Ги тепа противниците. Не сите, ама повеќето и си билда бодови. На пример ние што ја тепавме Германија добивме повеќе фифа ранг поени него што се пласиравме на самото првенство. И таму си има поенчиња, глупости, и светски првак да си, ако губиш, паѓаш. Нешо ко АТП ранг листа у тенис нешто такво ќе му дојде.кое им е тоа бодување на ФИФА листата каде Белгија е прва три години.
Ми нема логика бодувањето исто ко и у АТП. Некои небитни репрезентации (играчи у АТП) се трткаат у врвот а ништо никад не постигнале.Ги тепа противниците. Не сите, ама повеќето и си билда бодови. На пример ние што ја тепавме Германија добивме повеќе фифа ранг поени него што се пласиравме на самото првенство. И таму си има поенчиња, глупости, и светски првак да си, ако губиш, паѓаш. Нешо ко АТП ранг листа у тенис нешто такво ќе му дојде.
Ми нема логика бодувањето исто ко и у АТП. Некои небитни репрезентации (играчи у АТП) се трткаат у врвот а ништо никад не постигнале.
Среќа па ние не се брзамеЕве ти. Им бегаат само неколку поени на франција. Украина е 24та. Австрија 23та. Хрватска 14. Англија 4та. Може претерале малце за Англија, ама ај. Ние, Македонија сме 64то место. Не чека уште дугачок, дугачок пат до топ 30 барем.![]()
Мене од ваквата интелигенција на Погба, коса ми се крева! Колку топки вака интелигентно има продадено и колку голови имаме примено, онака на интелигентен начин.Ти врска немаш![]()
На Белгија златната шанса му беше 2018 на СП кога беа сите во прајмот...сега вака остарени,исповредени,истрошени толку му е силата....тие играчишта како Дембеле и Наинголан не ги искористија не пак сега со 33 годишен полуповреден Витсел....Него Белгија со златнава генерација баш ништо не направи. СП следна година им е веројатно последна шанса ама и таму тешко дека ќе имаат успех. Одбраната им е составена од пензионери кои играа(т) за Тотенхем и Арсенал што само по себе значи неуспех. Никогаш немаа класа бекови, што стана една од најбитните позиции во фудбалот. Витсел требаше да е заменет до сега, на Хазард веќе не можат да се потпрат, Де Брујн ништо нема да направи сам, Лукаку ќе дава голови, ама кога ќе дојде против топ топ дефанзивци во клучен натпревар да игра, 9 од 10 пати ќе го снема.
Sto ima da se objasnuvame, se gleda deka samo snaga i brzina ima, fudbalska inteligencija 0, tehnika 0, se gubi so snažni defanzivci..Оди објасни им на колегите слепци од фан клуб Интер... No comment
Белгија беше 3-то место на СП, 1/2 финалист кој загуби тесно од идниот шампион во 1/2 финале.Се збрка европсково нешто, многу одамна барем една од Германија и Франција немало во најдобрите 8.
Според мене, на рамното нула работи може да се предвидат. Преостанатите репрезентации, сите имаат слаби и јаки страни, секоја може во еден ден да изигра дијаметрално различно.
Интересно ќе биде како ќе играат Данска и Чешка, полуфинале за било која од овие е веќе големо достигнување, а веќе стигнати до овде, секако им растат апетитите.
Ова е сепак голема шанса особено за Англија и Шпанија кои имаат доста послаби противници сега, а ништо помалку и за една од Италија и Белгија, во зависност од тоа кој ќе оди понатаму. Овие 4 репрезентации имаат златна шанса да освојат голема титула, со не така квалитетен состав и без никаква посебна игра.
Ако ја споредиме оваа Шпанија со онаа 2008-2012, секако е огромна разликата, истото важи и за последната шампионска Италија од 2006та, со онаа денес. Небо и земја. Белгија и Англија немаат некоја референтна точка да ги споредиме (иако според @callejón de la muerte може репер да ни биде успехот на Англија од 2018та), сепак не играат сјајно и двете, имале подобри моменти во блиско минато и може да се истуркаат до многу важна титула.