Вие - преседател на РМ

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
Претпоставувам ќе ми биде дадена вила на користење. Што можеш друго да правиш во вила освен журки. Значи ќе правам журки. До кај 3 сабајле ќе се слуша исклучиво рок, а после може и бугарско, турбо фолк и слично. Битно да е весело.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Претпоставувам ќе ми биде дадена вила на користење. Што можеш друго да правиш во вила освен журки. Значи ќе правам журки. До кај 3 сабајле ќе се слуша исклучиво рок, а после може и бугарско, турбо фолк и слично. Битно да е весело.
Going :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
The Great Doorsi :D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Почитувани,
Ако јас станам претседател на Македонија прво и основно ќе незнаам што да правам од проста причина што незнам што е политика, со нејзе не се занимам и немам никаква допирна точка со нејзе.
Потоа сите Чкљ кои се силат и му наштетуваат на Македонскиот народ ќе ги селам на клоци од државава и ќе им забранам пристап во државава.
Ќе се откажам од влез во ЕУ (Европска удолница) и ќе им понудам на Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина и Словенија да основаме Југословенска унија каде сите држави ќе си помагаме при војни, шетање без пасош и слично.
Ќе гледам се повеќе и повеќе во државава да се градат цркви, а се помалку џамии.
Ќе и забранам на МРТ да ми наплаќа радиодифузна такса, од проста причина што ја уклучувам таа програма само кога има Евровизија.
Претставник за Евровизија од Македонија еднаш морам јас да се ставам, т.е. да си се прошетам, а за следните години јас ќе го бирам претставникот.
Ќе го укинам шлакањето на зградите во барок стил и сите стари згради и куќи ќе ги реновирам во стилот македонска куќа.
Ќе ја запишам @volsebni4ka_19 на приватен факултет за да не се мачи по она државнине факултети :ROFLMAO:
Ќе го сопрам отварањето на ресторани од Европски стил, каде ќе се јаде модифицирана храна, а ќе го започнам отварањето на ресторани од стил Жабарот, каде ќе се јаде само Македонска храна, за за главно јадење ќе биде поставен ајварот.
Ќе отворам огромна кафана која ќе ја крстам Кајгана готвач каде ќе ги вработам ( секако ако сакаат) @shumecha.tableta , @Anne. , @leandra , @pearl , @Артиљеро , @blue ladybug и сите останати готвачи од Гурманско катче.

А за се друго ќе смислам во меѓу време :LOL:

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не стварно, без сарказам ако ова прочитаново стане реалност без сомневање Сунѓеров би ни бил најдобар претседател до сега

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ако имам тотална моќ како претседател, што ја нема во демократски земји, али да речеме дека ќе бидам диктатор...

1. Ќе забранам со закон употреба и продажба на било какви дроги (опијати, стимуланти, халуциногени)(алкохол, цигари исто спаѓаат тука) освен за медицински цели.
2. Ќе забранам религиски инситуции и здруженија со закон.
3. Квазимедицини како хомеопатија ќе бидат забранети со закон.
4. Слободата на говор ќе биде ограничена.
5.Министрите ќе бидат стручњаци во струката во која се министри (нема да има министер за здравство кој нема докторирано на пример медицина).
6. Полицијата ќе работи соодветно и интензивно и секој криминален акт без разлика на поводот ќе биде строго казнет, а тие кои се непресметливи за општеството како манијаците или психопатите ќе бидат изолирани во специјални установи без исклучоци.
7. Протестите кои немаат специфичен налог, причина и се насилно спроведени ќе бидат задушени и учествувачите затворени во затвор.
8 Платите ќе бидат давани во зависност од заслугите и ќе се качуваат зависно од извршената работа во единица време (квалитет и квантитет) од индивидуата.
9. Ќе се вложуваат пари од буџетот за научни истражувања и технологија.
10. Смртна казна ќе биде легална.
Прво би ти забранил пристап до било кој форум и би ти дозволил ограничен пристап до интернет, а у меѓувреме ќе се молам да земеш странско државјанство и да се промени Уставот со тоа што претседателот би добил овластувања за протерување странец. Е кога ова ќе се случи, ќе ја исполнам мојата животна цел, да те протерам засекогаш...

Член од
22 септември 2012
Мислења
51
Поени од реакции
154
- Би укинал минимална плата, пошто кој сум јас да се мешам како ќе се договорат работникот Петко, и газдата Трајан колку ќе го плаќа
Затоа што ако не се мешаш и ако нема со закон утврдена минимална плата, работникот Петко, ќе работи за 5000ден ( ако и толку ), за работа за која би требало да прима да речеме 12000ден.

Инаку, претседателот има надлежности на меѓународната политичка сцена - не на внатрешната. Единствено, не би давала помилувања.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Затоа што ако не се мешаш и ако нема со закон утврдена минимална плата, работникот Петко, ќе работи за 5000ден ( ако и толку ), за работа за која би требало да прима да речеме 12000ден.

Инаку, претседателот има надлежности на меѓународната политичка сцена - не на внатрешната. Единствено, не би давала помилувања.
Да, да, затоа у држави како Швицарска, работникот Петко работи за 300 франкови.
А не, работат за неколку илјади франкови, оти нема минималец.
Исто у САД у времето кога немало минималец, земале и по 1.500 долари.

Член од
22 септември 2012
Мислења
51
Поени од реакции
154
Да, да, затоа у држави како Швицарска, работникот Петко работи за 300 франкови.
А не, работат за неколку илјади франкови, оти нема минималец.
Исто у САД у времето кога немало минималец, земале и по 1.500 долари.
90% од работодавачите во Македонија, доколку имаат шанса да ти дадат помала плата а повеќе да те искористат како работникот - ќе го направат тоа. За да се заштити работникот се одредува зак. минимална плата. Ако им оставиме на поединци да одредуваат колку ќе биде најниската плата, ќе има работници што ќе работат може и за 2000ден. Затоа што тогаш ќе нема ограничување, па секој работодавач ќе си ја има моќта сам да одлучува колку смета дека работникот заслужува да добие, или колку ќе сака да даде. Преголем ризик е да се остави на свеста на работодавачот, тој да одлучува колку ќе биде најниската плата.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Е Бога ми, ти ќе ја средиш работата.:pos:
Денешната е 8800 денари..Што фали на 16.000..Дупла е разликата..Колку да биде? 40.000?Неможе некој со осмо да зема 12.000,некој со факултет 20.000..Ако просечниот аргат на нива,конкретно берач на грозје,станува во 04:30 и си иде во 14:00 од работа,ќе зема 16.000,педагог во школо ќе зема 30.000..МОра да има разлика..Оти тој учел,давал пари за факултет и сите тие еден куп трошкови,и пак исто да бидат..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.371
Поени од реакции
26.440
Денешната е 8800 денари..Што фали на 16.000..Дупла е разликата..Колку да биде? 40.000?Неможе некој со осмо да зема 12.000,некој со факултет 20.000..Ако просечниот аргат на нива,конкретно берач на грозје,станува во 04:30 и си иде во 14:00 од работа,ќе зема 16.000,педагог во школо ќе зема 30.000..МОра да има разлика..Оти тој учел,давал пари за факултет и сите тие еден куп трошкови,и пак исто да бидат..
Што правиме со тие што продаваат услуги, ко на пример занаетчии? Еве водоводџија со средно. Има група, фаќа да работи зграда и наплаќа 30000 евра за сите инсталации. И од една зграда заработува повеќе отколку педагогот за 10 години. Како и зошто би го регулирал тоа?

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
90% од работодавачите во Македонија, доколку имаат шанса да ти дадат помала плата а повеќе да те искористат како работникот - ќе го направат тоа. За да се заштити работникот се одредува зак. минимална плата. Ако им оставиме на поединци да одредуваат колку ќе биде најниската плата, ќе има работници што ќе работат може и за 2000ден. Затоа што тогаш ќе нема ограничување, па секој работодавач ќе си ја има моќта сам да одлучува колку смета дека работникот заслужува да добие, или колку ќе сака да даде. Преголем ризик е да се остави на свеста на работодавачот, тој да одлучува колку ќе биде најниската плата.
Да, да, по твојата логика како шо јас нели ќе си го продавам трудот, и некој ќе ми го купи за помала цена, така може и некој газда ќе го продава шеќерот шо го произведува по 100 пати повисока цена.
Понуда и побарувачка, другарче, ама како да ми ти објаснам, да ти нацртам ако сакаш? :D

Ај сега некој газда нека понуди 500 франкови плата на некој у Швицарска, колку ќе се пријават? Ич.
Така и со тоа е.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.763
Поени од реакции
31.930
,,,vednaš , fiktatura na proletrijatot,,,,i doživotna zabrana, na prebegnatata členka,,LDR,,,,da kaka na ovoj forum,,,:icon_mrgr:,,,

Kajgana Shop

На врв Bottom