Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
771
А како би било управата на форумот да покаже малку почит спрема членовите и да го среди форумот? На секои две недели не работи по три-четири дена, па има проблем со сертификатот, па не работи срчот...

Не е чудо што на форумот се останати 50 активни членови. 25 пишуваат во спорт, 15 пишуваат во политика, 7 повикуваат демони и 3 тетки пишуваат секаде.

Дното е одамна пробиено.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.051
Драга,

во темата за Дрога поише се осеќам издрогиран отколку кога сум издрогиран.
Сладоледот и Рон убедуват дека треба да се прават деца место да се дрогираат. Тетките и верниците цитираат закони, евангелија и житија. Ванлок и Ск- 92 дебатираат за пумпи и колектори на мајчино млеко и најдобар период за доење. Костиќ постира лирикси од песни каде што се спомнува дрогирање. Парва, Вот и Џејми Џаста само се онтопик со лични искуства околу користењето опијати.
А ја место да спијам, од нигде никаде добивам порив да ја читам темата во 2 и 15 по полноќ иако утре сум на работа од 7 сабајле.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
Драга,

Цитирам: ,,Не осудувајте други за да не бидете судени, со каков суд судите со таков ќе ви се суди "

Ова останува векови, илјадници години, се ќе помине, но божјиот збор е вечен.

Член од
21 септември 2020
Мислења
32
Поени од реакции
23
Не знам зошто наидов на интернет тролови и бан влјда, затоа што постојан веројатно такви работи. Секој што е заинтересиран за нешто ќе наиде на триста умови.

Оддамна нешто не ме заинтересирало така некако. Порано беше интересно но и сега е убаво.

Не сакам затоплување со климатизер. Сакам да живеам во слад со временските услови. Во собата да ми биде топло колку што е надвор. Само кога ќе почне грејната сезона ќе почнам да се греам на дрва.

Нешто многу си го сакам знакот мојот, хороскопски знак - Бик. Дали ми се пренесуваат импресиите од едно другарче на сестра ми а, покрај неа и мој. Така некако ми е убаво....

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Да се надоврзам апропо пишувањето на @Solaire of Astora околу нечовечноста па да прашам како и колку и дали се одговара кривично ако скинеш некој од овие перачи на шофершајбни на семафори?Ако идеме со pros/cons правдата треба да е на твоја страна и тотално ослободување од секаква одговорност прибидејќи:

-Ликот Х ти приоѓа без да го викаш,посегнува по твојот приватен имот(конзерва на тркала т.н.кола)..
-Со љут поглед и одмавнуење со раце му ставаш до знаење дека не си заинтересиран за никаква услуга од него..
-Не те поштуе како чоек кој му се обраќа,ти го ,,руши интегритетот" (ако си со пичка која е спремна да ти даде)..
-Посега и по твоето ментално здравје..покачуење на притисок без потреба а си бил спремен да кулираш тој ден..
-Кога ќе го скинеш дали имаш обавеза да седиш и чекаш или нема потреба да губиш од твоето драгоцено време пошто камерата од некаде го регистрира као тело кое не се помера и АИ реагира и врти до неговата верска заедница да дојдат да го ,,покупат" од ,,цеста" зашо праи сметња и го блокира протокот на други возила..

-,,Си минусирал" еден манипулатор кој дроби со стари финти као има некој во болница и му требаат пари а правите луѓе (сиромашни од Бога дадени) на кои им треба вистинска помош и срце и душа на рука се обично поштени и срамежливи кои никад не би постапиле ко овие и спремни се да умрат гладни во постела без да нарушат ни еден од овие принципи кои ги користат овие првите..

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Кеј,

моето признание за денес е, дека ја сум бетер од тетките (кој се и да спаѓа во овие, ова како мит стана веќе), исто и бетер од дарлинг (О, да.) ко че е во прашање мојата Македонска гордост. Толку сум вљубен во супериорноста на нашата култура, нашата сакрална доцно-византиска црковна архитектура, фактот што сме Православни. Буквално се. Незнам чија енергија, на чиј некогашен член на династиите Палеолог или Комнините, кој виреел во или околу Прилеп, не ме остава на мира, ама јас дури и во (далечна?) туѓина ја ценам нашата култура и утврдувам ко повредна, од било која друга. Без навреда за другите. Ко мозаик на Марија во пурпурна свила. Ко иконостас од орев, плетка везба на гроздови, во дрвото.
Јас не сум граѓанин на светот ко некој таму светло просветлен, антички. Јас сум само Македонец, каде и да сум. Во најгруба рака, сум балканец, но сепак само Македонец. И ова не е на лицитицаија. Од првиот, до последниот здив за овај еден живот. За некој нареден незнам и не ми е битно. За овај толку е.
Уште размислувам да печатам бел двоглав орел со златен крст в'канџа, на некоја блуза, па да му се шетам насекаде овде со него. Само немам време за ова. Мој симбол е птицата небеска. Јас не се плашам од него. Посебно не од крадци, кој денес со него не смеат да се идентификуваат ни под разно. Ама среќа нивна се нискоинтелигентни па незнаат кој го измислил и што тоа симболизира. Сум го видел на плетки везби во дрво од орев по цркви од Охридот наш вековен просветителен писмен Македонски.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Драга,
Не земај ништо при срце, работи си ја работата и колку и да ти е тешко, мисли на нешто што те усреќува на работа и колку и да ти е тешко секогаш глуми расположен, особено ако си жена со куп злобни женишта. Никому не ставај сопки, фина со сите ама и со граници да не дозволиш да те искористат, коцките верувај сами се местат. Ако осетиш избегавање, искористи го за истражување и барање начини да си напредуваш кадешто си. Ми дадоа слободно време, фала им.

