Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.321
Поени од реакции
17.764
Од сабајле, мајка ми: - Шумеча, земи си чадор, ќе врне. - Не бе, убаво е времето. :D
Излегувам од влез, комшика: - Не зимаш чадор? - Не бе, убаво е времето. :D
На автобуска, другарка: - Зошто немаш чадор? - Не бе, убаво е времето. :D
У школо: - Утоп си бе, зошто немаш чадор?

За ќејф! :D Што човек треба да бидеш, за да водиш инат, дека нема да врне? :facepalm:
Поплава ме исфрли. На голем одмор, уште толку дабетер. Косана напувана лвл 1000000. :tapp: А она автобусон што ме истушира беше д фајнл тач. :cuc: И зошто секогаш кога ми се исперени патиките, мора да врне? Еве веќе третпат по ред. Шо малер ќе беше, нек си и.. векот. :свиркам:

Ти успеало некогаш да делиш чадор, без притоа да се намокриш? Ни мене. :D

Иначе, Дрга... лани залетана низ холот во школо, троа поише се бапнав во една професорка. :свиркам: Си реков, жива среќа што не ми предава. И знаеш што? Сега ми предава! :ROFLMAO: Ај се надевам не е злопамтило. :D Плус многу лица после тоа видела. :pipi:
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Драга Кајгана,
Додека надвор врне, јас налетав на видеово........, абе се згазив од смеење:ROFLMAO::pos:
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
неможам да ја сфатам потребата на македонецот да се „пика„ у туѓ живот, па дури и на форумов
Сака да ти наметне свое видување на се’ , па дури и да ти кажува на што треба да се смееш, на што не :facepalm:
Уствари, што те боли тебе (3,14чка ) што ми се прави мене????
Се чудам како можеле толку „умни“ да се родат - светот треба да им „позавиди“

Туку.....друго ми беше муабетов
Нешто ненормално изгледа се случува во МКД:eek:
претерале со реформите .... читам вовеле програма превземена ( и финансирана) од Кембриџ за првооделенците ,преведени , АМА дали се адаптирани учебниците?????
не се прави така мили мои....истото ова што денес Англија го наметна на МКД- во 90-те успеаа да го протурат и во Русија , каде учебници на пример по историја и географија имаа по 5 страници за америчките претседатели, а минијатурен текст за руските, учебници каде се величеше Англија, САД...а Русија се опишуваше како сиромашна, неразвиена држава и сл.
Но, Путин во 2005 им стави крај на овие будалаштини- ги укина овие програми и си направија свои . И друго, неможе бе секоја година да вадиш стотици учебници - од овој или оној автор(јака штикла) се знае- учебник кој е доволно разбирлив за ученикот, не пренатрупан со расфрлани содржини кои се без логика и колку да има што повеќе страници -па нека си тупат глава децата, иако не разбираат важно да го набубаат на памет - за оценка и по месец дена да го заборават.
Ако еден учебник има свои недостатоци- истиот да претрпи измени, да се измени во некои содржини, поприлагоди за потребите на ученикот - но не и да се печат нови и нови- колку да се само на број .Се иде на квантитет но без квалитет.
туку ај ....доста е
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.128
Поени од реакции
15.962
Драга,

Јас цел ден го преспав денес, дали 6 саати бев во свесна состојба. Не дека сакав, пак здравјето не ми ја покажува најдобрата страна.
И дојде септември да му се сневиди, а јас уште се расправам со комарци. На гзовите во фотеља и летово не им светна да спроведат некоја мерка за ситуацијава. Али може нив не ги касаат, тоа е се затруено. :cautious:
 

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.468
Поени од реакции
42.778
Не знам што ми се дешава во стомакот овие 2 дена, ама прдам и пуфам како ненормален. Да имав труба на газот пари можев да собирам.

Иначе сум намалил 5 кила од кога се вратив од Скопје. Од 88 на 83. Ама не се примеќа многу на мене. :D Сеа кога ќе одам пак демек нема да јадам по 2 сендвича дневно како лани. Ај баш да видиме. :D

И спортска никако да фатам бе. :(
 
Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
драга кајгана се чувствувам тешко, сакам да си ја олеснам душава но немам на кој, немам никој кој нема да ме осудува и да ми речи ТИ КАЖАВ! СИТЕ СЕ ИСТИ И БЛА БЛА...

И ти ли ми сврти грб и не ме познаваш?
Ги заборави ли сите моменти кога уживавме во секоја секунда шо бевме заедно?

Сакам да знам, заслужувам да знам! Шо направив? Шо ми помина пред очи и не го забележав дека нашиот сон, нашата вечност... уствари би требало да кажам мојот сон, мојата вечност УМИРА, само така, како и да не било ништо важно...
Постојат проблеми, помеѓу секоја врска, па и нашата.
Знам дека знајш и ти самиот дека треба да се менуваме. Не! Не го барам јас тоа од тебе, туку времето.
И ти се менуваш, да...
Веќе тие понижување да кажиш дека МЕ САКАШ!
можам да кажам дека те разбирам, кога нешто не чувствуваш, не можиш да го кажиш...
Им љубоморам на сите двојки што ТОЈ не се малтретира да ја фати за рака и да ја покаже на ЦЕЛИОТ СВЕТ, дека со него има нешто негово, што го сака и почитува, не му е гајле шо ќе кажат комшиите, шефовите, нивните синови и сл.зошто ТОЈ е свесен дека не им можат ништо затоа шо ТОЈ и ТАА се најсилни ЗАЕДНО...
Сонував и јас ова ова погоре да го живеам и јас... но ти се срамеше од мене, се кријаше, ми правеше мафијашки филмови дека некој те следи....
БЕЗБРОЈ пати го стави фејсбук пред мене.... СВЕСЕН СИ ЛИ КОЛКУ МЕ ПОВРЕДИ?
НЕ! НЕ СИ СВЕСЕН. Заради тоа шо “успеа“ вешто да се покријаш дека мајка ти страдала од оговарања на работа. ЗАМИСЛИ какво пичлеме си, ја употреби и жената само да се извадиш од твоите лајна.
Но, не мие јасно како го постигнувам тоа, до тој степен да ти го оцрнам лицето, кога немам помислено на друг, кога сум ти верна како со ум така и со тело. На кој начин, се срамиш од мене? Тоа шо сум од село, тоа што работам за да се прехранам и да си обезбедам за факултет и за живот, при што немам услови да имам убава градска кожа, тоа што имам татко шо ме понижува, и одвај чека да се омажам, да му се тргнам пред очи, а имам 21 година? Или пак тоа шо никогаш немам појдено на одмор, во кафана?
има уште многу работи кајгано шо ми е тешко да ги пишувам, тешко ми е да спомнувам, колку само жртви сум дала за него, за моето семејство од мојата младост и никој не го спомнува тоа. Не сакам благодарница, само сакам да се запрашаат до кога ќе можи некој да издржи да ги трпи.


НЕ САКАМ КОМЕНТАРИ, НЕ САКАМ ТРОЛАЊЕ ЕДНОСТАВНО МИСЛАМ ДЕКА ТЕМАВА Е ЗА ТОА, АКО ИМА НЕКОЈ НЕШТО ДА КАЖИ ЛП ВЕ МОЛАМ!!!
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.873
Arnaudova e milionerka i sakala da donira i da i pomaga na lugeto sto imaat pomalku pari. Ok i pisav da mi donira i na mene, pa cekam odgovor. :noze:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom