Ретроспектива на 11те битни денови календарски обележани со 10.06. во мојот живот.
Прво одделение - добив диплома за најдобар ученик во одделението, како и пофалници и разни срања кои го поттикнаа мојот амбициозен дух да прави планови за во иднина
Второ одделение - започна со солзи затоа што се разделив од мојата сакана учителка и почнав нов живот
Трето одееление - едвај чекав да заврши учебната година за да имам повеќе време да учам математика
Четврто одделение - сакав да заврши учебната година за цееееело лето да го поминам учејќи за петто одделение
Петто одделение - на крајот, ми беше страв да не не завршам со сите петки (идиот!)
Шесто одделение - лето и првата симпатија
Седмо одделение - лето, излегување, повторно првата симпатија која ја класифицирав во шесто, инаку траеше од трето, но мојот хипоталамус не лачеше во трето одделение толку гонадотропен хормон колку во шесто
Осмо одделение - првото разочарување, првото (безуспешно) вртење нов лист во животот, првото возбудливо лето...
Прва година - комплетно менување
Во втора година ова време, бев пресреќна, со толку алкохол во крвта што заборавив на сите минорни проблеми, со цел, идеа, сменето размислување.
Сега, еве сум, без цел, без амбиции, чистам повраќаници, нозете ме болат од штиклите, ми се спие и седев во кафана пиејќи густи сок, и првата љубов повторно ме повредува, дупло...
Што се смени?