Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.424
Поени од реакции
19.545
ДраГа

Иам колегу, увек кд ми предаде смену у шанк, глеам дека има отфорено 2,3 или 4 виледе. А у шанк никад ништо не е пребришано!!!

Хаштагови сс логику, ова е чудесен чудесен сфет и слични срања.
 
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.336
Ја па имав еден колега што цело време си зимаше виледи, сунѓери и сјајеви за по дома, да не зборам за чаши и останат прибор. Ма да врвот беше кога си го зема звучникот за дома и никој не го ни примети дека фали. Случајно кога правеше забава кај него го приметив и му викам абе овој познат ми изгледа и се клештиме и двајцата.
 
Член од
6 август 2015
Мислења
463
Поени од реакции
769
Драгана кајгана,

Јадам два дијазепами, чекам пола саат и идам у ВЦ да си ги перам маските. Good times.
 

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
8.977
Поени од реакции
55.047
Слушам Таламаска моментално, не постојам, се мразам себеси од дното на душата и посакувам некој психопат американец да ми влезе у соба и да ме напуни со олово. А може и Ц-4 да ми експлодира позади грб. А може и Гача од Наркос со базука да ме разнесе. хахахахаха го опседнаа џандари, искача братов лабаво со базука ги пукаше од тераса, после хеликоптер го бркаше и со пиштол пукаше нагоре. Или као Опи коа ја разнесе џандарката у Синови Анархије, со узи у тил. рррррррр рррррррр рррррр
I got this.

махаааааааааадеваааааааааааааааааааа

Кој си бе ти Джонтра Волта и зошто постоиш во светов?

ју ду нот фак вит д Пикиииии фукин Блојндаааасссссс

 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.709
Поени од реакции
9.541
ДК

Приметив дека колку повеќе стареам, толку помалку немам нерви за ветувања, објаснувања, извинувања, безначајни разговори и луѓе со ограничен ум...

Секој човек ќе го почитувам, но не давам да ме газат...станав како стакло..они ме кршат, јас ги сечам.
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.478
Поени од реакции
16.098
Драга

Дали ке сум предавник и сега кога ке навивам за Тотенхем против Шкендија исто и кога навивам за еден клуб од соседството за кој сум врзан целиот живот?
 
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.308
Поени од реакции
7.442
Следно е субвенции за Албанците за станови во Центар, Карпош и Аеродром за подобар и здрав меѓуетнички живот... Пола квадрат државата пола они...

И онака сите си ќутиме...
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.131
Поени од реакции
18.128
Драа,

На локална тв случајно некоја емисија за театар.Гостување на Драмски Театар во Колумбија.Учесници Србија, Колумбија, Италија и Нашата земја.Директор на Драмски - Силвија Стојановска.
Колумбијците се еден прекраен топол народ, организацијата е одлична, информациите стигаат на време.Интересни цитати.Убиче нас досада, не корона.:)
 

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
8.977
Поени од реакции
55.047
Ноќеска сонував еден многу луд а истовремено и убав сон.


Се возев во капсулата на Мајорот Том и ја слушав неговата песна, ама го немаше ни Дејвид Боуви ниту пак видов кој уствари е Мајорот Том. Само јас во безтежинска состојба и гласот на еден другар. And I'm floating in a most peculiar way, and the stars look very different today. Не ги гледав ѕвездите.

И јако беше се додека во еден момент не се слушна гласот од контролната кула Ground Control to Major Tom... Your circuit's dead, there's something wrong... Can you hear me, Major Tom?
Ништо, не се ни трудевме да ги добиеме назад, само летавме, а во позадина непрекинато си свиреше Space Oddity, се додека во еден момент силна светлина не почна да влегува во капсулата и само го слушнав гласот на другар ми - и сега ќе се распрснеме на милијарда делови - во истиот момент се изгуби све само останав јас да лежам во безтежинска состојба во све бело околу мене. Се слушнав како реков - па јако било вака бе. Tell my wife I love her very much... she knows. (сеуште не знае, пошто ја нема, ама ќе дознае коа ќе се појави).
Ми беше криво само што не видов дали Planet Earth is blue (аnd there's nothing I can do).

Се разбудив и не бев ни малце вознемирен дека влегов во белата светлина, ми се мочаше и реков овој Дејвид Боуви е будала бе ама јака песна, станав да идам у вц и таму сијалицата прегорена... и мочав у темница.
Се вратив у кревет и морав да ја испоштувам песната уште еднаш. Ме интересира дали така умираат астронаутите, дали чувствуваат болка коа ќе им експлодира бродот, дали воопшто им експлодирува бродот или остануваат да плутаат во вселената се додека не умрат од глад. Јас сакам да верувам дека остануваат такви какви што се, ко Сандра Булок у Гравити, вечно да ја гледаат сината планета Земја... and there`s nothing I can do. ***->Moondust will cover you<-***

https://www.youtube.com/watch?v=iYYRH4apXDo

Гуглам сеа, david bowie 25 september и ми дава, на денешен ден во 95та искочил албумот 1.Outside каде ја има песната Hallo Spaceboy која се однесува на Мајорот Том.
***->Hello spaceboy, you're sleepy now, your silhouette is so stationary, you're released but your custody calls<-***
https://www.youtube.com/watch?v=heal8E-3Hh8
 
Член од
19 декември 2017
Мислења
258
Поени од реакции
319
Дк, добро ќе ти дојде еден технолошки детокс.

Мозоците ни се премногу стимулирано а телото премалку. Нон-стоп нотификации и дистракции непрекината зависност од краткорочен допамин преку СМ лајкчиња, видео игри, порно, јутуб и хранење на анкциозност и кортизол преку вести, медиуми итн. Се поголема зависна потреба за повеќе стимули и неконцентриран ум што води кон проблеми со внимание итн. Модерново време е катастрофално за нашето ментално и физичко здравје, колку само не сме свесни како алгоритмиве ни го ре-програмираат мозокот е невероватно. Решение: Технолошки детокс 2 пати во месецот.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
182
Поени од реакции
635
Никогаш бе не беа виновни вмро, сдсм, дуи за ситуацијава во државава. Јес да се фактор ама да се препушти цела вина на нив? Не бе пријател, кокошката на шалтер во комуналец шо му се дерела на стариов оти ја прашал дали таму да плати, јас шо во судов вадев потврда за неосудуваност 5 дена, 3 дена немаја интернет, 2 дена судијата си заминал во 15.30 за потпис да удри, мајка ми шо во трудот со тој моронот го молела да и поднеси барање и да ја мафта до последен ден да го изгуби правото. Околу нас, морони искомплексирани дегени, ми врти на 2 метра пред мене без жмигавец, ќе го земев на душа копилето и фамилијата со него шо ја носеше. Пикавци 30 сантима канта пред нив исфрлени, непочитување на ебан ред пред банка, немање никаков добар ден, извинете менталитет, очите си ги вадат за 10 сантима за ограда со комшијата итн. Па се лигават по форуми балканците биле паметен народ, мирољубив..ма да се посерам на сојот карпатски, ако не беше Германија до ден денеска ќе се ринташе за 6к денари, и ќе се шпиунираше за илјадарка повеќе.
Тие се стоката во државата, јас, вие, мои ваши роднини и познаници. Најтешко е да се признае дека не не бива, али до негде е почеток на промена.
ПозЗ
 

Strictly

word is bond
Член од
9 јуни 2019
Мислења
486
Поени од реакции
1.644
Драга кајгана, во ова време невреме, треба ли луѓето сепак да се соживеат со зборот луѓе или зборот човек? Јас сметам дека треба.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom