Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
8 јануари 2022
Мислења
143
Поени од реакции
434
Абе ок, стара школа и сето тоа, ама дваес први век сме да му ебам мамата, мора ли во девет саатот наместо да пишеш на вибер, вацап или било што друго, да ѕвониш? Понеделнички и тоа, секако за некоја банална работа станува збор... Ќе се лажеме, да се видиме или вој вака, тој така...
 

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.946
Поени од реакции
9.209
Сум ја подзаборавил малку, какво тракиште пред да заспие човек...лепота. Оргиналот е екстра али оваа има екстра шмек. Иначе добар ден денеска, падна фудбал саат ипол, ми дојде срце на место.
 
Член од
5 октомври 2023
Мислења
17
Поени од реакции
21
Вчера купив лиснато со маслинка и кашкавал, во кое немаше маслинка, а денес ѓеврек со сланина во кој само малку се назира сланинче... Не влегувам веќе во пекара!
 
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.010
Поени од реакции
5.261
Ме затераа деноиве посува храна и одма запушување се задеси односно послабо идење, без стандардното сабајлечко клистирање. Сва среќа отворив попладнево случајно профил на пријател на инста што вежба кросфит да ги видам небитните информации за тоа колку извежбал заедно со називите на вежбите. У реду е 12 reps hang power snatch и 20 reps dumble single to overhead ми делуваа ко лаксатив дупла доза.
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.710
Поени од реакции
2.803
Драга, леле драга коса ми се крева кога ќе видам крзнест глодар штеточина, десет удавив во кофа и нервно се оболив а и заминав јабана,само да се спасам од нив, иначе ќе требаше куќа да рушам и да градам нова у двор. Кој да му каже на владе дека кај што има еден, има цела војска, нека му е со лесно.:shook:
Иначе од искуство пред мои очи глувчето скокаше и си јадеше пушено мевце од мамецот, дур не ја удрив од далеку со папуча клуксата, па се затвори со глушецот подфатен на полуизлез, со гзот внатре, а главата надвор од клуксатаo_O. Хаос. Клуксите се фалични, федерите не чинат.:eek:
 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.647
Поени од реакции
7.277
Kagi,
Stanavme tragedija vo boja,
Snoshti na germanska TV raspravaat za krizata so rabotnici vo Makedonija.
Go davast gazdata od Pekabesko i uste nekoi Kafulinja od Ohrid shto kukaat deka importirale Nepalci za 450€ plata.

So drugi zborovi sakaja na shavbive da im kazhat barajte i vie rabotnici vo Nepal poshto Jugo i Romanci snemuva.

Izgleda za makedonceto i nepalci ce snema pa makar i od tie shto podrabotuvaja i po 2-3 meseci.
 

Византиецот

NO! you ass.
Член од
14 март 2021
Мислења
2.794
Поени од реакции
6.349
Некош ко че видам луѓе од Балканот, во главно Срби и Хрвати, неможам да се начудам како овие луѓе станале нечии туѓи слуги. За мене, 30ет пати се повредни од било кој друг американец, русин, германец.
Се чини, само јас ги сакам моите народи, онолку колку што тие би требало да се сакаат себе. Да научат да се ставаат на прво место, а не пред себе да ставаат извесен, амер, европјанец или русин, па тек себе..некаде далеку зад него во колоната. Секогаш друг да биди прв пред нас? Православен Византиец му даде на светот струја, таткому на Никола бил поп. Да бевме ко другите препичени, па да ја заклучевме како интелектуална сопственост, германци, руси и американци немаше да имаат со шо да си осветлат. Ние, такви од Бога дадени Алфа стари народи, а туѓи слуги. Не разбирам, не сакам да разберам, и никогаш нема да разберам.
Ќе клам слики од Црна Гора во постов. Нив ги сакам некако најмногу како Македонец. И нив, исто ко нас, ги разјаде истата муслиманска ламја во парламентот. Бог нека ни е на помош. Големи сили се противат на нас. Јас научив да емпатизирам со омразените, пошто сум осетил на своја кожа како е да си пеколно мразен од посилни.






1520142425855.jpeg


Песна за една приказна, одамна напишана на Косово,
за некоја мома Замфирова, бела ко овчко сирење

Автоматски споено мислење:

причината оти Црно Горците ги сакам најмногу, таткоми имаше еден другар од Армијата. 2 метра и 10ет цантими, коса црна ко јаглен. Толку мирен лик кеј. Рани 2000ти, редовно ми го преинсталираше компјутерот ко детиште, цркнат од вируси, ептен се интересираше за компјутери. Мајкаму беше почината од рак, и со таткому живееја во Македонија.
Уште се другари со таткоми, сега чув се исселил Германија, генерациска разлика беа, ако таткоми имаше 30ет години тогаш, тој веројатно 21на. И мајками го сакаше дека мирен - реткост, пошто најчесто ги презираше сите другари на таткоми, беа опишувани со зборој ко апаши, редовно имаше кавга кога било и да излегол на пиење со нив. Доста беше љубоморна.
Ама со некои други луѓе ќе си се разбериш, без збор. Ќе се слагате општо онака, пошто ви е запишано во гените да е така. Изгледа и нејзе и беше жал за мајкаму.
 
Последно уредено:
Член од
25 август 2024
Мислења
23
Поени од реакции
37
jaka traka iskreno sho ja otkriva vistinata za svetot bravo eminem goat u rap svetot realno
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.480
Поени од реакции
35.947
Драга,

Од денес со четворка напред... Едни велат бројката значела само поголема мудрост, други поголема зрелост, трети - желба да сум искусел уште повеќе ново... Некои ми посакуваат пари, други среќа, трети да сум уживал. Јас сакам само многу здравје, да се покрај мене сите што ги имам сега и посакувам да видам и други бројки напред.

Бујрум на торта!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom