ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Утре кој ќе тепа, дали Украина, дали Англија, тој ќе е европски првак.

Све друго е гола вода.
Автоматски споено мислење:

1625273185440.png

1625273219289.png

1625273263505.png

1625273280539.png

1625273291744.png

1625273322761.png

Спектакл у најава! Меч оф д tournament for sure!

1625273378730.png

C'mon England!

Ми текна на Чолисмо сеа на муабетов шо го праеше за шпанија дека нема да поминат група.. колку днопертизи на форумов низ темава можат да се најдат леле леле :D
Реално 90% од членовиве у подморумов поима неаме фудбал, добро сеа, не сите, ама 90% . Ни знаеме шо праат играчите у слободно време, ни односот нивни, ни типот на тренинзит, ЕКСПЕРТизи и тактики... Си дробиме само тука на форумов :D
Прееска победата на МКД против ГЕР ми ја споредуваат со дробењето 1-7 у полуф финале светско против Бразил.

:D Данска 5 гласа, Чешка 0 гласа, Украина 0 гласа, Швајцарија 0 гласови, Франција 54 гласа, Германија 39 гласа. :D

I eve zashto tolku go tupev kurot za Ukraina, igraat za polufinale utre, mislevte ova e Bosna i Hercegovina.

Последно уредено:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Реално, Италија го има измислено фудбалот за Белгија. Какви Де Брујновци, какви Лукаковци. Тие пред пет години ги измскаа со Пеле и Џакерини па не сега кога не знаат за доста од победувење. Белгија ни била, ни ќе биде фактор во фудбалот и не знам кое им е тоа бодување на ФИФА листата каде Белгија е прва три години.

Trent Alexander Arnold

Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
кое им е тоа бодување на ФИФА листата каде Белгија е прва три години.
Ги тепа противниците. Не сите, ама повеќето и си билда бодови. На пример ние што ја тепавме Германија добивме повеќе фифа ранг поени него што се пласиравме на самото првенство. И таму си има поенчиња, глупости, и светски првак да си, ако губиш, паѓаш. Нешо ко АТП ранг листа у тенис нешто такво ќе му дојде.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Ги тепа противниците. Не сите, ама повеќето и си билда бодови. На пример ние што ја тепавме Германија добивме повеќе фифа ранг поени него што се пласиравме на самото првенство. И таму си има поенчиња, глупости, и светски првак да си, ако губиш, паѓаш. Нешо ко АТП ранг листа у тенис нешто такво ќе му дојде.
Ми нема логика бодувањето исто ко и у АТП. Некои небитни репрезентации (играчи у АТП) се трткаат у врвот а ништо никад не постигнале.

Trent Alexander Arnold

Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Ми нема логика бодувањето исто ко и у АТП. Некои небитни репрезентации (играчи у АТП) се трткаат у врвот а ништо никад не постигнале.

Еве ти. Им бегаат само неколку поени на франција. Украина е 24та. Австрија 23та. Хрватска 14. Англија 4та. Може претерале малце за Англија, ама ај. Ние, Македонија сме 64то место. Не чека уште дугачок, дугачок пат до топ 30 барем. :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.933
Поени од реакции
30.911
Еве ти. Им бегаат само неколку поени на франција. Украина е 24та. Австрија 23та. Хрватска 14. Англија 4та. Може претерале малце за Англија, ама ај. Ние, Македонија сме 64то место. Не чека уште дугачок, дугачок пат до топ 30 барем. :)
Среќа па ние не се брзаме

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.584
Поени од реакции
6.739
Најмногу би ми направило кејф некоја од помаливе фудбалски кажано репрезентации да освои цел турнир , Данска , Чешка … Украина. Исто и Италија според играта и тимскиот дух.

Ама побогу само не Англија ради Football is coming home и сета таа ароганција на нивните примитивни инцест фанови.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.745
Поени од реакции
8.469
Ти врска немаш :)
Мене од ваквата интелигенција на Погба, коса ми се крева! Колку топки вака интелигентно има продадено и колку голови имаме примено, онака на интелигентен начин.
И криво ми е за дечкото што ви се повреди. Можеби и најдобар играч беше на Италија на ова првенство

