Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Џек, бабунот свртничар

Во Јужна Африка, 1880-тите работник на железницата ги изгубил двете нозе во еден инцидент. За да не ја изгуби работата купил бабун кој го истренирал да биде свртничар. Бабунот ги насочувал возовите на одговарачката пруга.

Една патничка во возот приметила дека мајмун работи човечка работа и го пријавила случајот во железницата. Менаџерите на железницата дошле на терен и кога виделе што се случува, му наредиле на работникот моментално да ја напушти пругата заедно со мајмунот. Меѓутоа, тој инсистирал да го тестираат бабунот и да му ја вратат работата.

Најпосле, се согласиле. Железничарите му го дале на бабунот стандардниот тест кој го полагале свртничарите и тој го положил со највисоки оцени. После ова, се решиле да му ја вратат работата на бабунот, а он добил редовна плата и официјална работна книшка.

Бабунот Џек работел ко свртничар до крајот на својот живот. Никогаш не направил грешка.

И гоцевата раса има свои мајмуни за трка. Пример во собранието на земјата од изгревот на сонцето работат некои врсти на мајмуни, само што се помалку интелегентни од бабуните.

Последно уредено:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еве ти една песна:
Песниште, значи песниште.
Каков текст, каква поента, какви емоции...:coffee:
Надвор грми, истура дожд. :pipi:Само за да си читаш книга и да си уживаш...
А јас што ќе правам со несонициве, не знам... веќе се поминати сите граници. Со години си патам од несоница, ама последниве месец-два, ептен се влоши. Не можам да функционирам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На некои луѓе мозокот да им го имаш, за да одмориш еден ден барем

10517574_10204283757072007_5522848258837177594_n.jpg

Не лупетај на ФБ, прашај го шефот на маж ти зошто имаш тешкотии со дишење и си болна.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.969
Поени од реакции
25.571
Пази интересна работа... Те смета за глуп затоа што имаш поинакво мислење од него. Колку сме само арогантни ние луѓето. Но никој не е совршен, дури и јас ја правам оваа грешка и покрај тоа што сметам дека секој има право на свое мислење и се додека мислењето не се претвори во акција и истата не му штети му штети на некој, океј си!
Освен ако си со намера да скинеш некое диктаторско копиле, и тогаш си океј!

Член од
18 јануари 2014
Мислења
231
Поени од реакции
133
Охриѓани знаат понекогаш да прават фотомонтажи, ама да поверувам во ова хмм..o_O

Attachments

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.463
Поени од реакции
39.152
И во неолитот имало невремиња , али луѓето ваквите појави ги препишувале на богови. Денес сме идиоти и ги препишуваме на завери на светските сили. Ебате тоа кретенската нација шо сме , да прдне некој посилно од вообичаено одма е со руската мафија , и прди за да го промовира нивниот гас како најдобар. Плус возе на плин , не е случајност нели?

Него да се пофалам , си купив Ауди. Сеа имам 3 коли , и некој ако не ме познава ќе си помисли дека работам со грчко-бугарската мафија , а јас уствари возам такси низ нивните држави. :pos:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Ми фали кафаната, мирисот на скара, мирисот на оцетот и зејтинот, музичето...... :)

Член од
16 јуни 2014
Мислења
314
Поени од реакции
797
Абе си врне си истура драга....
За некого времево е катастрофа,за мене е одлично:свиркам:
Музиче,кревет, спомени, уживање... Нека врне, нека истура !!!
Си излагам денес од работа, абе уморна-едвај одев... И така си се движам ја накај автобуска, ме фати невремево, ја без чадор,изгледав ко никаснат глушец,и врв на се дремам на семафори и бусот ми кидна пред очи... И наместо да убрзам да застанам некаде да не киснам уште, ја си застанав и си уживав во дождот... а и долго време си дремев така зашо нели, во нашево ни Скопје побрзо пензионер ќе истрча маратон отколку да ти дојде бус... За на крај да дојде накрцкан бус, луѓе ко сардини внатре, испаруваат и зборуваат за невремето (стандард, сите се жалат секогаш и за топло и за ладно, и за сонце и за дожд ) ... и си се возиме сите стиснати еден до друг, и си мислиш пловиш бе, ко на брод да си, зашо секако, поплавени се улициве накај мене :facepalm: И на крај, се симнувам од автобус, арно ама ми треба гума за спасување за да префрлам улица :pos:ама ја префрлив, жива и здрава :P И затоа сега си седам и си одмарам :)
Секој на свој начин си доживува се, па така и времево ;)
Идам да си напраам кафе,ајде ако си за:pipi:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Драга К,

Дај ми сила да се избричам бидејќи ме фатило мрза за бричење па незнам до каде... (n)

Битно фала му го на господ што ги избања сите оние кои се немаа избањато со денови, што незнаат да си купат работи за лична хигиена... (y)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Pedercinjaaaa:-D hahahahaha nesezdravi :-D
Sumseiznasmealazailjadaipestoidvestaseesetiosuumgodini:-D
Mwmrzidastavamspace:-D
Noktidolgiimamoteznatoekucanjebutsexy:-D
Itoa:-D

Статус