дека ми е жал што изгубив повеќе од 2 часа на ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom