Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.584
Поени од реакции
59.344
ДК, последна емисија за Баба Рада, последна емисија за Баба Рада :vozbud:

Од утре очекувајте терминот да биде пополнет со нова емисија "Водите на Дедо Крсто".
Дедо Крсто ќе ни кажува за лековитите води, како што е онаа позади црквичката во село Шаково во падините на Смрдеш планина, која во изворот содржи безброј мртви жаби, гуштери и змии што ја прави број еден вода кога во прашање е лекувањето на хемороиди.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
ДК
За малку ќе наседнев на бубачката од @Зајче и само секунди го делеа мојот монитор од пропаст.Јас би ги замолил твоите членови да внимаваат што ставаат како потпис.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Dear K,

го гледав видеово и се прашував: што би направил @Psyside во оваа ситуација???

знам што би направил @beneamata ама тоа вклучува памперси...

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Драга К,

Возејки се со такси денеска ни се случи сообрајќа, за моја среќа јас не бев повредениот но возачот на таксито беше навистина многу повреден во пределот на главата, додека го стабилизирам и вооедно му пружав прва помош слушнав од возачот кој не удри: остави го нели гледаш дека изведува? Јас целиот со сите можни сили го спасував и вооедно чекав да дојде амбулатно возило на брзата помош цели 17 МИН !!! Навистина не ги обвинувам медицинските лица тие не се криви, целиот град беше во хаос значи човек да доживее сообраќајна несреќа може да почине само ради целиот хаос кој е нерешен и кој ни владеа во нашето Големо село наречено СКОПЈЕ, каде што прв пат во животот сум доживеал сообраќајна несреќа од потежок карактер а вооедно дечкото кој беше син на некоја осигурителна компанија дојде и кажа само дека изведувал и глумел наводно за пари да земе. Кутриот човек кој се бори во животот возејќи такси за да го прехрани своето семејство за да заработи пари за живот, ќе дојде некој и ќе го каже тоа што го кажал дечкото. Навистина се чудам дали некои луѓе имаат барем малку совест, и чуство дека треба некому да му помогнат а не да гледаат прво парите а потоа се останато.

Битно драга к, тоа што учев за прва помош кога ќе ти се случи сообраќајќа добро е премногу ми помогна!

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Утрово таксистот што ме носеше на работа ми се расплача жалејќи се како диспечерката го исклучила 4 саати од станица затоа што се пријавил од погрешен регион. Цел пат ми збореше дека едвај преживува и не заработува ни за основни потреби а работи по 12 саати дневно. Човек возрасен во години липаше како мало дете. Се потресов кога ми рече да немав деца до сега ќе си го свирнев куршумов во чело. Запрепастена бев и навистина не знаев што да му кажам освен "А да пробате да отидете некаде во странство"...Ех татковино наша...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
По ваквиве случувања кои речиси секогаш се предизвикани од Чкљарското племe сфаќам колку ни е лоша политиката.Се сеќаваш што ти кажав во темана Вие - преседател на РМ ...... ех колку би било добро да е така..... еве присети се, го ископирав напишаното :)

Почитувани,
Ако јас станам претседател на Македонија прво и основно ќе незнаам што да правам од проста причина што незнам што е политика, со нејзе не се занимам и немам никаква допирна точка со нејзе.
Потоа сите Чкљ кои се силат и му наштетуваат на Македонскиот народ ќе ги селам на клоци од државава и ќе им забранам пристап во државава.
Ќе се откажам од влез во ЕУ (Европска удолница) и ќе им понудам на Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина и Словенија да основаме Југословенска унија каде сите држави ќе си помагаме при војни, шетање без пасош и слично.
Ќе гледам се повеќе и повеќе во државава да се градат цркви, а се помалку џамии.
Ќе и забранам на МРТ да ми наплаќа радиодифузна такса, од проста причина што ја уклучувам таа програма само кога има Евровизија.
Претставник за Евровизија од Македонија еднаш морам јас да се ставам, т.е. да си се прошетам, а за следните години јас ќе го бирам претставникот.
Ќе го укинам шлакањето на зградите во барок стил и сите стари згради и куќи ќе ги реновирам во стилот Македонска куќа.
Ќе ја запишам @volsebni4ka_19 на приватен факултет за да не се мачи по она државнине факултети :ROFLMAO:
Ќе го сопрам отварањето на ресторани од Европски стил, каде ќе се јаде модифицирана храна, а ќе го започнам отварањето на ресторани од стил Жабарот, каде ќе се јаде само Македонска храна, за за главно јадење ќе биде поставен ајварот.
Ќе отворам огромна кафана која ќе ја крстам Кајгана готвач каде ќе ги вработам ( секако ако сакаат) @shumecha.tableta , @Anne. , @leandra , @pearl , @Артиљеро , @Agda Beata и сите останати готвачи од Гурманско катче.
А за се друго ќе смислам во меѓувреме :LOL:

Само вака би била подобрена ситуацијата во мојава прекрасна земја, Македонија:)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom