Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Драга,

Некои караткери на луѓе со подпросечна интелегенција што мислат/сметат дека ме користат за постигнување на нивните "цели" и јас служам само како алатка кон патот до нивниот успех, ми иде некогаш да им кажувам 'единствената причина што се дружам со тебе е дека твоите приказни/илузи за креативност, способнот, идеи ги сметам за неверојатно забавни и смешни'. Kако минуват годините се плашам ке станам до толку бездушен човек

Последно уредено:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Тие што го споделуваат статусот на Ина многуфина дека декември е месецот за чистење на лажни пријатели и шо ти не се истите луѓе кои имаат имагинарни хејтери и ривали и сите драми не одат подалеку од нивната имагинација.

#ЕбавеЛешпери

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.430
Поени од реакции
17.765
Напукал 45. години и најголемо достигнување во животот му е што бил "центарско" дете. Уште го потенцира тоа во секој муабет, кога и да сме седнале.

Но, ќе загребеш под површината и ќе наидеш на она, "кад се сељак поципели" . Одел со некоја девојка од Гостивар, 6 години, ама некако нејасно го кажува тоа, валда оделе само за секс, барем мене така ми изгледа. Е сеа, мачово сака да се прикаже за голем фраер, па оди во меѓувреме со една друга, тука од Скопје, која му била бивша колешка. Е пази сеа мушко его, односно мушка мизерија, го шутнала таа од Гостивар, и ќе одел кај нејзините, патем кои не ги ни знае, бидејќи типката не го запознала, и ќе барал некои 7000 евра, кои и ги дал на типката, во моменти кога и шкрипел бизнисот, со долен веш за жени имала дуќан. Со цел памет ми го кажува тоа. Викам бате, ај подобро не, нека ти биде скапа лекција во животот, си мислам такви лекции се учат на многу помлади години од твоите, крај краева кажи и дека има добра пичка, и дека не жалиш парите што си ги дал за неа, за нејзината златна. Ама не, фраерот по роџење, скршен напола, како најголема сељандура, ќе одел за Гостивар и се ќе кажел, и ќе си ги барал парите за кои земал кредит. Си мислам, ќе си ги добиеш, сигурно. Греота да го зборам, едно кафе не почасти овие година дена колку што се знаеме, но нејсе, небитно, јасно е за каков мангуп станува збор.

А не е прв случај што го слушам каде мажите си бараат материјална отштета откако раскинале. И тоа мажи, кои се претставувале како мажишта.

На никој маж не сум му се правел, напротив, секогаш за себе сум имал слика дека сум детинест, и уште несозреан - и уште верувам дека сум и дека никогаш нема да пораснам, дека сум друга генерација на мажи, кои не служеле војска енд shit, пред мене цел живот го спакуваа во кофери и го однесоа, и младост и минато и иднина ми "земаа", и можеби уште се опоравувам, но збор не кажав, и на нозе претрпев се, збор не кажав и со прст не мрднав. Било што било, животот оди напред, зар материјалното е единственото нешто што го даваме на личноста со која сме заедно, па само тоа ли е вредно за да го бараме назад? А љубовта, а времето, а се друго?

И факт, колку што има блесави жени, исто толку се наоѓаат и малодушни мажи, се е во една рамнотежа поставено. И убавите круши свињите ги јадат.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.796
Коа мал се сеќавам овде онде, некој ќе речеше, ја сум за Арсенал, и луѓето ќе му речеа, па добри се, океј се, 4 место не им бега пак годинава. Ама воа како мал ви кажувам, сеа ц, јок, нема, коронава се уништи....

C

CoolIris

Гостин
Драга кајгана,

На многумина недела им е најомразен ден од неделата. Крај на викенд, почеток на нова работна недела. Јас тоа не го гледам така, бидејќи многу повеќе се забавувам од понеделник до петок, отколку за време на викенд. Ама има една работа што ја правам во недела и онака ми дава една голема причина да го мразам денов!

Кога станува збор за домаќински работи, знам да правам сè! Знам да готвам, да месам, уживам да усисувам, да бришам прозорци и да прередувам гардеробери, ама едно нешто не можам органски да го сварам. Пеглањето алишта! Значи, се сеќавам уште во средно мајка ми кога ќе ми дадеше задача да ги испеглам алиштата како косата ми се креваше нагоре. Очи превртував. Мислам дека доста долго време ми требаше за да научам како се пеглаат кошули (Татко ми долго време идеше со раб од пеглата на ракавите, ама ниту еднаш не ми рече не е добро. Дури сега сфаќам колку било лошо и не ме бидувало за тоа) и дека на крајот од секое пеглање треба да ја исклучам пеглата...да, тоа го научив на потешкиот начин (малку фалеше да си ја запалам куќата!). Од тогаш натаму, решена сум....маж земам само ако знае да пегла!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.442
Поени од реакции
87.144
Мразам луѓе што се чекаат на готово, значи не неработници, туку онака општо од мрза и тотална незаинтересираност решаваат да му досаѓаат на друг (во овој случај МЕНЕ) како да им го реши нивниот проблем. Пример:
- Абе браД, симнав филм али неможам да најдам превод, ај помогни ми (а има инсталирано bs player кој ако малце се помачи да го наштелува, автоматски ќе му ги дава преводите. За титлови.ком и Поднапиши има слушнато, али ти можеш да му завршиш работа)
- Абе браД, колку заврши тој меч? А оној меч? А оној од другата лига? А го шитнаа тој и тој тренер? ( Дека тешко е да инсталираш Резултати или Лајвскор на мобилниот, или да читнеш на нет)
- Абе браД, ај помогними да пополниме образец/уплатница, треба до банка да завршам некоја работа... Ок, нема проблем, дојди да те научам како се пополнува. Аааа не браД, еве ти ја личната ти пополни (¢№&fuc@πu£^k!!!:yid:)

Или пак пред 11-12 години, во средно еден школски... Тогаш веќе беа ставени во школото копјутерите што Грујо ги нарачал како донација, во секоја училна имаше компјутери. Класот беше задолжен секој Понеделник да ги проверува компјутерите дали работат или дали фалат делови, секоја недела различен ученик проверуваше, се запишуваше во тетратка, и го известуваше класниот. Доаѓа тој ден кога "готовааната" требаше да им изврши надзор, и што прави? Место да ги провери, оди до онаа ученичка што ги проверувала прошла недела и почнува "На овој компјутер што му фали? На овој што? А на овој? А овој?" Давеж еј, среќа му се развика оваа па се заќути овој, за 5 минути работа џигерот ќе му го извади на човека... Г Н И Д И !!!!:mad::mad::mad::mad:

Член од
18 март 2019
Мислења
445
Поени од реакции
2.045
ДК, фејсбук експертите кажуваат:
Od 5156 smrtni sluchai,3200 se lica preku 80 godini(koi sekako se pred umiranje i bez corona) i Merkel ne ispozatvori ko gluvci site, nikoj ne mrdat. A Makedonskata vlada nishto ne uspea da naprajt iako pola Makedonija izumre.Na cetvrtina stvarno coronata im beshe presdna, a na drugata cetvrtina pari im se davaa na semejstvata za da potpisat deka nivnite bliski od corona umrele, a tie vo soobrakjajka primer zaginale...
SRAM STE ZA MAKEDONIJA!

Е сега, во контекст на болдираното ме интересира со другата половина од починатите што се десило, na primer?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
ДК
една од темите на форумот е и „Книжевен каталог“ во која можат да се прочитаат фантастични рецензии за книги... Секако дека не е толку популарна како „Чек дис аут“ ама луѓето вложиле сериозен труд за да ни го доближат волшебен свет на книгата. Секоја чест: @Вокерка, @Ne_sum_ja, @Botko, @џимеј, @Sussaro ......

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Треба да има задолжителен предмет во кој ќе се учи пишување уплатници, плаќање онлајн, плаќање преку мобилен, проверка на сметка, вадење пари од банкомат без три пати да ја вадат и ставаат таа ебена картичка и тие 13.500 ги вадат 10.000+3000+500

Еден куп комнетари од типот аааа и мене ме има на листата, а каде да ја подигнам картичката????????
А кога ќе може да ги извадам парите???

Па пичка ти мајчина пишува во која банка си и дека парите не може да се извадат.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.751
Поени од реакции
39.642
Драга Кајгана,

Почнува или е веќе започнат периодот на предновогодишните прослави, што со пријатели, што со колеги од работа и наместо овие денови да ги поминам во мојот втор дом, кафаната, да гледам како се тресат цицки и газови на Жена од Султана, ољуштен од некоја лоша жолта ракија, чувана од "газдите" на кафаните цела година, за баш во овој период да биде искористена, т.е увалена на расположените гости, јас неее дома ќе седам затоа што некој јадел љиљаци, сто мајки да ви е*ам вам од шишмишо-јадачка вероисповест. Да, вас ве гледам глупи мали жути говна, господ свиња измислил да јадеш ко господин, ама нееее ние сме посебни, ние експериментираме и денес ќе пробаме слепи миш. МРШ ! И да, со стапчиња не се јаде храна, имало луѓе убаво измислиле виљушка да наденеш ко човек, за да не се испоганиш како стока.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Мало потсетување за две едноставни правила во темата...

1) Без цитирање, тагирање и надополнување нечие мислење
Затоа што е Драга Кајгана е форумџиски дневник, а не турска серија од 1000 епизоди.
Не би сакале 2, 5 или 10 члена да влезат во беспотребна дискусија без крај.
Кој ќе го чита тоа? Ако сакате да му одговорите на некој член, користете ги персоналните пораки.

2) Без кршење на основните форумџиски правила на сметка на „личниот дневник“
Не ја користете Драга Кајгана за да ги заобиколите правилата на форумот. Тие се однесуваат на сите делови од форумот, вклучително и темата „Драга Кајгана“. Не е финтата да наоѓаме „дупки во законот“ и да пробуткаме работи кои не се дозволени на форумов само затоа што постои тема која е „виртуелен дневник“.

Ако се почитуваат овие правила, ние (модераторите) даваат чесен кајгански збор дека:
Нема да ги изменуваме или бришеме вашите мислења

*
дел од воведниот пост...

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Dear K,

Pressure... it changes everything, the pressure... му велеше Ал Пачино на Киану Ривс во „Адвокатот на Ѓаволот“. Многу потценет филм, маестрална глума на Пачино.

Го пишувам постов под одредена количина убаво италијанско вино. Појма немам што сакам да кажам со истиот, но една работа е сигурна а тоа е дека притисокот што го чувствувам деновиве не сум го почувствувал во изминативе 10 години. Соочен сум со чисто зло кое сака да ме избрише од постоењето, да ме редуцира на нешто безначајно, да ми ги земе сите животни постигнувања и да ме фрли во заборав. Се борам лавовски 24/7, за мене и за моето семејство. Имам непријатели како на филм, кои нема да застанат пред ништо. Но Ио е стара коска и нема да се предаде без борба.

Не е виното знак дека ме скршил притисокот, напротив, тоа е само земање на здив, мала пауза, малку одмор од се. Утре се враќам, посилен од било кога, подготвен за борба. Нема да им биде лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom