Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.792
Еве па се стоплуе и па жешко. Сеа Андреа на Ленка овај на Миа де, па нема да оди на школо детето. Животот е суров спрема некои луѓе :nesumjas:

Член од
15 јануари 2020
Мислења
593
Поени од реакции
1.971
Треба едно мини документарче од 3-6 минутно траење да се сними за Костиќ и неговата активност на форумот и да се пушта во школите на 6то-9то одделенците како показно видео што дрогата/тревата може да направи на еден навидум млад здрав прав човек.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Еден од мојте помилени планинарски настани зора на врв Љуботен.Реално добро измрзнавме,температурата беше негде околу -1 со чувство -5,6,ама дефинитивно вредеше

1727205685446.jpeg
1727205712805.jpeg

Член од
23 март 2011
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.042
Драга
А бе доста тие црни хроники црни снег ,и доста со тие работи политики...
А бе дајте кажете нешто за ебање ,или кој со кој се рока (да не ме банират)...
Дајте освежете малку.
Иначе ,драга на мене у тие доцни саати ,кога сум сам само таму ми е ак'лот ,туку ајде ,нека ми стои и тој малку шо остане.
Со почит

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.249
Поени од реакции
6.085
Два реда муабет у темава одма бан 2 недели. 250 страни терање на кур мајки и сестри на се што не е проруско настроено у темана за Украина, доделување трофеј за achievment. Кајгано, фиромијо у мало :)

Член од
22 август 2022
Мислења
536
Поени од реакции
1.771
Драга у многу краток временски период од градов кадешто сум 2 девојчиња, една од мојата општина умираат на ист начин, паѓање од прозор. Еднава од нив оставила писмо (што искрено уште посумљиво ми го прави ова), другата баш си била средена спремна за на работа. Што е работава, језа ме фаќа.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.042
Драга
Случките со самоубиства, доагат нормално од психолошки растројства, нормално дека имаат болки луѓето шо неможат да ги издржат, и не секогаш бараат помош, е сега , докторите кога ги дават антидепресиви, тие не напоменат дека може да те однесе до таму каде шо не треба ,туку баш ги боли каде ќе завршат пациентите, они само на кар гледат ,а стручни се ,знаат шо може да се случи, го скенираат пациентот ,ама господ е еден и голем.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
кеј, од новиве вести,

интерсно е шо некој ко Албанија почнува преговори со ЕУ, во време во кое во Тирана се отвара најголем исламски центар во Европа - сличен на христијански Ватикан, со свои територии во Тирана, свои закони и право, кој не одговара пред државата.

Можи ЕУ си вели ако ја фотниме во ЕУ, ќе му кладе вето на Србија за признавање на Косово, слично на ситните политички поени кој ги играат земји ко Грција и Бугарија кон нас еве веќе 3 децении. Научија како диши балканско племе па си велат удри дипломатски вака, мирна ни е глава, нека се јадат еден со друг.
Се случува плот твист - цело Косово и западна Македонија фаќа магла за Албанија за ЕУ пасоши.

Македонија Црна Гора и Србија,конечно живеат во мир, далеку од афганите, а богами и далеку од ЕУ. Ајде крај на тоа поглавје. Да сиромашни сме и ни е тешко. Оставени на цедило од сите. Ама ќе угрее сонце и за нас. Ама сигурно НЕ во институција која нам ни наштети толку. Институција која ние мислевме дека е за чист европски економски прогрес на нациите. Но истата се расфрла со бедни политички поени на национално угентување, слично на силување. Мора да се столку горди на себе и своите постапки.
Бранат ЛГБТ организации, права за самоопределување на секоја единка, а му забрануваат на друг да се наречи или себеопредели како Македонец. Да им се измочам во устите лажливи.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.342
Поени од реакции
38.469
Кеј некој од старите олдтајмери на форумот да ни каже шо е тоа "пуслица", и дали беше убаво?

Незнам шо е ама звучи на нешто што би бил голем фан. Идеш у локална слаткарница, тета Жане дај една пуслица.:icon_mrgr:

FB_IMG_1727437160922.jpg

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.424
Поени од реакции
17.743
Ме остава колата вчера во сред вожња, кај кружниот тек кај Еаст Гате. Ми се гаси, и не може да запали. Палам 4 жмигавци, искачам од кола и бутам како ненормален, сам, да ја качам на тротоарот. Ај што никој не се понуди да застане и да ми помогне да ја избуткаме, тоа е 10 секунди работа, туку ми свират сите како нездрави и зборат нешто во кола, ме пцујат валда. Како што зборат и свират и ми праат притисок, така им редам се женско по ред и само чекам некој да излезе и да пројаде гомна и да му ја ебам мамата тука на асфалт па сакал и Урко бил. Ја качив, отидов до еден сервис во близина, кажа само за Волксваген бил, а електроника беше во прашање, си викнав шлеп служба, ја однесов на мајстор и ја реши за 20 минути. Се испрчив 3600 вкупно, и се скарав со жена ми на крај, ни крива ни дужна она го доби.

Вака ли ќе живееме, вака ли ќе бидеме браќа, вака ли ќе го сакаме својот ближен како што се сакаме себеси?

Имам стотици слични примери. Колега мој дур чекал во гужва летово, во ред во Автокоманда, веројатно од топлото колабирал, а попречувал цела лента, никој не застанал да му помогне, случајно се нашла колешка да му пристапи.

Од каде оваа себичност, саможивност и кукавичлок стварно не знам. Сакам да ги сакам луѓето, да им помагам, во опасност сам сум се ставал за да им помогнам, и само јас ли ќе бидам тој, на крај будала ќе те направат што сакаш џентлмен и витез да бидеш. Кај Бога ли ќе ми биде вратено? А во меѓувреме, вака ли ќе живееме на земјава, само за себе а другите да умираат?

Нема надеж и нема верба за подобро утре.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.692
Поени од реакции
36.497
Драги Кајганџии,

Претпоставувам најмногу ја следите оваа тема, па затоа тука: додека да се среди проблемот со сертификатот, отворете Кајгана во Incognito mode.

Thank me later!

Kajgana Shop

На врв Bottom