Мислеа дека со мобингот ќе ме истераат такви среќни кога видоа кутии во канцеларија кај мене.
Мојот свечен излез во одделот што е уствари повисоко ниво и со повисока плата додека гледаат зинати (секако само со поглед а од срце баш како на гифчето).

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
кеј и јас се соочив со ситуација неделава во која,
после тежок мобинг на една шо очајува да дадам отказ, уште од првио ден ко цапнав овде (неможат да те сакаат сите ај гес?) бев на разговор во управа и ми понудија да бидам дел од раковотството ХАХАХА!
И јас го чекам денот. Мислав сега една реченица поназат, да тумачам оти толку ме мрази типката. Ама на крајот од денот, ко че те касни змија ти трчаш да ја фатиш и да ја прашаш оти те каснала? или пробуваш да се оттарасаш од отровот? Нема логика да тумачам што, како и оти.
Во суштина јас бев на разговор дека страдам од Хајм-ве, ко тага/болка по домот се преведува ова. И ми рекоја дека се спремни да ми дадат Аусцајт (да се вратам дома 3 месеци), под услов да не напуштам.

Туку за друго се најавив овде. Сакам да и се заблагодарам на Кајгана.ком за предлог серија. Адвокатот во Линколн. Еееептен кул серија кеј. Фала ти. Цело време се чудев на кого ми личи една од главните протагонистки, бившата сопруга на Адвокатот, или Нив Кемпбел во улогата на Меги МекПерсон. Куклава глумеше во Вајлд Тингс - нео ноир филм од 90ти кеј, кај шо се лапаја со цицлестата Дениз Ричардс во базенот. Ако сте гледале.
Предобро е да се види дека на 51на година, е уште поубава од тогаш. И дека и денес одбира така гром улоги во филмој со репутација и култен симбол. Ептен палец на горе за незе. Таја го украде шоуто, по мое мислење. Препичка и се тоа, со почит. Канаѓанка па ти, за овие многу почит.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ми се оствари желбата го качив вториот највисок врв на Балканот Митикас 2918.Една прекрасна авантура.мада исто толку и тешка.фератите од средната патека се лепота и приказна сами за себе.али кулуарот под врвот е језив у пм.Али како и да е вредеше.
1728052647021.jpeg 1728052675441.jpeg 1728052704477.jpeg

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Пази сон.

У Крушево на некој настан нешто имаше народ низ улици така као чаршија со тоа стрмните калдрмосани улички, ама имало и курви односно жени за секс меѓу кои и Маја Поцевска, ама многу скапи некако, и ајде преговараме со Маја за цена, се ценкаме, се убедуваме, пипкам цицки викам тоа е јеби га колку сака нека е идеме, и поаѓаме негде да најдеме место кога од една кафана викаат луѓе по мене, се вртам не познавам никој ама тие од внатре ми мафтаат и викам ај кој ги тркала идам да ја кварам Маја Поцевска, ама искачаат од кафаната и ми викаат брат дојди бе те викаме влези внатре, и влагам внатре, а таму на маса со нив седи Марио Балотели. И викам ејј Балотели па те знам од дете бе коа почна у Интер бла бла му праам тука некои муабети, се сликавме ама он некако мртов незаинтересиран таков како умрен коњ. И викам неинтересно тука али добро е ете што го видов Балотели, и кога да искочам надвор да ја најдам Маја, почнав да се будам, и викам не не не продужи ајде следи најјакото, искачам на скали неа ја нема а мене ме разбуди Роки у двор нешто лаеше.
И така. Да ти ебам сонот. Што и да значи.

Еднаш памтам со Кара Делевињ и Пики Блајндерс мислам дека, бркавме нацисти. Баш ќе го најдам постот, се сеќавам дека го пишував тука.

Маја ти знаеш каде да ме најдеш а тебе Балотели да ти го ебам племето мртво што кур си дошол у Крушево и тоа баграта со тебе што не ја ни знам што мајка бараа да ме викаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom