Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Се е заминато бе, се. Онаму гледам ми редат слики од прв ден во студентскиот дом а втора/трета година се веќе таму. Кефој се ко кизне кај да се и ко кизне шо да постигнале. Ваму гледам дињи ебат.

Ај шо сте глупи ај, ама биваше да сте толку глупи за сите да знаат дека сте глупи ?

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Види бе народов стварно е отиднат у мајчина.Гледам вчера еден на вести пријавил дека жена му исчезнала,и патем и Фб си го избришала:eek:.Нормално ко секој нормален човек сфатив дека нема веза и нешто не е у ред.И кога види тоа чудо,денеска кажаа,дека таа отишла со друг да се чука:pos:.Муабетов ми е ало бе,ајвани што се бламирате на тв за џабе:facepalm:.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не можев да го најдам прочуениот говор....(на) 15-ти Септември.....има само неколку видеа во вид на пропагадна дали од тв Сител (т.е. ППП) дали од УСМ (Унија на Мласи Силеџии), но во ред.

И случајно налетав на едно видео во врска со една масовна тепачка помеѓу полицијата и граѓаните од Ѓорче Петров пред нешто помалку од деценија. Истата слика ја видовме и оваа година, што значи дека ако тогаш имаше партиско-полициска држава, истата постои и денес, но тогаш таа стагнираше, денес се прашувам дали истата кулминирала, затоа што не знаеме што ќе ни донесе утрешниот ден.

Но доста политика, не за друго, таа официјално е забранета, да не беше, ќе имав почести испади и критики пред се кон ВМРО ДПМНЕ (или онаа креирана скратеница Диктаторска Партија на Македонското Национално Единство) и кон оние другине, но моментално се зборува само една вистина, така да повеќе би сакал ситуацијата некако да се избалансирам, но многу тешко= невозможно. Погрешната политика ја направи оваа ситуација ваква каква што е.

Сакам да се осврнам кон еден друг проблем. Тоа е праќањето на лицата во старските домови. Од една страна се нема време, но од друга страна да се запрашаме, дали тие имале време да не чуваат и одгледаат? (зборам за оние родители, баби и дедовци кои навистина се грижеле и ги чувале своите деца односно внуци) Доаѓа на ред и таа распродажба на мебелот односно обновување на домот. Нови генерации, нови вкусови. Зошто да им ги продаваме и спомените? Редоследно, препишување на имотот! Зошто јас би препишал имот на моето дете/внук кога ме фрлил во аут!? Повторно редоследно се поретки посети. Доказ за она што сакам да го кажам. Имаат пензија, имаат и време. Зошто, со една просечна пензија од 8.000 ден. (+/-), не е битно, не вработат една жена која ќе се грижи за старата личност, кога веќе се нема време?

Марк Твен има еден добар афоризам кој е на границата и со анегдота.....Не прави зло, додека некој те гледа.....:)

пи.ес. Сабајле гледав еден многу добар филм. Имаше тажен крај, за жал. Но некаков реален осврт кон настаните кои се случувале пред и по втората светска војна со лицата кои имале поинакви идеали од оние кои сакале да ја задржат власта со цел и нивните деца, внуци, нормално со помош на тато/ дедо, да дојдат на власт и да крадат од народот. Не викам дека таквиот систем е во ред (оние кои ќе со гледаат филмот ќе сконтаат), но ако личноста има поинакви идели, не треба да се убие и после да се сече на парчиња како животно во месара. Според мене трогателна приказна иако не е правена по вистинска приказна, вистината била многу слична, за жал. :(
пи.ес.ес. И ова има врска со онаа прочуена анегдота/афоризам на Твен. :(

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Кајги, нема ништо подобро од тоа да те разбудат со мирисот на пржени компири, јајце и сланина.

И, многу ми се кејфни акциите со попусти во Тинекс, како да знаат што ми фали, па тие производи ги ставаат на попуст.

D

Daedalus

Гостин
Налет од дигнати „просветлени“ атеобудистички њу ејџ космички Исус фенг шуисти кои си праат еготрипови со тоа што се куропецаат како нивното его не постои, како они немаат его и како сите други смртници околу нив имаат его и живеат земен живот, а поради тоа тие смртници „спијат“ и нивната „свест“ е оскудна додека пак свеста на овие без его е висока.
Ама не, они немаат его. Тоа што се подобри од другите е само бидејќи нивната душа е стара 30000000000000000 години и они се во финалната форма на нивната реинкарнација.

Интересно ми е што иам приметено дека скоро сите тие њу ејџ спиритуалисти за себе мислат дека се некои стари души, индиго деца и пророци. Не сум видел таков кој кажува, ееј ја сум нова душа, уште сум тапа така да иам уште многу реинкарнации и тренинг на повидок, неам никакви моќи/телепатија. НЕ БЕ, сите се уствари индиго деца и сите се посебни. Али не, они немаат его. Имате его како и сите луѓе, пошто ако дојдам и ви кажам дека вашиот светоглед е срање, вие сте срање и дека треба да се утепате, ќе ми рипнете 3000000 (ми тргна со тројкиве) души, изнервирани и полни со пасивна агресија, а потоа ќе пробате да ме дискредитирате со навреди.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Драга,

Штефан Филе не не заборавил. Доказ се 5-те препораки за Р.Македонија. (Вест на денот)

Ова ти е исто како професорска препорака, можеш со опростење да се курчиш меѓу народ со нејзе, а никаков аир нема да видиш од истата, ниту пак некој ќе ти ја побара. :D

П

Пепси_

Гостин
Да ви ебам смрдените гниди заради вас ми се одмили да имам контакт со луѓе. Колку и да си у право против 20 простаци кој цел им е да се исељачат само време си губиш.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Чим намирисаш и видиш како се прави ајвар, малиџано, апетитка, печи гмечи...... со еден збор зимница.................. сфаќаш дека зимата дошла..........:)

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
Neam испиено ни едно кафе а сум 2 метра над земја. Изгледа ми намигнала симпатијата.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Draga k,

Treba ovie od crven krst da delat i stikovi bidejki nekoi lugje ocigledno ne slusnale za niv.

П

Пепси_

Гостин
Ау како може со дебели искомплексирани жени само да си имам работа,кај прости па и некултурни.

филтер се сака филтер на факултетите.....31 од 34 пуштил па и се смее....па те боле ташак битно внукичката ќе ја поминиш без проблем да се појаве на факултет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom