Драга Кајгана

Член од
16 септември 2014
Мислења
329
Поени од реакции
764
Известување од северните мориња, бројот на масни китови забележително бил зголемен за време на празнициве, често се гледал некој и по плажите заринкан, после празнициве исчезнале не пливале повеќе

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.800
Поени од реакции
44.086
Драга ме боли кур која лига била појака, одам да гледам Барса-Атлетико. Ќис.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Еј драга, па ние растеме празна генерација.
Деца, кој незнаат ништо покрај тоа што го гледаат на некаков екран.
Растеме генерација, деца, кој се толку презаситени и збунети од сето тоа што им е понудено, што они не знаат ништо. Они не знаат да се радуваат, не знаат да комуницираат, не знаат да играат, не знаат да зборуваат. Единствениот Бог за кој знаат е плеј стејшнот, или малку подоцна социјалните мрежи.
Ми текнува кога бев мал, и кога мајка ми ми викаше да не гледам толку многу телевизија. Имавме 10 канали, преку сила, а јас гледав и во снег зошто ми беше забавно. Сега, децата имаат 150 канали , и пак им е здодевно. Ние имавме нинтендо кое имаше 5 игри, и тие 5 игри ги игравме константно и никогаш, ама баш никогаш не ни беше здодевно. Сега растеме деца кои имаат пристап кон милиони и милиони игри, милиони и милиони канали и занимации, а нив им е здодевно. Растеме деца, кои патат од некаков си лажен ADHD синдром, а се што ние растеме се идиоти. Растеме монголоиди кои се презаситени од се што им е понудено, и растеме кретени кои утре нема да знаат ништо. Растеме генерација без никаква желба, никаква возбуда, никаква цел. Растеме генерација која голта апчиња како да се јагоди, која пуши на 10 години, која пие на 12, која се дрогира на 13. И на што обвинуваме ? На некакви си социјални медиуми? На некакви си идоли?
Не. На децата им е досадно.
Досадно им е зошто имаат се.
И тоа немаме како да го смениме.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Драга,
Постојат луѓе со кои можам да зборувам со часови и да не приметам колку брзо поминало времето.
Постојат и такви кои со неколку минути муабет успеваат до последна капка да ја исцицаат позитивната енергија од мене. А позитивна енергија обично имам многу.

Зошто бе, зошто осеќате потреба да се жалите за се и сешто? За најмали ситници офкате и кукате, како ние другите да немаме проблеми во животот, туку цело време ни цветаат рози, само уживаме и чекаме да ги слушнеме вашите „маки“. Сте помислиле ли некад дека тој на кој што му плачете за нешто од типот на скршен нокт, може има вистинска мака или проблем, иако не се жали 24/7 за тоа? Сте помислиле ли некад, бар за момент, дека светот не се врти околу вас? Сте помислиле ли некад дека никого не го боли таквото за тоа што сте се здебелиле 300 грама, за тоа што вештерката - професорка на факултет не ви дала 2 бода за повисока оценка, за тоа што сестра ви наместо зелен лак за нокти ви купила тиркизен, за тоа што девојка ви излегла со другарките а не ви кажала...???
Шо ве вртам.
Поздрав

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Кога пружам чорапи, среќен сум кога нивниот број е парен. Не е битно тоа шо после испаѓаат 3 од еден пар, четвртиот од 15ти. Машинава треба да ја донирам за научни истражувања. :cuc:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
После 12 дена, конечно почнав да оздравувам.:ojeaa:
Се гледа крајот.:jeeee:
Конечно ќе можам да правам муабет и за други работи, пошто конечно повторно ќе се интегрирам во надворешниот свет.:cool:
/me is happy.
/me is dancing.:pipi:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
ДК,

У три лепе материне нека иде све, и Македонија, и Грујо и Заев и државен испит и реформи и Париз и Нигерија, христијанство, ислам, сиромаштија, невработеност, љубов, све нека иде у п.... матер.
Неам воља ни да учам, ни да пишувам тука, ни да читам...да си легнам и да станам во некое подобро време.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Каков апсурд бе матер им ебам све да им ебам ја на нив во живо ОД ПАРИЗ ЧОВЕЧЕ ПРАТИЛЕ ЧОВЕК ДА ИДЕ ТАМУ ДА СНИМА ДА ГО ПРЕНЕСУВА ЦЕЛИОТ НАСТАН

а додека се случуваше ова кај нас

Бевме нарекувани ХУЛИГАНИ поради тоа што се грижиме за татковината поради фактот дека не сакаме да бидиме и УТРЕ ЦЕЛ НА НАПАДИ за жал телевизите беа игноратни под диригентска палка на големците поради кој кажува смирете се се е во ред ние ќе решиме вие седете по дома не искачајте како и многу пати сака да го бутнат настанот под черга ПРЕДУПРЕДУВА да се смират тензите и да не се прават меѓу етнички конфликти и ДЕНЕСКА ОВИЕ КОПИЛИЉА презентират апсурд-лицемерије собир на новинари сочуста дрн дрн ама драги мој граѓани се е тоа минато луѓе се селат заборават кур ги боли

Не заборавајте НЕМОЈЕ МНОГУ Е БИТНО ДА СЕ СЕЌАВАТЕ И ДА ГИ ОСВЕЖУВАТЕ ОВИЕ РАБОТИ бидејќи тие настани поминале низ сиве овие години и се значајни за еден ден ако ве прашат вашите деца што се случи да им објасните не само за овој настан за се што до сега се десило у овие дваесет и кусур години

Веднаш по настанот неколку стотина момци искочија за жал полицијата експресно реагираше да го уапси македонецот како да он ги извршил убиствата жално

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Стварно е убаво да си познат пејач, онака да ги полниш салите на своите настапи/концерти. Пример види ја Зорка........, алал да и е!:)

Kajgana Shop

На врв Bottom