Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.875
Поени од реакции
6.520
Отварам темана шо јадите во моментов и читам индонезиски кебапи. ХАХАХАХАХАХА Ем кебапи, ем индонезиски.
Абе цревата ќе си ги повратам од самиот назив, а не па од сликата со некој шеќерен азиски благ/лут сос потурено месото сето (а ова е правата ѕвезда на овој здрав мијл, со сомнително глуфчешко канализациско потекло).

Фала ти Исусе шо ме отера во други правци на Светот. Вечен благослов.
Ние европјаните не сме од нејадење пораснати супериорно над другите. Ајт. просечен Германец не купува храна дур не види на етикетата дека е во Европа произведено. А месото и млекото мора да се локални.
Фала ти боже и шо сум растел Македонија. А не негде таму, по последното чоше.
Никош нема да заборам какво месо сме јаделе ние во Прилеп.

Инаку Милица Павлович ни е дојдена во Гштад и Енгелберг на гости. Под исто небо ќе спијаме, добредојде кукло Кралицо. Овде е родена. Изгледа мама напрајла белји по Хелветикава, судот одлучил да му ја додели на тато - старателството. После тоа он си се враќа Србија со ќерката. Сепак има Швајц државјанство и ко дете пеела во една од црквите овде. Да и лижам нозете, листојте српски тонирани.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.551
Поени од реакции
18.662
Lezime so maceto, se suncame. Gazovi i cicki frstat nasekade.

Maceto stailo cickite vo mojata faca, vikam maco trgni toa zasto nema da mozam da stanam do voda da otidam, samo mi se diga.

Vika, na tolku cicki i gzovi normalno deka ke ti bide zdrven celo vreme. Ona srekna celata.

Neee mace, samo na tebe mi se diga, i velam.

Se iznasmea. Jas se nataziv, kolku ocajno i lazlivo zvucev.

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Никогаш не научив да ги потценувам луѓето доволно. Колку и да мислам лошо за нивната култура, образование и љубопитност за светот околу нив, секогаш наоѓаат нови начини да ме разочараат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.316
Поени од реакции
38.090
Драга,
Што е со овој трендов - со бела чорапа на најк папуча сред Сити Мол и Ист Гејт? Поодвратно и попедерско ми е дури и од на времето кога излегоа апостолките и кога цело Скопје се шеташе по фармерки и апостолки.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
774
Поени од реакции
1.986
Dragi zolti stranci,
Vcera se setam so malenkovo moe niz Milano, i go vidov ova
Screenshot_2024-09-22-18-17-25-37_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

Mislam deka ne postoi po soodvetna statua za vo Makedonija.
Imam zelba da investiram da se izgradi pred sobranie , vlada ili pred aerodrom ama svrten prstot nadvor od aerdromot, za da se dolovi emocii na site sto si odat, zosto site imame pricini.
Prost primer , mi istece brojot so koj mi e povrzana aplikacijata za e-banking ( sim karticata e ikslucena bez dojava ili komunikacija ) , i zaradi ne moznost na apdejtiranje so nov broj , morav da se vrakam za da idam na eban salter i da potvrdam deka sakam nov broj.....
Ucukuvanje xxx iljadi milji za letanje cetvrtok Skopje, Sabota London.
Za telefonski broj , zosto bez taa aplikacija ne mozam da plakam kredit za stan. Za sporedba lani so Voice confirmation menjav i broj , i email za mortgage na imot vo anglija dodeka bev rabotno vo amerika .....
So sekoe ebano dovaganje doma svakam kolku e se po zalna i po zalna sostojbata vo mojata zemja.....
Gi sakam i najtoplo cuvam memoriite od drugi vreminja za mojata zemja, ama najiskreno gi sakam i zalam site maldi i intelegentni luge sto se zagalaveni vo ova sto e sega leftovers od toa sto bese...

Член од
5 октомври 2023
Мислења
17
Поени од реакции
23
Веќе неколку дена се чудам зошто, а и пробувам да се сетам точно кога, почнав да плачам на сцени од серии и филмови...Буквално се чувстувам као "this is not me" во оваа кожа

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.861
Поени од реакции
10.705
Да ви ебам сѐ живо на сите што со коли од 30 илјади евра ми дишете во врат на MTAG патарина само за да не платите 40 до 100 денари.

Тие се истите што немаат и 20 денари за паркинг во град, па паркираат по тревници и на тротоар.

Џабе е таа кола кога си клошар.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.969
Поени од реакции
18.155
Драга,

Не знаеш што е најлошo. Дали да те лечи љочка со купена диплома, надрилекар како серољуб петровиќ или форумските докторки. А и воопшто да не даде Господ до лекар да дојдеш.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.875
Поени од реакции
6.520
Се чудам, ако си им кажел на Јустинијан и Теодора во нивно време, што тоа ќе ни се случува нас како нивни наследници, во годината 2000та, дали ќе ни поверуваа. Како ќе реагираа на сето ова?
Јас моето детство ќе го сумирам со песната Црни Снег. Отпеана од Светлана и Аца, за црниот снег кој падна на Косово. Осиромашен ураниум.
Знам дека многу од вас немаја вакво детство и нема да се идентификуваат со ова, не го доживеаја тие ова вака. За некој детството можи беше школото на Андрија и климата, можда беше и скијајне на Копаоник.
Ама за синот на еден Македонски Лав, беше нешто сосема друго. Можеби затоа сум со вакви пречки и грешки ко што сум?? Ги сакам сите мои пречки и грешки. Не би да се менувам со било кој на светот, ни во моите најниски фази. Тој сум што сум.

Црни Снег

Пада црни снег,
пада по нама,
нападао свих
7 метара туге,
за ночи предуге...

Метар по метар
за сваку годину
коју сам без сна,
сама провела
док сам те чекала

Колико победе
толико пораза,
колико предаје
толико издаје..
да би ме на
крају оставила ти...

Ја знам нечу те преболети,
могу ја због
тебе брзо умрети..
Ал' знам нешто
друго плаши ме,
можда чу преживети...

Пада црни снег
веје данима
нек' ме завеје
манје болече
него без тебе пролече..

Црна пахуља
моја постеља
нека покрива
с' тобом пропале дане
да траг не остане...

На насловната се сликани Светлана Ражњатович и српскиот фудбалер Никола Лазетич.
Косово беше за Србите она што за Црно Горците е Црна Гора. Оригиналните илирски племенски територијални збирштини Зета (Црна Гора) и Дукља (Косово е тогашната Део-Клеа или Србија), двете мали први сосетки на Македонија од памти век.
Денес, населени од Афгани кој тврдат дека ние тука не сме биле АФТОХТОНИ. Која КЛЕТВА да ја изречам Кајгано?? Стобом пропале дане ДА ТРАГ НЕ ОСТАНЕ! Зар малце се проколнати? - во Ислам веруваат 'Афтохоните' денес. Џорџи Кастриот би им се изркал в'лице.

Косово за Србите беше, она што Македонија е за Македонците. Иако сега живеат посеверно, близу Австр-Унгарија, Косово беше нивното средновековно царство од кое потекнуваат. Овај мој ОМИЛЕН исконски Динарски Балкански народ, од мажи и жени од по 2 метра. Со сите нивни маани - пак омилени. Толку. точка. крај. Део (од Бога на грчки) Клеа (од Клеос - Познат/Славен).

Тие големите, од позиција на моќ, кој ги поддржаа Афганите да ни го направат, она што ни го направија во 90ти и рани 2000ти, ги втаса побетер. Не остана ништо од нив и нивните општества од оваа гледна точка денес.

Последно уредено:
Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
348
Жуќанац мој жути, уплатив за А категорија. Следно лето планирам да ја возам Еуропа уздуж и попреко и тако даље.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.213
Поени од реакции
12.194
Треба да си посебен глупсон за да:

-потрошиш 5 минути да се регистрираш, активираш членство преку емаил, ставиш профилна и потпис
-уште 5 минути за да копираш едни исти глупости

А јас со еден клик и 2 секунди се да ти избришам и да те банирам

И ова секој ден, барем по неколку пати.

Песнава е измислена за ваквите

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.551
Поени од реакции
7.109
Еве па се стоплуе и па жешко. Сеа Андреа на Ленка овај на Миа де, па нема да оди на школо детето. Животот е суров спрема некои луѓе :nesumjas:

Член од
15 јануари 2020
Мислења
829
Поени од реакции
2.702
Треба едно мини документарче од 3-6 минутно траење да се сними за Костиќ и неговата активност на форумот и да се пушта во школите на 6то-9то одделенците како показно видео што дрогата/тревата може да направи на еден навидум млад здрав прав човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom