Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230
Z

zmej gorjanin

Гостин
Бреј колку е ќеиф кога вакви арогантни ќе бидат лупнати од земја, сега моја Рватска и дупе ватрено може да си ја пејат комотно.:D
Andiamo Italia, andiamo (y)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Како можеше да не досуди чист пенал за Хрвстска не ми е јасно.Па поочигледен пенал во обид за шут,здравје.

Ракитич го имаше мечот на глава и ја прокоцка шансата.
И смирување на Иниеста на топката со рака кај голот......али не е битно.Единствениот пропуст во одбраната 94 миниту го казнија шпанците.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
јеее Итаља победи

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.901
Поени од реакции
6.978
Жал ми е за Хрватите ама требаше да си ја тепаат Италија!!

И да, да играа против Италија ќе јадевте ја наместија, вака тепаа ама пак нешто не ви чини. Анти-фудбал јајца, можете само в гз да си го напикате и ништо друго. Ги чекаме Енглезите сега, да ги видам како ќе стигнат до голот, знаејќи дека само со центар шут можат од 45 м.:facepalm:
Ароганција на ниво :cuc:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Шпанциве уште од 2010 светското не се ништо посебно да имаат посед али цело светско го тепаа со резултат 1-0 со многу среќни моменти посебно у финалето еве ги и сеа и со Италија и со Хрватска ништо не прикажаа со Ирска не ни ја рачунам убедливо најслаби на светсково. Али врти сучи пак може на ваков начин да освојат

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.419
Поени од реакции
16.698
Секоја чест за хрватите како безкомпромисно им се спротиставија на преценетите фаворити. Не знам што им беше финтата на шпанците ама у последни 20 мин им се стресоа гаќите и беа далеку послаб противник. Уште со влегувањето на Едуардо на сметка на дефанзивен играч од средина, можам комотно да кажам дека Билиќ има муда ко цитрони.

Жално што не поминаа хрватите, сакав тие да бидат на местото на Италија.

R

Rigel Kent

Гостин
Шпанциве уште од 2010 светското не се ништо посебно да имаат посед али цело светско го тепаа со резултат 1-0 со многу среќни моменти посебно у финалето еве ги и сеа и со Италија и со Хрватска ништо не прикажаа со Ирска не ни ја рачунам убедливо најслаби на светсково. Али врти сучи пак може на ваков начин да освојат
Шпанија ги нема Пујол и Виља , тука ја гледам шансата на Германија и им давам мала предност.

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
И виде дека така продолжија баш точно како што кажав?Што ме нервираат вака типци по форум што си немаат појма од фудбал.

Ви реков дека вака ќе се продолжи до крај.Јеби га, Шпанија 1 грешка, Хрватска 1........Шпанците својата ја реализираа.
Сепак секоја чест за дечките храбро изиграа,од никој освен Италија првото полувреме не беа надиграни и тоа е тоа.Како и да е покажаа одлична игра без никаков комплекс и страв се спротиставија на Шпанија.
Тактички перфектно,направија неколку опасни ситуации од контра,особено шансата на Ракитиќ,али ете не било пишано.

Ај за одмазда има мамата мамина у ракомет да им ја расплачеме на ОИ :D
Е не продолжи како што рече , во второ полувреме беше далеку поразлична и подинамична игра од првото , не ја дупи сеа !
Искуството сепак победи , па јас ти и кој било тука можи да кењаме оти не ни се допаѓа играта али тие си имаат своја цел дали вака или онака тие си ја остваруваат .

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да да така е, може еден два на среќа ама цело првенство на среќа, абе ќе пукнете од криво уште малку. Сигурно и Швабите твој на среќа не дојдоа до голот на Касиљас, сигурен сум и сега да играат така ќе биде.
ВАМОС!!!

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Никогаш не беа надиграни во средината, па противниците немаат многу шанси против нив. Е сега у нападот се тапа ама јаката средина беше доволна. Според мене најголем удел во тоа што освоија светско беше Касиљас кој и денес ги спаси од пораз/нерешено. Како брани за репрезентацијата не е можно, една класа повеќе од сите голмани.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
За посед Шпанија мајке ми . За пасови будали се . И акцијата за голот типичен барселона стил . Како и да е Шпанија си е Шпанија , пак ми е криво за Хрватска но тоа е тоа. А и честитки за Италија , си ја завршија работата и тие на свој начин " жабари " .

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Сеа и ја верувам дека не се нормални :pos:
Сега и јас верувам дека не се нормални :eek:
Дел Боске, у Пиринска Македонија, живци ми искина! Литар ипол пиво испив.
Каде бе со ваквиов фудбал?
Пројдоа што пројдоа, ама наредни вакви утакмици ако играат многу ќе ме разочараат.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Требаше место Рамос и Пике да влезат Мата и Хави Мартинез па кад је бал нек је маскенбал....

Играта досадна во најмала рака.....Незнам како поинаку да ја опишам.....

Хрвативе ги имаа убедливо подобрите шанси и чист пенал за Чорлука,говедоно Бускец за у затвор е,не дресот,вратот му го влечеше,одамна немало таков Глупак на терените...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Е не продолжи како што рече , во второ полувреме беше далеку поразлична и подинамична игра од првото , не ја дупи сеа !
Искуството сепак победи , па јас ти и кој било тука можи да кењаме оти не ни се допаѓа играта али тие си имаат своја цел дали вака или онака тие си ја остваруваат .
Како не беше,формацијата и концепцијата беа тотално исти.Само што малце се окуражија и направија некоја шанса.Ни Шпанија не може реално 90 минути да помине без некоја дупка од 15 минути кај што ќе изгубат посед.Реално Хрватска ја има и физички најспремната екипа,нормално дека во второ ќе биде подобро,но играта беше таа се до 80 минута кога влезе Едуардо.
Тоа што Шпанија самата во второ полувреме доживеа пад во играта и дозволи Хрватска да се ослободи малце од притисокот не значи дека Билиќ до 80 минута не беше таа играта.

Kajgana Shop

На врв Bottom