Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.612
Поени од реакции
29.493
Член од
23 август 2010
Мислења
40.127
Поени од реакции
117.698
Замисли ситуација ... Гледаш филм со Николас Кејџ , го брка полицијата и плус мафијата го има на снајперски нишан , и за милиметар го промашува и во позадина слушаш сочно "у пичку матер" :pos:

Враќаш плеерот 3 пати назад , додека не укапираш дека уствари снајперистот е Сергеј Трифунович. :pos:

Глумчиште. :cuc:
Можеш да чуеш и понапредна верзија, како на пример: Шупичку материну. :icon_mrgr:
Кажи му @Џонтра Волта

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.378
Поени од реакции
5.590
Последно уредено:

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.321
Поени од реакции
10.366
Јавно кажувам да не речете оти не сте знаеле, сите што цитиравте до сега, а не сте донирале имате шанса пишете ми пп да ви дадам сметка за донирање во спротивно, спанката од погоре ќе ве банира сите :Кезец:
Стај ја тука не се срами:neetaka:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Драга,

"Напалено" астматично дишење и цепење "преку крпа" у слушалка со вртење од скриен број беше шема пред 10-тина 15 години. Но има и такви болни заостанати во временската рамка умови кои и ден денес го практикуваат тоа! Тоа е ко ќе ти дијагностицираат блага ретардација...

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Решив да сменам карактер.
Ги избришав сите игри од компјутер.
Симнав Goat Simulator.
Мајка ми рече да ги извадам алиштата од машината.
И си легна.
Заборавив.
Сеа ми текна.
Ја пуштив Goat Simulator.
Вака јас престанав да се дрогирам.
Среќн...

Член од
14 април 2012
Мислења
33.185
Поени од реакции
68.732
Драга Кајгана,

можно ли е све да е отидено до тој степен у курац?

По природа сум оптимист, али, секој ден се осеќам дека како нација навлегуваме во подлабок жив песок.
Ме загрижува леснотијата со која како народ прифаќаме одлуки кои се крупни, а ние сме индифирентни спрема нив.
Медиумите успеваат да закопаат вест толку добро, да едино ако сакаш да се информираш деновиве, мора преку твитер зашто таму нема ингеренции фамилијата.
Ме нервира фактот што не третираат како овци. Ме нервира што ладно ни сервираат лаги, а никој не одговара за тоа.

Вчера тргнав до чаршија со кола, морав, не бев во можност да користам градски превоз со оглед на огромна кутија што ја носев. Порано, не го чистеа патот од мојата населба до поглавниот пат.
Сега, и тој пат е исто неисчистен од вчера. Она што останало од вчера, подмрзнало, над тоа паднал нов снег, и чувството е како цело време да возиш по ископана калдрма.

Власта си игра курташак со локалната власт, им блокира сметки, им праќа инспекции, пошто не се од иста партија. Пак ние испаштаме. А ме боли петата и за тие, и за тие.

Гледам -6 вчера. Полиција по цел град, летаат казни на сите страни. Селективно, секако.
Не смее да се пише казна на одредени синчиња.
Вчера му пишаа казна на чичко кој доставаше компири во своја сендвичара, за погрешно паркирање.
Очигледно е дека им требаат пари, напумпаната администрација која е главна гласачка машинерија која носи победа на избори, мора да земе плата, мора да овозможи плата за амбасадорите, патувања на министрите, и да не заборавиме, по некој нов споменик.

Ваму што животот ти е на коцка, возејки по снежни услови, никој не го занима. Ме иритира што редовно си го плаќам секој данок, казна и давачка која може да ја смислат дегениве, а реално, кога ке ми треба нешто од нив, никогаш не можам да го добијам. Ми закажува вадење на заб на клиникиве за 8-ми февруари со пукнат заб под синус. Алооооо бееее?

Баш би сакал да ги прашам младинава што е активна во владинава партија, како е можно да поддржуваат нешто вакво?
Имаат ли свој разум, свој глас, смеат ли да мислат со својот мозок?
Кога и да го прашаш од нив, сите викаат, еј, стварно е лошо, со кого и постар да направиш муабет вика, стварно бе, овие не се нормални. Дојдат избори, и апсолутна победа.
Можеби најголемиот пораз за младите е што апсолутно никој не гледа алтернативна опција која би сменила нешто.

Револтиран сум што секогаш кога државата треба да ми земе, ке ми земе. Ке ми земе и кога и не треба.
35%. Зашто бе?
Зашто ти се луксузираш, а ја мора тоа да ти го плаќам? Зашто работниците немаат никакви права?
Кого јебеш со минималната плата од 9.000 денари ако потрошувачката кошничка за 4 члено семејство изнесува над 15.000 денари?

Секоја година, се помалку и помалку еуфорија има во очите на луѓето за нешто што за нив порано беше извор на позитивна енергија. Едвај го украсија плоштадот, иако порано, цел град светеше.
Сега се е потемно, помало, постиснато, оскудно.

Никогаш не сум пишал овде, али, ги гледам своите родители како се мачат, и ми е криво.
Татко ми вчера ми побара на заем 4.000 денари, да купи чевли. Иако, ке му ги дадев и без да ми ја кажеше намената. Никогаш не носел чевли поскапи од 2.000 денари, па сфатив дека му требаат пари за нешто друго.
Ја начув мајка ми дека парите што ги планирале од к-15, испаднало дека ке мора да ги вратат у фирма, и дека ке мора на друг начин да се снајдат за тековните трошоци.

Е па Среќна ви Нова 2015-та.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.776
Поени од реакции
60.588
Dear K,

сфативме веќе. Бевте на забава, се начукавте ко магариња, се вративте и ни ги отековте тестисите. Колку треба да донираме да престанете да замарате? :coffee:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Picture 1948.jpg „ иста слика сваки дан,ту на углом том,стоји старац сам„
„никој него не го гледа, живеам живот свој,живеам како што знам,уште утре драга“

Attachments

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom