Драга Кајгана,
Не претпоставував дека е толку тешко да најдеш спонзор за спот. Ама како и да е во блиско време ќе започне да се снима спотот за
Пачавра........ верувај големо хитче ќе биде
Туку остај тоа, некако неубаво се чувствувам. Животот го живеам како од денес за утре, иако има еден куп луѓе околу мене јас се чувствувам сепак осамено и изморено. Прееска одам кон работа и ја гледам месечината. Баш како месечина се чувствувам....... сите ме гледаат и се восхитуваат на мојата блескавост, насмевка, но никој незнае како се чувствувам внатрешно, колку сум само изморен и физички и психички, едноставно имам потреба од тоа некој да ме ислуша, а не само јас да слушам, а во мене се да собирам.
Но приметив дека во моменти кога ќе погледнам во зајдисонцето или во месечината, посебно кога е полна, добивам некоја позитивна енергија, енергија која ми ја исполнува душата, енергија која ме подбутнува во самиот момент да се насмеам и да продолжам понатаму.
Сфаќам колку имам истрпено во животот сите овие години, кои се стресови ги имам почувствувано и видено, доживеано, но верувај секогаш стоел и гледал некој од горе и ги редел правилно работите за се што е лошо да помине, а се што е добро да доје. Затоа верувам и ја почитувам мојата вера, затоа и верувам во подобра иднина.
Зошто верувај неможеме за навек да останеме осамени, порано или подоцна ќе си ја најдеме сродната душа, сепак секој од нас има некој сличен на него, само треба со
вера, надеж и љубов да зачекориме и да го најдеме.
Затоа Кајги животот е убав и треба да го живееш, а не да се откажуваш.