Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
D

Daedalus

Гостин
Јако е што кога патиш од анксиозност, стигаш до степен на параноја во кој почнуваш да гледаш закана во семкарот кој те гледа сумњиво дур ти дава сончоглед, мајка ти која не се сложува со тебе дека есента е најзакон годишно време и најдобриот другар кој не ти ја прифаќа дефиницијата за тоа зошто луѓето сакаат да учат нови работи. Пошто нели, сите постојат за да те нападнат тебе и твојот светоглед.
Не гравитира све околу твоето его, бем ти нарцисоидно параноичниот ритард.

G

Gricko_

Гостин
https://www.youtube.com/watch?v=vy41UE2Hdew

Koлку ми е досадно неверојатно нешто.

Саше:Латас ти си еден од најголемите срби на светот. Што се случи со проектот Србија од Белград до Токија :D :D :D :D :D 21:46

И фацата на Латас, какво теле е овој Шаше да дозволиш Латас во фаца да ти се смее.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Септември ми е омилен месец после април. Се надевам дека септември ќе продолжи да ми биде омилен.:pipi:Одвај чекам и официјално да почне есен. Есен FTW! Најубав период за шетање, онака мерачки си земаш кафе за носење, си ставаш слушалици во уши, си седнуваш на некоја клупа, си пушиш цигарче со кафето... совршено време за да бидеш сам со себе.:coffee:

Еве едно песниче поврзано со септември кое едноставно го обожавам со години.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Драга
Да знаеш колку ги мразам растенијава -.- животот ми го скратија. Едното имало вакви листови и цветови, другото онакви, не се допамтува.:(

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
7 и пол, на нашиве сајтови уште стојат вчерашни вести.... и после, сакате ЕУ

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Сапун во јавни тоалети има само при епидемии на грип, жолтица итн. Реално е дека и покрај тоа што во една читална во испитна сесија можат да престојуваат по 50тина студенти на дневна база, никој од нив нема да донесе сапун. А потоа прерачунајте колку луѓе се одговорни за тоа што ќе нема сапун на месечно ниво. Делува како лабав пример, но укажува на колективната свест и степен на одговорност, ниво на хигиена и само-грижа. :)

Инаку, интересно е како форумџиите стално велат дека не се интересираат за туѓите животи, а активно читаат драга кајгана, читаат љубовни проблеми ... јасно е, практично секоја втора тема тука е увид во туѓите животи и ставови. :)

Не е логично да не викаат познаници од реалниот живот (кои им се виделе интересни) на кафе, а активно да комуницираат со тотални анонимуси на интернет на теми кои тотално се небитни (за нивниот живот, плус се лични теми и се зависни од индивидуален случај). :)

ps. Мислам, реално, ако некогаш (валда никогаш) сфатам дека не ме интересираат туѓите животи и ставови, дека не барам веќе истомисленици, и не ми е битно дали некој исто така е заинтересиран/а за она што јас го споделувам, ќе прекинам да трошам време за да читам и пишувам и на форум и на фб.

Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Го чекам денот кога ќе ги поминам сите пречки во мојот живот и ќе се ослободам од сите оние ограничувања. Тоа ќе биде и денот кога ќе бидам посилен од сите оние кои некогаш се обиделе мене да ме згазат и да ми наштетат. Тоа ќе биде денот кога ќе започне мојата слобода:)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Passed down to you...
Некој ме прашуе зошто ја романтизираме љубовта, и јас као од пушка му одговарам - да не се десеше тоа што се деси пред некои 100 години на прадедо ми и прабаба ми, денес ваљда ќе живеев во некое афричко племе во нечистотијата на третиот свет, каде животот ќе ми зависеше од милоста и немилоста на западњаците.
Не дека сеа живеам некој лагоден живот, но секогаш постојат шанси да се обидам да сменам барем нешто.
So says Saladin

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.379
:pos:

Ова толку иритира што стварно некогаш му иде на човек да и влезе внатре и да ја разбоксира. Луѓе без осет се ова и не можам да ги сварам истите.

Него Кајги, ја се вратив у Скопје и почнаа небо и земја да се спојуваат, пошо нели планирав да тренирам и да трчам по два пати у денот. (y)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
Има концерт на блонди а ја не можам да одам дека иам гостинка дома...концертот е надвор од милано, а од превозни средства само веспа :(

Од 1 до 10, колку ќе сум кучка ако и речам нема место за тебе на веспата, идам ја со шефот?

H

HoT IcE

Гостин
ДК после месец дена се јавувам на рапорт. Ти арна си ми? Гледам се испишале бајаги страници, значи си имала интересни дешавки.
Кај мене горе-долу се по старо. Завршив со работа и поголемиот дел од заостанати обврски. Не бев на одмор, ама се прошетав до Аква Парк у Пробиштип на фестивалот. Си пројдов океј. Си ја искречив собата, сменив боја и сеа ја чувствувам како нова, деновиве мењам и гарнитура и купувам нова комода со што 80% од заработеното летово ми иде во тоа, ама ако. Ако во нешто уживам, тоа е моето катче, и сакам да ми биде минималистички и средено, под конац. Било како било, сеа го правам по мој мерак.
Друго нема ништо посебно, малце го запоставив факултет, па така двата од три испита најверојатно нема да ги положам и ќе ми останат за во јануари кога се надевам дека ќе успеам да ја исчистам годината, додека за третиов имам време да го спремам и исчистам. Не сум задоволен, ниту пак се фалам или барам изговори ама неможев паралелно со работа и триста други обврски кои ме развлекоа да ги спремам испитите, едноставно се предадов и не се ни трудев да учам. Ќе видиме што ќе биде.
На љубовен план ми се како у хороскоп. Се запознаваме, убаво ми е за сега, времето што го поминуваме заедно е квалитетно и исполнето за разлика од мои претходни искуства, како ќе се одвива натака ќе видиме. Интересното е што доживувам некои ситни промени во однесувањето и размислувањето откако се фативме, but I guess I should get on with it, малце ми е чудно после толку време not be a selfish bastard and take a leap of faith со оглед на срањата што ми се десија, ама веројатно и време е да се псоветам малце :)
Другово е тиња. Се тетовирав и моите ме тагираа ко наркоман и секојдневни препирки околу тоа. Ќе легнат на брашно, нема врска. Септември ко месец го мразам со исклучок на годинава што некако едвај чекав да дојде, не знам зошто, ваљда дека летото ми беше пребучно и динамично, и сеа септември ми е чил, мирно и врнежливо таман да се одморам пред факултет.
Деновиве си ги проаѓам со малце учење, шетање и маратонски гледање филмови. И тоа не нови, туку си репризирам стари, бидејќи новиве ми се некако тапа и досадни. dunno why.
god bless you kajgi :*

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom