Единствена причина зошто според вас Шпанија не игра атрактивен фудбал, е затоа што навикнавте да пука петарде на секоја втора утакмица. Епа јебига, ЕП е и неможеш толку да се опуштиш. Такво време дојде, фудбалот стана тактичка игра. Шпанија нормално дека не се отвори скроз против Португалија, играше стрпливо. Зошто една контра на Роналдо и знаете што може да се случи...Плус, незнам која репрезентација у последно време на едно ЕП или СП со нормална игра (не-дефанзивна), примила само еден гол. Притоа ова е прва утакмица каде што не успеа да даде гол, иако на 70% од натпреварите играше без класичен напаѓач! Па ајде да видим некоја друга репрезентација нека игра без напаѓач, да видим дали и ќе створат чиста шанса за гол, а камо ли да дадат.
Шпанија си има добитна комбинација, без многу форсирање затоа што и нема потреба од тоа. Доколку е потребен гол, сигурен сум дека Шпанија може да го сомеле противникот. Можеби не е истата Шпанија од пред 2 или 4 години, ама уште сум убеден у тоа дека оваа репрезентација на Шпанија е непобедлива!
Од друга страна, кога ќе слушнем критики за Роналдо, ми се се*е! Не дека сум фан на Реал, далеку од тоа. Ама со тоа дека бил “себичен“, дека бил ова, дека бил тоа, напнавте! Па Португалија има одличен тим, ама нема напаѓач. Све се чека на Роналдо, целиот терет паѓа на него. И сега Роналдо бил крив што испаднала Португалија, може и да. Он е крив што Оливеира незнае ни да води топка, он е крив што Алмеида неможе голот да го погоди, он е крив што и да излезе некој сам пред гол нема муда да шутира, па му дава на Роналдо. Глупости...