Душеци

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.067
Зедов душек од Dormeo Аloe Vera Plus Memory. Вечерва прв пат ќе го испробам а ако користи некој ваков нека пише искуство зошто јас со вакви работи искуство немам.

Прво зедов надушек Оctasmart Premium, и од истиот модел перница. Мислев ајде ќе биде добро и да не плаќам поскапо ама надушек на стар душек не е тоа тоа. Надушекот некако не легнуваше добро на самиот душек Го вратив за 5 дена.
Перницата испадна добра бидејќи сакам перницата да не толку мека.

Предходно имав некаков душек италијански со внатре целосно федери но бидејќи спиеше на него брат ми и од тежина на се има направено дупка.

Никогаш повеќе не би земал душек со федери затоа што кога ќе се амортизира поточно искриват од тежина се слуша малку крцкање кога се вртиш.
Немаш грешка со душекот, ќе се препородиш, ќе видиш. Уште вечер можеш да осетиш разлика. Со здравје да го користиш. (y)

Единствено, не знам како стојат сега со цени зашто Студио Модерна полека пропаѓа, ама на времето беа доста скапи и истите душеци за многу помали пари можеа да се најдат на друго место, како Комодита, на пример. Колкав е со димензии и колку го купи?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.803
Поени од реакции
8.223
Немаш грешка со душекот, ќе се препородиш, ќе видиш. Уште вечер можеш да осетиш разлика. Со здравје да го користиш. (y)

Единствено, не знам како стојат сега со цени зашто Студио Модерна полека пропаѓа, ама на времето беа доста скапи и истите душеци за многу помали пари можеа да се најдат на друго место, како Комодита, на пример. Колкав е со димензии и колку го купи?
Фала да си дочекаш поубав.
Димензии 90×200

Да се надоврзам што пиша пропаѓаат. Лани се пишуваше дека се продале на кинески газда но дали е тоа така не знам. Гледам Топ Шоп често прават некакви акции и поголема минутажа имаат на тв за продажба на нашиве телевизии за разлика од Комодита.

Сега е развиено па повеќето фирми што прават душеци може слични вакви душеци да прават но јас одев на Дормео затоа што многумина ги фалат а имам пробано други модели од Дормео и биле супер. Немам големо искуство за да кажам дека е па премногу добар.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.067
90×200

Лани се пишуваше дека се продале на кинески газда. Гледам Топ Шоп често прават некакви акции и највеќе минутажа имаат на тв за продажба на нашиве телевизии за разлика од Комодита.

Сега е развиено па повеќето може слични вакви душеци да прават но јас одев на Дормео затоа што многумина ги фалат а имам пробано други модели од Дормео и било супе.
Па не е до таа мера скапо ко што беше, ама пак се поскапи од Comodita. Еве со исти димензии, одличен душек. Јас ги имам овој, ама за на брачен кревет, значи двојно поголем.

1734624859939.png

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.803
Поени од реакции
8.223
Па не е до таа мера скапо ко што беше, ама пак се поскапи од Comodita. Еве со исти димензии, одличен душек. Јас ги имам овој, ама за на брачен кревет, значи двојно поголем.

Прегледај го приврзокот 438765
За брачен ќе се размислува понатака.

Е сега подобро ќе беше доколку имав и летвички доле а не цела даска, но добро барем има дупки во даската за што викаат да дише душекот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.913
Поени од реакции
42.613
Ги гледав овие летоска, цениве многу дигнати. Па си земав од Велеа хоум и душек и кревет за 14к. Ист ваков 90x200 од мемори пена. Само што мојот беше едностран, долниот дел има вградена основа. Мемори пената добро се држи по неколку месеци и не пропаднал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.556
Поени од реакции
114.853
Зедов душек од Dormeo Аloe Vera Plus Memory. Вечерва прв пат ќе го испробам а ако користи некој ваков нека пише искуство зошто јас со вакви работи искуство немам.

Прво зедов надушек Оctasmart Premium, и од истиот модел перница. Мислев ајде ќе биде добро и да не плаќам поскапо ама надушек на стар душек не е тоа тоа. Надушекот некако не легнуваше добро на самиот душек Го вратив за 5 дена.
Перницата испадна добра бидејќи сакам перницата да не толку мека.

Предходно имав некаков душек италијански со внатре целосно федери но бидејќи спиеше на него брат ми и од тежина на се има направено дупка.

Никогаш повеќе не би земал душек со федери затоа што кога ќе се амортизира поточно искриват од тежина се слуша малку крцкање кога се вртиш.
Обавезно стави си латофлекс под душекот ако сакаш да ти трае подолго. Иначе топ душек си земал, истиот го имам и нема промашај за сеа.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.803
Поени од реакции
8.223
Обавезно стави си латофлекс под душекот ако сакаш да ти трае подолго. Иначе топ душек си земал, истиот го имам и нема промашај за сеа.
Кога го земав ми рекоа само да има дупки да може колку толку да дише а почесто да го дигам да се проветрува ако нема латофлекс летвички.

За латофлекс гледав во Дормео ама ќе мора да ја вадам даската доле од креветот и малку да се преправи, не знам дали може да се држи на нешто латофлексот летвичките. Некогаш може и тоа ќе биде.
На даската доле имам дупки кругови неколку.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.126
Поени од реакции
7.795

Прегледај го приврзокот 438765
Brachen dushen po pravilo Ne se zema !
Tuku dva staveni eden do drug.

Zoshto?

Zatoa shto dushek se zema sprema kilazhata taka da na edniot ce mu bidi ili tvrd ili mnogu mek. I brachniot mnogu pobrzo ce propadni vo sredinata.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.067
Brachen dushen po pravilo Ne se zema !
Tuku dva staveni eden do drug.

Zoshto?

Zatoa shto dushek se zema sprema kilazhata taka da na edniot ce mu bidi ili tvrd ili mnogu mek. I brachniot mnogu pobrzo ce propadni vo sredinata.
Па еве јас го имам повеќе од пет години, ни јас се жалам, ни жена ми. И уште нема пропаднато. Колку е тоа многу брзо? Може е тоа случај на душеците со федери, овие со мемори пена се враќаат во првобитна положба и тенк да ставиш на него.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.913
Поени од реакции
42.613
да бидам искрен, тие на федери се најдобри у поглед на комфорт. Од дедо ми спалната уште ми стојат. Кога ќе легнеш како на облаци да лежиш, исто така и никаде не беа пропаднати. Али квалитет на место.

• Љубов
Reactions: wot
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.126
Поени од реакции
7.795
Па еве јас го имам повеќе од пет години, ни јас се жалам, ни жена ми. И уште нема пропаднато. Колку е тоа многу брзо? Може е тоа случај на душеците со федери, овие со мемори пена се враќаат во првобитна положба и тенк да ставиш на него.
Zamisli ti 80-90kg
Zhenati 60.
A ti si kupil dushek za 60kg lichnost.
Ima da se iznasladish v dupka spienje

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Глупости.

Ова не значи дека човек од 80 кила што сака да лежи на меко - не смее да купи H1.
Јас сум 82kg и подобро би купил H1 ниво на тврдина (најмеко) отколку H2 (средно).

The more pounds you weigh, the harder the mattress should be. Body size, lying behaviour and your personal physique also play a role.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.126
Поени од реакции
7.795
Глупости.

Ова не значи дека човек од 80 кила што сака да лежи на меко - не смее да купи H1.
Јас сум 82kg и подобро би купил H1 ниво на тврдина (најмеко) отколку H2 (средно).

Ako prochitashe se pogore mozhi i ce razbereshe.
Pishuvam za Normalni lujge koi shto sakaat da si go zachuvaat rbetot i ne sakaat da spijaat svitkani kako kifla.

I kvalitetni Dusheci ne se kupuvaat bash po Marka ili Model tuku po prostorna tezhina RG50 se top a RG35 se djubre. Znachi shto potezhok Dushek toa pokvaliteten.

I pishuvam za dusheci od Sunjger ili Latex

1000010849.jpg

1000010850.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom