Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Ах бре...Не заслужија Шпанците....Хрватите беа боље...Шо мерак ќе ми напраат моите миленици да завршат второ у група и да ви го треснат гзлаци ниедни :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Холанѓаниве си го јадат реметот... дури и кога нема врска со нивната група.:pos:

:pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Инаку сеа видов.. Одличен гол на Балотели!

M

MrzaRules

Гостин
Секоја чест за Хрватска, храбро играа...Шпанија пичиња, им ја прочитаа цела игра...

G

grande-juve

Гостин
Прво, за тие што спомнуваат дека судијата им помогнал на Шпанците нека се сетат на лактот врз Пике од Манџукиќ, и тоа беше чист пенал. А голот беше чист како солза (плус ова го вели Хрватски судија, таканаречен, “Око Соколово“)

А Балотели даде еврогол и после почна некого да пцуе (ја мислам Прандели), па Бонучи мораше да му стави рака на уста да не се види што збори:)

R

Rigel Kent

Гостин

Fratelli d'Italia,
l'Italia s'è desta,
dell'elmo di Scipio
s'è cinta la testa.
Dov'è la Vittoria?
Le porga la chioma,
ché schiava di Roma
Iddio la creò.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
како бе рака, алоооооооо што збориш бе брат ??:tapp::tapp:

..
Ако успееш со така крената рака да смириш топка на рамо да ми пишеш,ок ?
Со горниот дел од рака играше Иниеста,мада сега тоа не е битно.......
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 23:28 ---
Прво, за тие што спомнуваат дека судијата им помогнал на Шпанците нека се сетат на лактот врз Пике од Манџукиќ, и тоа беше чист пенал. А голот беше чист како солза (плус ова го вели Хрватски судија, таканаречен, “Око Соколово“)

:)
Чист пенал на Чорлука и двојбена ситуација кај Манџукиќ.....
Шпанскиот око соколово кажа било пенал во 28 минута..........

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
феноменален гол на Балотели. Сакаше да каже некому нешто но на време го затна Бонучи, како на некој од клупата да се обрати хехехе сакам еднаш да видам да се израдува како човек.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Ако успееш со така крената рака да смириш топка на рамо да ми пишеш,ок ?
Изгледа од цел свет само ти виде рака али ок нека ти е, еве рака беше оштетени се Хрватска.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Секоја чест за Хрватска!! Одлични покажаа дека не се обична маалска екипа штета е што малку им фалеше. А Шпанија под очекувањата да имаа Хрватите повеќе среќа ќе се тресеше Европа.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Изгледа од цел свет само ти виде рака али ок нека ти е, еве рака беше оштетени се Хрватска.
Па не ја видов јас само.....али ај.Дури и на МТВ коментаторите кажаа горниот дел од раката.
Ти реков,сними се и пробај со така крената рака да уштопаш топка со рамо,без да те удри некаде у горниот дел од раката кај бицепсот и пиши ми.
На крајот од краиштата тоа ништо не значи,тешко е во тие ситуации тоа да се види и тоа е тоа.Грешка на одбраната на Хрватска беше тој гол.....

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Шпанците(иако ги нејќам) си изиграа онолку колку што е потребно.Некои се жалите на пимплањето на Шпанците а тоа ти е исто срање кога другите се жалат на автобусот пред гол.Секој си игра по потребата,така и Шпанците.Си играа да се пласираат во четвртфинале и не притискаа онолку колку што умеат т.е си играа зихерашки.
Жал ми е за Хрватите.Изиграа машки..И како што рече Македоникус-ако сакаа четвртфинале требаа да атакуваат на победа против италија која е објективно полесен противник од Шпанциве т.е против репрезентација која умее да ја држи топката до бесвест.Искрено според мене во било која друга група да беа Хрвативе ќе беа четвртфинале али ете,не ги сакаше среќата па се паднаа со една многу солидна италија и една феноменална шпанија.

М

Мартин`

Гостин
Како што и предпоставував Италија и Шпанија во 1/4 финале сепак мора да признаам дека Хрватите изиграа доста солидно и се пример како се игра за репрезентација.. и немаше офсајд како што некои викаа и се си беше регуларно. Инаку Дел Боске којзнае што сака да направи, лоши тактики прави и срамота е ич шанса да не им даде на Мата и Лоренте а одлични сезони имаа :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom