Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Ако сакаш да се начукаш да,за кулирање ова е права ствар.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.697
Најдобра мајка имам, вчера ми купила крофни од Хром за вечерва, а за сабајлево ѓевречиња со суташ кисело млеко :love:
Станувам да повторам за денешниот испит, и уште од 7 саат ми тргна денов со смеење :icon_mrgr:
Го спомнаа Бахреин на некоја од телевизииве и мајка ми вика која е таа земја, во наше време не постоеше :icon_mrgr:
Викам ако не ја знаеш, не значи дека не постоела, пример си чула за Науру, Палау и Вануату?
Какво НауБу бре?
:pos::pos::pos:
Не знам зошто ама каква смеа ме фати посабајлечки, се надевам дека на арно ќе ми тргне денов.
И така имам трема до небо, само да помислам што се ме чека денес, одма серка ме фаќа :pos:
На арно нека е :cool:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.899
Поени од реакции
21.862
Драа

Калиопи јоште у девеести сакала да проба трипови, али бато не ву даја, цитирам "Ууууу бато, а хтела сам летети" Не е убаво ма, види га Сури што се напраи

А и онуј гу слуша прееска, еј гулаби гулаби бели...
Еее драа бесмо оаза на мирот а ск смо даст двојка продужена, пустинска олуја.

Абе до нас е, како вика онај трака каури се лоши ке се поднапијат ке ми те убијат

: D

Последно уредено:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
нешто шо најмногу го мразам е да ме замара на фб некој од посабајле и да ми заебува хармонија 2 саати пред обука (кога викам некој, мислам на тој глупиот колега со тапа хумор и замарање lvl over 9000 )

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не го знаете човеков, вчера се самоуби, али не е битно тоа, битно интересни ми се клипчињава, има интересен food for thought :)

Намерно некои овие се неморални, таков му е ликот што го глуми, да те натера да размислуваш за одредени работи и покрај тоа што нешто се смета за неморално.

Инаку вчера (10ти Септември) беше официјален ден за превенција на самоубиство.
Ако знаете некој што е можно да биде депресеивен, седнете поразговарајте со него.
А и ако не е депресивен..бидете добри со луѓето бидејќи некој што ви изгледа среќен може во себе да носи тежок багаж.

But I'm not telling you something you don't already know.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каролина Гочева фан клуб се бетер од вмро фанс на форумов/секојдневието.

прочитајте го постот погоре на змејски, преголема е бројката на луѓе склони кон самоубиство денес, дури и тие што ни делуваат како најсреќни.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.656
Поени од реакции
88.475
Драга...

Благодарение на оваа тема и се разбира на твоите членови, сега го слушам Џорџ Бенсон на RMC 80's, радио станица од Монако

Уживанција, цела ден ти свират ретро хитчиња

H

HoT IcE

Гостин
Ех Драга деновиве која карма ме пука. Од лошо у полошо идам. Не е битно.
И така од денес повторно single. Верувам толку му беше пишано, мојата накратка врска, сепак се работеше за два различни карактера и премногу форсирање не иде. Криво ми е малце, затоа што се навикнав на неа и идејата после толку време дека сум во врска, сега пак по старо. Ама ако, подобро е вака.

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
Пуштив некој си ирски песни на јутјубов и сеа ми се оди Ирска, ми се плаче за црно пиво

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Драга,
Разговор со мојот 3 годишен братучед.
Тој: дадо, гледаш ли ти нешто со затворени очи?
Јас: не.
Тој: јас гледам темно.
Да не беше дете, ќе мислев дека е од друга планета.

M

Mario Gómez

Гостин
Ехх Кајги да знае ЈоСоНо каква држава е Казакстан он прво таму ќе аплицира за амбасадор. 5.1% невработеност а Македонија има 28%. :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
@Io Sono Interista
Во Казахстан целна група се Туркменистаните кои во голем број се таму, а од друга страна пак нивното одење кон татковината на гости е малку комплицирано.

Еве зошто

- Туркменистан е независена република од 27 Oктомври 1991, односно само месец ипол после Република Македонија.

- Главниот град на Туркменистан Ашџабат има 574.000 жители, нешто помал од Скопје. Во 1948 година бил збришан од катастрофален земјотрес кој убил 150 000 луѓе.

- Златниот орел и Персискиот леопард можат да се сретнат единствено по Туркменистанските шуми. Поради тоа тие важат за национално богатство. (нешто како белоглавиот орел и рисот кај нас)

- Најзастапени агрокултурни гранки се: житото, памукот и сточарството. Најразвиена индустрија им е текстилната.

- Во Туркменистан владее еднопартиски систем (диктатура) основан од Претседателот Сапамурат Нијазов. Тој исто така е познат по сензационалните градби и скулптури кои можете да ги погледнете подоле кај сликите.

- Населението во Туркменистан се состои најмногу од муслимани и православни христијани.

- Во 2001 година, Туркменистан безмалку влегува во вооружен конфликт со Азербејџан.

- Во тек е демаркација на границата со северниот сосед, Казахстан

- На 4 Aвгуст 2005 година, Туркменистан вдоми 16 000 бегалци од Таџихистан, при што тие и останаа таму.

- На 25 Oктомври 2005 Туркменистан најави воведување на нови пасоши за граѓаните. Тие ќе бидат по највисоки меѓународни стандарди и ќе содржат дигитална слика од сопственикот, отпечатоци од прстите и дигитализирани податоци. Сопственикот на првиот таков пасош ќе биде самиот Претседателот Нијазов.

- Тамошното население гаи култ кој Александар Македонски, затоа што на пат кон Индија Александар близу денешен Mary го основал градот Александрија... поради тоа Античкиот Туркменистан се сметал за нов центар на Светската цивилизација

- Неодамна во Туркменистан беше прогласен ден на дрвото каде што беа насадени голем број на садници (види во сликите)

- Во 2007, поради големата побарувачка Туркменистан речиси остана без плин, по што беше потпишан договор со Русија за изградба на гасовод и сврзување со Европскиот

- Во Туркменистан нема сида

- Oд 1ви Јули 2009 година во Туркменистан, стапува на сила законот за трето дете, каде што поради нискиот наталитет владата ќе обезбедува бенефиции за секое семејство кое ќе роди повеќе од 2 деца

Неколку слики од Ашџабат и Туркменистан

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom