Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Драга,

по петти пат го почнувам ова вечерва. Не знам ни како да го напишам. А ми тежи.

Завчера се видовме со сестра ми за првпат од коа и почина бест френдот. Цела недела мислев само на тоа. Безброј пати контемплирав на идеата на умирање, на идејата на одење кон гробишта, на фрлањето земја врз гробот. На болката. На откинувањето парче од себе.

И откога направив муабет со неа, зборовите што ги слушнав беа најпрекрасните.
Од тоа колку лесна и брза смрт имал. Од тоа колку во последните мигови го прифатил тоа, иако со месеци беше плачко шо не сакаше да умре.
Има еден цитат од Витгенштајн шо гласи вака:
“Death is not an event in life: we do not live to experience death. If we take eternity to mean not infinite temporal duration but timelessness, then eternal life belongs to those who live in the present. Our life has no end in the way in which our visual field has no limits.”

И знам дека ти во последните мигови искуси тајмлеснес, и едноставно се препушти на моментот и тоа што го носи со себе. И тоа те прави бесмртен.

Додека го пишував делот со Витгенштајн се сетив на еден друг цитат од Дејвид Иглмен, кој ме мрзи да го барам на интернет, али беше нешо у стил на: кога ќе умреме, нашата свест е бесконечни фрагменти во свеста на сите други со кои сме имале контакт.

Восхитен сум од тоа колкава сила наоѓаме кога ќе изгубиме близок. Од тоа у колкава состојба на stillness се луѓето кои го поминале животот со починатиот. Не знам каков механизам е, не знам како се пали, али е импресивен. И life changing. Посакувам да ги гушнам родителите на тој дечко и да им кажам оти ми се идолите во последниве неколку денови, и дека силата што ја покажуваат ме инспирира мене и сите кои остваруваат контакт со нив.

Ако ме научија на нешто сите смрти со кои сум опкружен последниве неколку години, дефинитивно е да престанам да ја слушам џевата.

Да не се обидувам, сценаристите на Сикс Фит Андер подобро го доловиле ова, па повели Кајги:

Додека се возев прееска у бус го пуштив Old Ideas на Леонард Коен. Медитација низ звуци е. Мед за душа. Особено за таква ко мојата, стара и збрчкана у првите години од третата деценија од животот.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Добро утро драга...

... знаеш ли што е баксуз? Баксуз е денеска Бобан Рајович да пројде покрај тебе, а ти да не го видиш од маглава. А знаеш што е агонија? Агонија е некако да го видиш, али да не можеш да направиш селфи со него... ради маглава.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.752
Поени од реакции
34.363
Draga Kaygana :kruna:

I pulled :angel: an all nighter. :roker: Ali ke si reces, aj sesija... cital. :bravobe:
Yea, one would think. :zver:

And still :boksix: the colossal idiot that I am feels satisfied:backa: oti me ispolnuvaat retardirani koloritni gluposti :oeoeoe:
Ako nekoja saka da se smuvame :motorce: samo neka rastrese klucevi :цицки: pred mene i mi go ima vnimanieto. :чда::toe:

Imase nekoja adhd boles takva:tvg:, jas ja imam najverovatno, oti naturally, e u hd. :duel:

Ama ako. ;) Neka. :) Poleka. :rolleyes: Se gradi karakterot. :mad: Ke mu ebes materot. :cenzura: Na kustaplerot :lut:, koj na ispit ke se иживљава... Ke gori vo kotelooooot. :gjavol::gjavol::gjavol::uzi::ojeaa:

4@0
pesssssss :oleee:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Драга моја, иако не пишувам ама понекогаш ќе ти доаѓам да те поздравам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ајде и јас Кајге :jajce::kajgana:
како што е редот :kuracc: со новите смајлиња :blablab: иако немаат смисла у текстот :bravobe: али не е битно битно сум шема :masa: срамота да не следам трендови :dudlac: ќе останам покус :shook: некој што чита уште пробува :sramezliv: да најде смисла у смајлињава :roker: а уствари ја нема :misticen: али не е битно :kafence: битно ќе си полагаме екстерни :sekc: :motorce::цицки::ban::oeoeoe::oftopik:

:oleee::oleee::oleee::oleee::oleee:
МАKEDONIJA CELA DA E SEKOJ DA JA ZNAE :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::popce::popce::popce::popce::popce:

/thread

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.963
Поени од реакции
61.639
Dear K,

во моментов се случува заложничка драма во Синдеј. Некој лик држи 30-на луѓе во кафуле и можно е да ги убие и нив и себе си во секој момент. Во меѓувреме оди лајв-стрим од настанот, не толку од настанот затоа што има една камера насочена врз местото од далеку... еве на овој линк.

Сега што ме натера да го пишам ова? Значи, додека 30-на луѓе внатре ги преживуваат најтешките моменти во животот, неколку идиоти надвор си кажуваат досетки, си водат релаксиран муабет и се смеат. Од десната страна на екранот оди чат, на кој одат пораки од типот:

- Macedonia!
- :) :) :) :) :) :) :)
- What about bitcoins?
- Macedonia is Greece!
- This is Sparta!
- ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬--I
- Iron Man Comming...

И така натаму.

sidnej.JPG

Се прашувам, каде отиде човечноста? Човек без емпатија, човек ли е? Дали интернетот не направи вакви морони, или отсекогаш сме биле, само сега имаме платформа да ја покажеме нашата моронштина? Дали потенцијалната смрт на 30 луѓе стана забава за масите? Дали се е едно големо риалити шоу?

Се надевам дека целава приказна ќе се заврши без жртвите кои медиумите ги посакуваат.

P.S.
Последно што читам е дека надвор се собираат луѓе кои си прават селфи :facepalm:

Последно уредено:
Член од
12 април 2010
Мислења
10.068
Поени од реакции
15.038
Марфи вели: Понеделник, втора смена на работа. Сакаш да се избричиш. Пушташ машинката, таа празна.
И земаш прибор, пена и мораш на старомоден начин да се бричиш. Не е за начинот, туку за времето.
А да. Гледајќи еден српски (југословенски) филм имаше случка каде во некое село домашните требаше да тепаат 15:0 за да влезат во општинска. Сите противнички играчи беа поткупени освен судијата и играчот со две леви нозе. Тој со левите нозе даде гол (14-1).
Епилог:
http://i.imgur.com/QaXS3Zh.gif
http://i.imgur.com/K24jla7.gif

Последно уредено:
Член од
16 септември 2014
Мислења
329
Поени од реакции
764
Ебате глупиот, продаваш ракија се труеш со брзосмртка од кавадарци, моеше да однесеш два литри ракија, ни глава ни желудника да не те боли цел ден.
Цркни ебате идиотот

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.916
Поени од реакции
6.225
Драга Кајгана,
Ти пишувам по прв пат. Се надевам дека нема да ми судиш за мојата неукост.

Денес бев на заболекар, прв пат, после 6-7 години. 10 макотрпни поминати денови и ноќи, со преголема болка и цело време со шишето во уста (да, да, само водата помагаше), од кога цел заб падна, се решив да отидам.
Доктурот го среди за 5 секунди, а јас не ни осетив. Битно се препотив 3 пати и мораа за рака да ме држат и да ме охрабруваат: "Сине не се плаши, не боли."

Академски граѓанин. Срам да ми е!

R

Redhead

Гостин
Драга,
И јас денес бев на забар за скршен заб ама јас си седев еден саат на стол. Интересни ми се забарите колку сакаат да си прават муабет додека ти дремеш со отворена уста и можеш да им одговориш со МХМ или да пробаш да мрднеш со глава наместо да кажеш НЕ. :D Толку е зборлеста и фина мојава забарка што дури криво ми е што не можам да и одговарам на се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom