Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Rezultat
Sega pred vas preku dvizenjeto na rakata i tragi od mastilo ke stavam i traga na mislata,kako rezultat od procesite na mojot zivot. I sega ke se obidam sprema nego da ja dograbam poslednata vrvica sto mi preostanuva vo mojot zivot, na patpt za Idninata.
----Zosto mojata segasnost e razresena od spoznanieto deka jas sum rabotnik,rob na gospodarot koj sto za gotovi pari ja kupuva mojata sila,i deka tie pari gi dobiva pak od mene, prodavajki go mojot eftin trud za niska cena. Taka barem izgleda koga toj ne raboti kako mene pa sepak podobro zivee i im ja kupuva na drugite silata i trudot.
----Uste i ova,mene mi e nevozmosno da se oslobodam od ova ropstvo,zosto zdruzenieto na gospodari,nareceno drzava,bdee nad mene i mokno e kako gladot nasprema lebot,iako nivnata vojla ja izvrsuvaat luge kako sto sum jas - kupeni za gotovi pari.
I taka gledate,ponekogas me faka i uzas od toa: zosto moeto ropstvo-tokmu od toa e neizbezno.Pa sepak me tesi i drugo spoznanie : deka robovi kako sto sum jas ne ima...do takov rezultat dojdov vo traganjeto za mojata beda.Zosto....
---Zosto siot moj misloven zivot se dvizi vo krugot: na fabrikata,ulicata i stanot,a sega egzestencijata na toj zivot e taka bedna,ogranicena,tesna i mala, i doaga samo togas kofa bedata dobro ke me pritisne vrz tloto.
---I toa e dobro,tuku zostone sme site luge ednakvi,zosto ima megu nas robovi i gospodari,potcineti unizeni,eksploatirani- so pomosta na eden necovecki predmet: PARITE ?
---kULTURATA vo racete na gospodari i bogatasi-samo e instrument za sozdavanje na nivnoto bogastvo. Za niv kulturata e - EKSPLOATACIJA. I samo togas , koga kulturata ke bide vo racete na tie sto rabotat , - samo togas kulturata ke bide covecka!...
---Onie sto rabotat? Da!...Koga tie sto go sozdavaat svetot ke bidat dostojno nagradeni za svojot trud,koga ke iscezne eksploatacijata i ispolzuvanjeto,togas lugeto ke bidat braka megu sebe, a Kulturata, KULTURA>
----TOA MI E POSLEDNIOT R-E-Z-U-L-T-A-T.
.....................................................................................................................................................
ima li covek na svetov sto go ova procital poveke pati od mene ,ova treba da ni e utrinska molitva,ako sakame da ne bideme i ponataka ROBOVI.. .... ova e napisano 1928 g.
Lesna ti zemja golem poetu. Koj li i zosto pukase vo tebe va bazata na Lopusnik.
 

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.793
Поени од реакции
7.017
Каква е иднината на сексуалната работа доколку продолжи ваквиот начин на живот кој подразбира внимателност, дистанца и редуцирани сексуални односи?


Моменталната ситуација не ветува. Доколку продолжат сите мерки на претпазливот и пандемијата продолжи да демнее, сексуалните работници/чки како една од најзагрозените групи на граѓани може буквално да останат на улица. Веќе има и такви случаи, лица од заедницата избркани од работа поради пандемијата, исклучени од здравствено осигурување, го напуштиле живеалиштето бидејќи не можеле да плаќаат кирија. Доколку државата продолжи да нè исклучува од помошните мерки, свесно нè втурнува во сиромаштија!

Важи, ќе се чуеме.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.186
Поени од реакции
17.999
Драга, јака ти душа, овај што му го напишал писмово на Трендо гарант има акаунт овде кај тебе.
Што се не треба да трпиш во твојата датабаза :)


ПС. Драга знам дека не е @Audiofil, ниту еднаш не се спомнати Власите во текстот :)
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.845
Поени од реакции
7.641
Можеби немаме летечки коли ама затоа
- Не може да се хакне така лесно ФБ
- Разговорите од Месинџер апликации не се запишуваат во тхт датотеки
- Не можеш да промениш профилна слика на форум со кликање на линк

and it's frustrating
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.906
Поени од реакции
84.311
I still think about the time кога од нигде никаде имаше пар години кога романски поп растураше низ светов...и потоа истиот исчезна исто како и што дојде.
Кој знае какви мафии биле финансирани преку ова, исто како што излезе и муабет за Дуа Липа, Бебе Реџа и останативе :D

Нејсе....

МИСТЕР САКСОБИТ, МЕЈКС МИ ДЕНС, БРИНГС МИ АП - БРИНГС МИ ДАУН, ПЛЕЈС ИТ СУИТ МЕЈКС МИ МУВ ЛАЈК А ФРИК

МИСТЕР САКСОБИИИИИТ


 
Ф

Флеш

Гостин
Драаа,шо сакаш речи,од балканска музика,Романците генијално се етаблираа на светската музика .... Сковаа свој стил,свој тренд на музика,иако изгледа просто на праење песни на латино-шпански-електро-цицки-пуси-денс лесни шлагери ..... Доказ дека ние сме поглупи и од музиката на Пајнер телевизија и ДваБона генерацијата ....

Ова е мојата омилена пјесма снова ..... Слатки сњји ..... Маи стаи Маи стаиии .... :свиркам:

 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.383
Се будам, свекрва ми ми го доукрасила станот(малку биле моите декорации), изгледа како Рудолф да исповратил низ него и уште го тргнала и Францис, го пикнала во плакар, не му било местото тука... Го земав, го облеков да биде во тренд, во духот на Божиќ и го наличив на чело. Not in my house.

Францис.
IMG_20201223_193145.jpg
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.629
Поени од реакции
2.071
И такој д’нске виде, до куде смо стигнале. Нек удари т’j астероид више ед’н пут, маму да му гу ебу и ништо да не остане.

-По социјалне мреже серет како било срамота да живееш с’с целу фамилију на куп. А исти што серет за овој , живеет у глувчешку дупку с’с целу фамилију и ќе се потепав кој прв да сере у рану зору. Ама важно едев лајну како било срамота. Најстрашно е што немат воду у очи, а камо ли паре да си купит куќу или стан. Темељ да им га ебу.
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.863
Поени од реакции
6.370
Драга , јебеш му матер , нема оправање со македонкава.. ја баталив , си ја наредив со филипинката од порано шо се шмекавме... ем 10 години помала од мене.. ем сака фамилија , љубоф , респект.. вистински вредности за кој европјаниве изгубија осет, нек се јебат со нивното пари пари пари разводи и швалерисување.. ко ве јебе, ќе си земам азијатче , цркнете :kuracc:.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Мајсторо за порно аграгаторо нојче само работи да не гледало детето хахаха, викам прај го побрзо пари да вадиме, утре треба да се видам со него кога да го досреди да му дам рок. Па да видам шо кур че обричиме :icon_lol:.
 

Strictly

word is bond
Член од
9 јуни 2019
Мислења
486
Поени од реакции
1.644
Вакцинирала се Брнабич, а још није Вучич
Или смо на посао или смо код кучи
Ако пратиш законе не че те претучи
А ако незнаш законе, узми па научи...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom