Драга Кајгана

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Драгааа

Да не ми се секираш ти или некој рандом член :X3: се спакував! У еден куфер и тоа се!
Ај чоколадите не беа толку трагични, ама кафематот, geneva box -овите за моите и другите поклони беа потрагични.
Си бев до Полска и назад. :jeeee:
Си ја видов мајка и сите останати.
Ептен многу ми се напраи мерак што ја разгалив мајка миљон.:rolleyes:
Ја однесов еден ден на шопинг и и купив миљон ствари за по дома, ги стаивме доле у подрумчето и и напраив мини продавница :) Да не мора да купува некои ствари од типот на млеко, кафе, шеќер и прашаци глупости. Може да иде до подрум само.
И платив и кирија за следните 3 месеци ама ќути пошто не знае уште. Склучив пакт со дечкото што ни го изнајмува станот да ќути дур мајка не му се јави да му рече да дое да му плати. Тоаш ќе и каже да не се замара за кирија и вода! ХА!
После ја однесов на уште неколку други мини шопинзи и и купив се што посака!
Една од касиерките ни рече дека до сеа немала муштерики ко нас две :icon_lol:
Сакаше и машина за шиење ама скапа беше па не ја зема.
ХА! И ја купив за Нова година. :angel:
На крај пред да си одам и остаив пари и писмо у шминките и ми се јави плачејќи пошо писмото ја додирнало ептен. :/

Драга, мајка порано работеше на пазар. Има умирано од топло и смрзнувано од ладно. Пренесувано иљадници килограми на роба од тезга до магацин и назад секој ден. За да може да не исшколува и да ни овозможи нормален живот. Се сеќќавам кога доаѓаше дома капната од умор :place:
Многу сум среќна што заработувам доволно добро да можам да ја разгалам барем малку.
И татко ми го разгалив кога бев у Мк ама не до толку :)
Енивеј...Следна цел ми е да и купам стан да не мора да плаќа кирија. Ама за тоа ваљда ќе треба да почекам до летоска. Се надевам ќе бидне побрзо ама ќе видиме. Не ми се брза :X3:

И со братучетките бев до Вроцлав за журка, со внуците во кино...
Забавно ми беше. И времето ни се погоди...
Си ги средив и забите конечно!
Забарот ми е мн тивок чоек и ме напињаше. Ќе го прашам нешто и го глеам дека размислува за тоа, ќе ми каже нешто и после мумла...ффс!
Поише муабет ми напраи последниот пат коа бев на белење.
Шр. Прај ми муабет коа не можам да зборам или да мрдам многу. :facepalm:

И секако, на крај кога си доаѓав назад успеав 15 саати менување автобуси, трамваи, чуда глупости, да стигнам дома жива и здрава. 2 саати дома и си го пукнав/скршив малото прсте на левата нога. :bravobe:
Ѕвер сум, знам!

А денес бев на шопинг по чизми.
Тука додуша сонце пука, 15 степени беше денес. ама ќе се најдат :X3:

Ај чао сеа :pipi:

D

Daedalus

Гостин
И на мене ми се дешава комплетно истото, станувам и седам на пц, легнувам, станувам итн... само што кај мене доаѓа пропратно со кошмари коишто ме будат.
Не знам дали е кај мене само вака, али смртта на близок ми делува така што сум преплашен цел ден, ипак, за татко ми се работи.
Не ми доаѓаат солзи, не ми доаѓа тага, ми доаѓа некое језиво чувство, го гледаш дека се движи, функционира зборува, има еве нека биде свест, следниот момент, не е ништо, наликува на особата која си ја познавал, али само наликува.
Неам поима како се осеќам, не можам да го дефинирам како страв, па дури ни како тага.
Чудно, грдо чувство некое...

Али животот иде даље, ваљда важи поговоркана, што нема да те победи, ќе те направи посилен. „Убие“ ми е некако грд збор у моментов, па своеволно го сменив у поговорката. :D
Почивај во мир.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Нов бунар копај ама у стариот не пљукај арно рекле старите,бунарот ќе биде тука ама ќе секне па коа ќе рипнеш може да се удавиш.Чудно е колку малку е потребно за луѓето да го покажат вистинското лице,она гнасното,море ќе ми дојдат сите на мојов,кад тад.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Кеј,

Си купив марама,еден куп лакови за нокти, руменилото што @Anne. ми го препорача и 2-3 кошули. А бев тргната по чизми. :D
Деновиве пак ќе одам, кој знае со што ќе се вратам дома. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Бејби,
Девојкиве си грмат. А имаат само 15/16 години. :cuc:
Најдлабоко ви препорачувам да ги ислушате и другите нивни поеми :pipi:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
draga
dosega "vezev " ,i mnogu mi beshe ubavo,epten ni odi muabetot ,no .....kopnezot se zgolemuva sekojdnevno ....sepak vetenoto go pochituvam ,mnogu sum trpeliva ...ke si chekam podobro utre ,mozebi ke dojde ....da so nego vo nego ...muabetot e za "podobro utre "
nekako chustvuvam deka srekata ke ni se nasmee ,no sepak ke potenciram najbitno e zdravjeto ...koga imash zdravje ,doaga i srekata i se drugo ....

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Драга

Кога ја слушнав Еј Би Си на Нокаут, после добри 10-15 години, кога сфатив што усвари пеат....си го уништив детството :(

Kajgana Shop

На врв Bottom