Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Драгице,

Во косата сум како нашиот ни прв цариник, што ќе рече наелектризирана како да сум брцнала два прста во штекер. Вчера, миејќи метално тенџере случајно се допрев за машината за садови и така убаво ме здрма струја што цела ноќ сонував светулки. Во таа чест, денеска се облеков во жолто. :)

Ќе треба сега дедо Ламбе да дојде и да види што е проблемот, оти ако вака биднува секој ден ќе почнам да светам како новогодишна елка. А можеби пак и подобро така, барем ќе заштедам на празнично осветлување. :)

Btw, рамно ми е како на зајциве пијани во песната, а кулирам како овој дебелково кон крајот на спотот. :свиркам:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Кајган,си ми ја затворил една тема,а се утепав барајќи
цела ноќ одговор во делата на Стале Попов,знам дека сум прочитал нешто таму за „и стреите плачат,кога ж......“
Инаку сите негови дела се полни со,адети,клетви,пцосци,здравици,поздрави и слично.
а еве што вели за овој случај,
-„ Шо е невесто Досто,шо толку издивна“
-таа се засрами пред нив и рече
-Ми е тешко оти ќе напушча село и селани,родно место и роднини.Токо,било та се рекло -„Кога се раѓа женцко и стреите плачат“.Господ знае каде ќе го одведат самовилите.
-----------------------------
Текстот е во оригинал,(не е грешка со буквите)
--- надополнето: 13 декември 2012 во 10:32 ---
Драга...поради работата, т.е. мојата прва смена и нејзината втора смена, на ладново времиште наместо да се гушкаме за да се стоплиме, ја сум приморан да пијам чај за да се стоплам. :mad:
и јас исто,што се мора не е тешко
но ај ден голем ,белќи ќе ме викне комшиката да и сменам осигурач-дај боже.....

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Драга, ја гледам темава Најубава кајгана елка, и таман ми потпомина некако еуфоријата за нова година и дека треба да чекам да ни помини славата за да ја наредиме елката, сеа пак почнав да си гледам diy лампиони и слични работи, и појма немам како ќе издржам до среда а да не помислам 300 глупости за нови ламбички и лампиони и на тоа дека сакам нова елка од 2 метри, ама неможам да најдам таква во пп. :(

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Драга, да ти изрецитирам една стихотворба, ќе ми пишиш 5ка?

Небото е чисто, шумата е густа
јас и ти, со јазиците во уста.
Стоеденот на бензин, мерцедесот на дизел
Фак ју Стојане, да би дик гризел.
Морнарка со баретка, одело и пиштол
Ни фаца , ни цицка, ни газ, ни ништо.
Некои на зелено, некои на црвено , некои на бело
некои од Франција, некои од град , а некој се од село.
Прилепчаните-мајмуни, охриѓани-нелуѓе, а педерите скопски
Какво е времево, за ракивче, винце и салати шопски.

M

Mussolini

Гостин
Кајго дек си ма да те еклер частам? :) Лепото, са ко ојдех да оставам колата у базата бех и да поздравам главниот шо е типот ни 5 ни 6: Иле, договорот ке ти биде продолжен!! Јас збрках се... Ама ја баш ке видеме... следната недела или ке има частовка ако дај Боже ми го дадат на неодредено време или па пак ке се помакнеме уш некој месец... как и да е, од шо сум среќен кајго, ти знаш ли ми иде да прднам од радост? :D туку, ај јас да не летам мн... Се додека не ставам потпис ништо не е сигурно... и да: после па треба да одам за Парма. У курец, у 21h треба да сум тама а утре у 3 треба да станам... Fuck yeah... Утре или ке дремам на работта или ке колабрирам освен ак не се издрогирам.. как и да е, стига те гњавих саа... Читаме се ко ке имам новости околу договорот :*

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На дедо ми пратка му стаса по по пошта, да беа пари за земање ќе станеше од гроб ама за давање се го казниле нешто :icon_lol:, нема да отиде да подигне :icon_lol:.

Куче едно не чепкај таму, а што да правам кога пеца, ако не пецаше ќе речеше кој те еба, а и многу лајна јадење не чини :icon_lol:.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Им честитам на победниците. Заслужија.

Поздрав.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сите вие што викате ладно дека е одете видете на cnn weather или па на accuweather колку е во Јакутск во Русија и после коментирајте. Капак на сѐ и во 11 им се разденува. Сешто еј, на лето сите квичат топло е, сега лсдно е, кога ќе врне мокро било... Кога ќе се логирам на фб/твитер како да сум се логирала во некое такси. Такви муабети се вртат. Мислиш на улица живеат. Некреативен народ.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.078
Драга Кајгана, ми се поремети спиењево, ептен... цела ноќ буден, и му се мислам што да праам денес :p
Мислев да скокнам до град, ама петок е... а за колата... па додека ме немаше во земјава, татко ми, наместо да ја потсреди, уште поише ја расипал. Енивејз се тркала, само нешто не сум расположен за возење.

Туку да не бидам многу лош, еве на овој линк ќе споделам една трака од еден фин ремиксер што го начекав на музичкиот канал што ни идеше на брод.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom