Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
Hahahah.. Koi 'eksperti' gi ima ovde, cudo nekoe e ova. :)
Posle izmenata Torres-Navas, izedoa 2 cisterni otpad za Del Bosque. I Del Bosque pak ve zamolci. Pokaza deka znae sto pravi covekot.
I jas sakav Hrvatska i Spanija da odat ponatamu, ama ne bea dovolno dobri Hrvatite, verojatno. Trebase da si tepaat so Italija.
I gledam nekoi go osporuvaat Del Bosque, pa i spomnuvaat za igrata na Spanija na SP.:pos: Hahah.. Alooo, toj Del Bosque osvoi Svetsko Prvenstvo so Spanija, pobeduvajki reprezentacii kako Portugalija, Germanija i Holandija!

И вие кршите клечки сега. Не чинела ваква игра на Шпанија. Баш вака и треба да се игра. Да не сакате да се бранат и така да држат резултат? Дoколку вашиот тим игра со бранење има цело време да ви прпа додека ве напаѓаат. Вака фино лепо држи ја топката напред, подавај, измори ги пред се психички па ако не им чини нека пробаат да те нападнат. Секој можи да се брани ама не секој можи вака да игра, така да заќутете
Pameten post!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па не ја видов јас само.....али ај.Дури и на МТВ коментаторите кажаа горниот дел од раката.
Ти реков,сними се и пробај со така крената рака да уштопаш топка со рамо,без да те удри некаде у горниот дел од раката кај бицепсот и пиши ми.
На крајот од краиштата тоа ништо не значи,тешко е во тие ситуации тоа да се види и тоа е тоа.Грешка на одбраната на Хрватска беше тој гол.....
Хрвативе денес се надминаа секоја им чест со ваква игра ќе збришат се пред себе. Сега имаат големо искуство а тој гол беше без врска кога внесоа тројца напаѓачи што да очекуваш. Ама тоа ти е со 4 бода поред јаки екипи ништо не се прави. Сега за даље ако му најдат соодветна замена на Билиќ ќе газат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Hahahah.. Koi 'eksperti' gi ima ovde, cudo nekoe e ova. :)
Posle izmenata Torres-Navas, izedoa 2 cisterni otpad za Del Bosque. I Del Bosque pak ve zamolci. Pokaza deka znae sto pravi covekot.
I jas sakav Hrvatska i Spanija da odat ponatamu, ama ne bea dovolno dobri Hrvatite, verojatno. Trebase da si tepaat so Italija.
I gledam nekoi go osporuvaat Del Bosque, pa i spomnuvaat za igrata na Spanija na SP.:pos: Hahah.. Alooo, toj Del Bosque osvoi Svetsko Prvenstvo so Spanija, pobeduvajki reprezentacii kako Portugalija, Germanija i Holandija!

Pameten post!
Истово, се покажа дека измената на Дел Боске стрелаше за победа, а пред тоа на клада го ставија. И јас сакам да го гледам Љоренте ама сигурно човекот знае повеќе од нас. И за тоа со лажната деветка демек пак пробувал, нема везе, кога му требаше резултат против Ирска го бутна Торес, ете како знае со напаѓач да игра.
П.С и јас сакав да помине Хрватска место Италија ама не можете бе само да дробите за Шпанциве по само една утакмица. Тепал Дел Боске со само еден гол, ок, супер, не даваат златен пехар ако ги тепаш со по 10 разлика...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Хрвативе денес се надминаа секоја им чест со ваква игра ќе збришат се пред себе. Сега имаат големо искуство а тој гол беше без врска кога внесоа тројца напаѓачи што да очекуваш. Ама тоа ти е со 4 бода поред јаки екипи ништо не се прави. Сега за даље ако му најдат соодветна замена на Билиќ ќе газат.
96 мислам дека швабите ги исрфлуваат со глуп гол од како играч на Хрватска лежи повреден.

98 Турам ги дава 2 од 3те гола во кариерата против Хрватска.

06 промашен пенал со Јапонија кој најверојатно ќе ги одведеше понатаму.

08 ТУРЦИЈА :mad: бидејќи го преживеав тоа,сега ова ни најмалку не ме вознемири.......после такво нешто веќе отрпнуваш на се.

09 - Украина во две утакмици има 2 шута и дава 2 гола.Хрватска лупа стативи,зицери,посед,шанси....... ништо... ништо не влегува.Бар една од шансите да влезеше ќе играше Хрватска бараж за СП.

10- ова сега........па преку кур ми е веќе од тоа поголемо искуство.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
Фала Богу оправив МК подршка. :D
И за тоа што се бунат некои, оти Мата и Љоренте не добивале минутажа.
За Мата до некаде се сложувам. Може да влегува место Силва.
Ама Љоренте нема шанси. Воопшто не се вклопува со овој систем на игра. Он е типичен центрафор, како Гомез за Германија. На Љоренте му требаат сервирани топки, нафрлања... А Шпанците не играат со нафрлања кон шпиц играч. Љоренте е убиствен напаѓач со глава, а Шпанците воопшто не нафрлаат на глава. Така да, Љоренте отпаѓа и тешко дека би добил и една минута на терен понатаму на првенството.
Гомез на пример, досега ја имал топката кај него само 22 секунди и има дадено 3 гола! Тоа е шпиц играч. Нешто што Шпанците не го практикуваат. Кај нив сите играат со топката, сите ја градат акцијата, прават пасови и место некој да чека внатре во 16-ник, некој од тие што ја градат акцијата влетува и добива топка. Тоа е за мене уметност и мајсторство(не дека и тоа на Гомез не е!), а за некој е обично пимплање и досада. :)

H

HoT IcE

Гостин
Хрватска изигра многу зрело и тактички перфектно цели 80 минути, и докажа уште еднаш дека тика-така фудбалот неможе да функционира против екипа која игра бункер, и уште еднаш се покажа колку се ранливи тимовите со тика-така фудбалот при контри.
Штета за Билиќ, неверојатен стратег, ќе биде голем тренер од него, покажа извонредна тактичка зрелост и интелигенција на мечов. Стриниќ, Модриќ и оној Гордон беа најдобри на мечов, секоја чест. Заслужија да поминат понатака пред Италија, но тоа е тоа, ова е фудбал, повеќе среќа следниот пат.

Како и да е, сигурен сум дека Шпанија нема да ја одбрани титулата, моја прогноза е дека нема ни до финале да стигне.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
96 мислам дека швабите ги исрфлуваат со глуп гол од како играч на Хрватска лежи повреден.

98 Турам ги дава 2 од 3те гола во кариерата против Хрватска.

06 промашен пенал со Јапонија кој најверојатно ќе ги одведеше понатаму.

08 ТУРЦИЈА :mad: бидејќи го преживеав тоа,сега ова ни најмалку не ме вознемири.......после такво нешто веќе отрпнуваш на се.

09 - Украина во две утакмици има 2 шута и дава 2 гола.Хрватска лупа стативи,зицери,посед,шанси....... ништо... ништо не влегува.Бар една од шансите да влезеше ќе играше Хрватска бараж за СП.

10- ова сега........па преку кур ми е веќе од тоа поголемо искуство.
Tвојот рејџ пост ептен си одговара со аватарот на налутениот Боб Рок. :D

Ама те сфаќам,и да имаш големо знаење и умеење тоа не е доволно,треба и среќа.Реално гледано Хрватска има убав континуитет на меѓународните натпревари.Од 1996 досега има учествувано на скоро сите евро/светски купови,Хрватска е најуспешната селекција од бивша Југославија.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Хрватите ја надиграа Шпанија, за жал кога незнаеш да користиш 100% шанса во ваков мече веројатноста да загубиш е многу голема. Дури може да се каже дека е непишано правило.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Шпанија даде гол, само затоа што Хрватска напаѓаше со 7-8 играчи, иначе ни Свети Навас, немаше да даде гол, ако Хрватска играше како во прво полувреме.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Шпанија даде гол, само затоа што Хрватска напаѓаше со 7-8 играчи, иначе ни Свети Навас, немаше да даде гол, ако Хрватска играше како во прво полувреме.
Па тоа е поентата, за тоа збореа и во постовие погоре. Шпанија немаше потреба да дава гол, си ја чуваше топката и трошеше време. Хрватска е таа што требаше да погоди. Откако им згусти со времето на хрватите, се отворија тотално и примија гол. Затоа и немаше потреба Шпанија да игра отворено, тоа би било неразумно.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Па тоа е поентата, за тоа збореа и во постовие погоре. Шпанија немаше потреба да дава гол, си ја чуваше топката и трошеше време. Хрватска е таа што требаше да погоди. Откако им згусти со времето на хрватите, се отворија тотално и примија гол. Затоа и немаше потреба Шпанија да отворено, тоа би било неразумно.
А како можеше Шпанија да игра поотворено ?
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 00:12 ---
Tвојот рејџ пост ептен си одговара со аватарот на налутениот Боб Рок. :D

.
Ма јок.....може така изгледа,али воопшто не сум разлутен.Па ни тажен.....реков после Турција,не може веќе ништо да ме чепне.
:D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Нешто гледам никој не го спомнува стартот на Рамос над незнам кој беше во првото полувреме, со отворен ѓон на стапалото на Хрватот, судијата 2 метри до него ништо не досуди, јас да бев судија црвен без размислување му доделувам на Рамос се повеќе ме фаќа страв да не бидат судиите наклонети кон Шпанија како тоа што се случува со Барселона во ЛШ!

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
А како можеше Шпанија да игра поотворено ?
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 00:12 ---

Ма јок.....може така изгледа,али воопшто не сум разлутен.Па ни тажен.....реков после Турција,не може веќе ништо да ме чепне.
:D
Не знам како можеше, само знам дека не мораше. Тоа е битното. Кога нешто не се мора, истото не се прави.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Шпанија е ранлива во одбрана факт е тоа а и неиграњето на Пујол со Пике подобар тандем се :D
А не би ме чудело ако паднат со Французите или Англија да имаат големи проблеми. Украина ако тепа утре тогаш се сигурни полуфиналисти.

Kajgana Shop

На врв Bottom