Евро 2012 - прво полуфинале (Шпанија - Португалија), 27/06/2012

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.392
Поени од реакции
5.510
Заслужено Шпанија е во финале !!!
Кај Шпанија играт сите играчи, топката кружи сегде, кај Португалија фатат топка и одма напред на Роналдо....
Е ТОЈ РОНАЛДО ВЕ Е*А ДА НЕ ИГРАТЕ ФИНАЛЕ !!!
Тој е најмногу крив, неговата себичност, сака сам да игра, епа ако сакаш сам да играш земи тенис играј не фудбал, за успех потребен ти е цел тим !!!
Како балон да шутира, чорба на Европското...

Кај Шпанија најмногу криво ми е за Љоренте до сега шо не доби ниту еднаш шанса, а се работи за голем талент...
Незнам зошто воопшто го зедоја :tapp:
Одличен играч, а Дел Боске не му дава шанса и си ги држи јајцата на клупа...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Единствена причина зошто според вас Шпанија не игра атрактивен фудбал, е затоа што навикнавте да пука петарде на секоја втора утакмица. Епа јебига, ЕП е и неможеш толку да се опуштиш. Такво време дојде, фудбалот стана тактичка игра. Шпанија нормално дека не се отвори скроз против Португалија, играше стрпливо. Зошто една контра на Роналдо и знаете што може да се случи...Плус, незнам која репрезентација у последно време на едно ЕП или СП со нормална игра (не-дефанзивна), примила само еден гол. Притоа ова е прва утакмица каде што не успеа да даде гол, иако на 70% од натпреварите играше без класичен напаѓач! Па ајде да видим некоја друга репрезентација нека игра без напаѓач, да видим дали и ќе створат чиста шанса за гол, а камо ли да дадат.
Шпанија си има добитна комбинација, без многу форсирање затоа што и нема потреба од тоа. Доколку е потребен гол, сигурен сум дека Шпанија може да го сомеле противникот. Можеби не е истата Шпанија од пред 2 или 4 години, ама уште сум убеден у тоа дека оваа репрезентација на Шпанија е непобедлива!

Од друга страна, кога ќе слушнем критики за Роналдо, ми се се*е! Не дека сум фан на Реал, далеку од тоа. Ама со тоа дека бил “себичен“, дека бил ова, дека бил тоа, напнавте! Па Португалија има одличен тим, ама нема напаѓач. Све се чека на Роналдо, целиот терет паѓа на него. И сега Роналдо бил крив што испаднала Португалија, може и да. Он е крив што Оливеира незнае ни да води топка, он е крив што Алмеида неможе голот да го погоди, он е крив што и да излезе некој сам пред гол нема муда да шутира, па му дава на Роналдо. Глупости...

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.773
Поени од реакции
11.790
Роналдо бил флоп на натпреварот а Иниеста од пола метро...топ на натпреварот.
Роналдо дефинитивно беше флоп...(n)
Се посра типот со слободните и со тоа во 90 минута. Плус поголем дел од натпреварот лежеше доле одколку што играше.

Али јебига, друго е против оваа одбрана и одбраната на Холандија, Чешка... :)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Португалија со Чешка имаше преку 10 шутеви во гол и уште толку надвор од рамките на голот.Шпанија колку имаше,2?
Сакаш да кажеш дека Шпанија во регуларните 90мин заслужи да победи? Не,реално беше нерешено.
Според мене Англија-Италија најинтересна утакмица до сега.
Бтв за Немците сум и мое мислење Меси>Роналдо,кога веќе спомна дека бил екс играч на Јунајтед...
Нели муабетот беше за тоа дека Шпанија не ти се свиѓала пошто само они играле, сакаш да кажеш дека Чешка играше против Португалија?
Оваа утакмица не изиграа добро шпанците, почнаа да играат кога излегоа Негредо и Силва. Негредо не го коментирам, а Силва е тапа форма последниве 2-3 утакмици. Реално заврши 0-0, ама за мене подобри беа за нијанса Шпанија. Во продолжетоци Шпанија беа 3 пати подобри и заслужија да продолжат, така да заслужија што тепаа на пенали. Португалија немаа ништо освен шутеви во трибини.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.950
Поени од реакции
8.862
Ако е точно тоа дека Рамос инсистирал да шутира пенал, уште од порано, и ако на ова го додадеме и начинот на кој е изведен, тогаш не е Дел Боске со големи мадиња туку тоа е Рамос !!
можеби Дел Боске немал на ум да го стави Рамос, али овој мош го убедил, на некој начин влеал сигурност во очите на Дел Боске и го убедил да шутира !!!
Значи Рамос испадна со големи мадиња, а не Дел Боске, штета за хејтерите, да го промашеше и овој пат над голот, ќе беше олеле мајко работата :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
По усрана утакмица немам видено, а поусрана игра од Шпанија немам видено ... Се надевам ќе изгубат во финалето без разлика против кого и да играат ...

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Каква мизерија од Шпанија, невидено еј.
Португалија покажа извонредна игра, покажа желба, храброст, не им покажа страв на Шпанија и изигра машки, едноставно вечерва среќата не ги сакаше, Роналдо имаше неколку пати прилика да го реши мечот, но се испосра, но тоа е тоа, и најдобрите имаат лоши денови. Како и да е, мој став е дека Португалија заслужи финале.

За во финале, кој и да пројде од Италија/Германија има да ги избушат пимплачиве, катастрофа жива се во одбрана, овој тандем Пике - Рамос е катастрофа, штета што нема кој да ги казни за катастрофалната организација и позинирање во одбрана, но доколку игра Германија, балетаниве ќе го јадат на големо.
Ако Рамос и Пике не изиграа добро утакмицава и ако Шпанија биле мизерија и ако според тебе Португалија имаа повеќе шанси да победат тогаш брат ти си гледал некој друг натпрева или немаш три чисти од фудбал.
Џабе ви е хејтањево, Шпанија на крај ќе направи подвиг кој никој досега во историјата го нема направено и после 15тина години оваа генерација ќе биде запаметена како најдобра на сите времиња.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 04:43 ---

Koa ke nauchite deka ova e total football, a ne sranjeto pimplarsko sho go igra barcelona i shpanija.
Си имаш трауми од Барса, се гледа...:)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Рамос си го исчисти името комплетно,штета ке беше серење до крај на човештвото:D

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
За мене утре т.е веќе денес е финалето.После онаа мизерија што ја гледав пред неколку саати можам само да кажам дека ми е жал што изгубив повеќе од 2 часа на ништо.
Aко ти е жал што си изгубил 2 часа на полуфинале на ЕП, кое само по себе какво и да е носи тензија и возбудување , тогаш брат подобро оди и гледај си кошарка каде нонстоп се даваат кошеви, или пак ракомет и поштеди не од глупавите коментари...
--- надополнето: Jun 28, 2012 3:07 AM ---
Imav se do maj ovaa godina, koga Chelsea im go zakopa so kamata.. sea neam vekje, pravdata e zadovolena.
Баш ме радува што и вие успеавте да доживеете таков момент . Сега знаеш како е да си најдобар во Европа. Епа брат уживај што е можно повеќе, зошто којзнае кога во иднина ќе доживеете уште еднаш такво нешто.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.635
Поени од реакции
14.542
Боже сачувај, Роналдо бил пичка и затоа не шутирал.. Што се не ќе прочиташ. Ко прво убаво кажа некој наназад, тренерите одлучуваат кој кога да шутира, ко второ паметно направи Бенто што не му даде на Роналдо да шутира, затоа што на голот го имаше Икер Касиљас кој го знае како дише, и преголем ризик ќе беше тој да шутира.

Алвеш шутира, Касиљас надмудрен пречка топката не ја поминува гол линијата.. Фабрегас шутира, Патрисио надмудрен, статива, топката влегува во гол.. Посреќно од ова, амин. :)

Али има време за Португалија, и сега беа зрели за трофеј, али има време, до Бразил 2014 остануваат сите, Нелсон Оливеира се очекува да блесне, цела Португалија гледа огромна надеж во него и го споредуваат со Ибрахимович, да не гледаме напаѓачи ко Алмеида напред.. Не се плашам за нивната иднина, млади се, Португалија секогаш била фудбалска нација, три големи клубови создаваат играчи, ќе се појави наскоро некоја нова ѕвезда, одамна се нема појавено..

Kajgana Shop

На врв Bottom