Диир Кајгана:
(се извинувам на секакви дијалектизми и било какви -изми,како и секакви ненамерни дискриминаторски политики )
Другарче,земах истрижах се (поточно бех да ме стижат
)и саа с’м к’ту албанец у главата ( со извинуване до сите Албанци ),дома ко ме видеа,фана ги инфаркт...:nesvest:
Друго шо да се пофаљам брат,да имаах базука,ќе се пукаах с’с митралез у главата...Ми скисна од живото братле,толко на Хитлер не го мразат колко шо на мене ме мразат,а зашо ме мразат ни знам,ни пак успевам да дознаам...Свето си га ебал мамата и зат’ва саа сите се копиљаци и знааш ли шо е најсмех брат ? Сите ојдее у пичку матер,а јас оште у курец ебавам се...Да беше некој на 5 минути у моо кожа,аберо немаше да си виде,а не па чааре да си тере...(знам оти ти скиснах с’с тии трите точки,ама еби му матер,пауза мее т’ва
) Друго баце и да ти пишам и да ти лафам,ништо нема да сменам,ќе си читаш тии мојте животни оргии,чат пат трис’м,чат пат генг-бенг,ти како и останалата багра шо е у можност да ги чите тии тука кам-шотове,кажано на нашки,дрканици...Т’ва е т’ва братле,биди поздравен и друг пат потсети ме вазелин да земам........