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Него Белгија со златнава генерација баш ништо не направи. СП следна година им е веројатно последна шанса ама и таму тешко дека ќе имаат успех. Одбраната им е составена од пензионери кои играа(т) за Тотенхем и Арсенал што само по себе значи неуспех. Никогаш немаа класа бекови, што стана една од најбитните позиции во фудбалот. Витсел требаше да е заменет до сега, на Хазард веќе не можат да се потпрат, Де Брујн ништо нема да направи сам, Лукаку ќе дава голови, ама кога ќе дојде против топ топ дефанзивци во клучен натпревар да игра, 9 од 10 пати ќе го снема.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Него Белгија со златнава генерација баш ништо не направи. СП следна година им е веројатно последна шанса ама и таму тешко дека ќе имаат успех. Одбраната им е составена од пензионери кои играа(т) за Тотенхем и Арсенал што само по себе значи неуспех. Никогаш немаа класа бекови, што стана една од најбитните позиции во фудбалот. Витсел требаше да е заменет до сега, на Хазард веќе не можат да се потпрат, Де Брујн ништо нема да направи сам, Лукаку ќе дава голови, ама кога ќе дојде против топ топ дефанзивци во клучен натпревар да игра, 9 од 10 пати ќе го снема.
На Белгија златната шанса му беше 2018 на СП кога беа сите во прајмот...сега вака остарени,исповредени,истрошени толку му е силата....тие играчишта како Дембеле и Наинголан не ги искористија не пак сега со 33 годишен полуповреден Витсел....

И мислам дека се претерва со критиките кон Лукаку...чоекот дава доволно за екипите кои игра ама мора и нешто другите да изиграат односно да пуштат некоја топка, да изигра со некој дупли пас...сите му се запнаа за вчера дека го снемал ама никој не ги критикува средниот ред на Белгија кој не постоеше и беа буквално згмечени од Барела,Жоргињо,Верати и Инсиње...и во ситуација 2 на 1 со кој да изигра Лукаку дупли пас?....тоа се случува редовно со појаки противници бидејќи тие појаки противници генерално имаат добри играчи на средина и покриваат максимално па затоа Лукаку делува изолиран.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Оди објасни им на колегите слепци од фан клуб Интер... No comment
Sto ima da se objasnuvame, se gleda deka samo snaga i brzina ima, fudbalska inteligencija 0, tehnika 0, se gubi so snažni defanzivci..

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Се збрка европсково нешто, многу одамна барем една од Германија и Франција немало во најдобрите 8.

Според мене, на рамното нула работи може да се предвидат. Преостанатите репрезентации, сите имаат слаби и јаки страни, секоја може во еден ден да изигра дијаметрално различно.

Интересно ќе биде како ќе играат Данска и Чешка, полуфинале за било која од овие е веќе големо достигнување, а веќе стигнати до овде, секако им растат апетитите.

Ова е сепак голема шанса особено за Англија и Шпанија кои имаат доста послаби противници сега, а ништо помалку и за една од Италија и Белгија, во зависност од тоа кој ќе оди понатаму. Овие 4 репрезентации имаат златна шанса да освојат голема титула, со не така квалитетен состав и без никаква посебна игра.

Ако ја споредиме оваа Шпанија со онаа 2008-2012, секако е огромна разликата, истото важи и за последната шампионска Италија од 2006та, со онаа денес. Небо и земја. Белгија и Англија немаат некоја референтна точка да ги споредиме (иако според @callejón de la muerte може репер да ни биде успехот на Англија од 2018та :kruna:), сепак не играат сјајно и двете, имале подобри моменти во блиско минато и може да се истуркаат до многу важна титула.
Белгија беше 3-то место на СП, 1/2 финалист кој загуби тесно од идниот шампион во 1/2 финале.
Трето место од 212 земји колку што го започнуваат циклусот за СП и 32 (наскоро 48) кои одат на завршница е успех. На било какво првенство пласман во 1/2 финале или меѓу медалистите е успех.
Исто важи и за Англија која имаше 1/2 ф. на СП и 1/2ф. на ЛН.
Според значењето, најголем успех е оствареното на СП, па второ е ЕП па ЛН па ОИ па КК.
Значи 1/2 ф. како и да гледаш, без разлика за која репка се работи за успех. Пази од 212 екипи кои стартале да се најдеш меѓу 4 ти требаат 10-12 квалификациски и 7 турнирски меча, значи 17-19 текми, барем во Европска зона.

Не знам за Италија што е успех, не читам талијански медиуми пошто не знам талијански.

За Бразил имам чуено дека се освен титула било неуспех што е забегано, голем притисок за играчите и сосема нереално очекување од страна на нивната јавност. Не знам дали е точно тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom