Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Драга,

не ми се допаѓа воопшто моменталнава ситуација во државава, а во глобала и во Европа.
Моментот кога ти продаваат приказни дека џандари со калашникови на секои 200 метри се поради судењето на терористите од диво насеље е мизерен, не, не верувам дека баш поради ова се наредени една недела уназад вооружени со пушки и шлемови.
Додуша јадните си стојат и си играат на телефон по цел ден, барем овие што се кај мене во близина и тенк пред нив да помине нема да го видат, но сепак самото присуство ми ствара сомнеж и немир.
Повеќе ме плаши што сме растур систем, тоа што на 99% од народот му е скурчено и нема да излезе да се бори во случај на војна, а полошиот дел е што и да излезат поголем дел се неспособни!
Да неспособна нација која покрај фејсбук, гејмерство, момци кои се натпреваруваат кој да направи што е можно попедерска фризура и на која страна одмор да фати и демек “едуцирана“ нација, што е последица на ниските критериуми и на државните и на приватните универзитети, каде и ќоро и сакато стигна до диплома. Додатно војска немаме, ниту пак народот е обучен, поголем процент оружје имаат видено на компјутерски игри и во акциони филмови.
Наспроти нас овие што ни самите не знаат за што се борат се барем уходани во оружјето, воспитани како дивјаци и кур ги боли ако ти го нареди цел шаржер на улица, имаат зацртано некоја цел која им е инсталирана уште од мали нозе и само одат слепо по истата. Ги видовме нивниве браќа кои ни долетаа во 1999 година, ни направија зулуми во 2001 и се стекнаа со поголеми права од нас, племето кое се нацрта и кое беше малцинство стекна поголеми права и афторитет од оние кои со векови живееле тука, нешто слично ги очекува и голем дел од европските земји иако пробуваат да одиграат некаква политика.
Додека ситуацијата е се позаебана и се повеќе ни се ближи пак 2001 и што е пострашно овојпат многу поопасна и позаебана, муслите се накотија и во градови каде предходно ги немаше и важеа за чисти предели, Скопје секој втор што го сретнувам е шипо, Прилеп каде ги немаше гледам трчаат и купуваат станови, во пазарен ден мислиш на битпазар се наоѓаш, еден куп забубулени, во град каде што не смееше пиле со кече да прелета, али затоа пак имаме еден куп миротворци и борци за човекови права кои продаваат приказни како треба мигрантите да се згрижат, како да им се помогне и бла бла.
Една порака до тие борците за правата на мигрантите “Однесете си ги дома, легнете ги во кревет, и напучете им се да ги поткрените малку, оти истите што сега се кутри и безпомошни за неколку месеци ќе ни ебат матер.
Ај да не ја должам, ме фаќа нервоза кога гледам што се случува, али нажалост тука ништо не не оправа.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Моите дни знај тажни се тажен сум и јас
ме буткаат до ѕидот да го дадам својот глас
а животот е пекол, без пари а со бистар ум
оазата на мирот за мене е пандемониум

"опаа сега ќе го пушиш на американци"
ама џабе петсто години кога сам си ставаш ланци

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Иљимирноуис, уствари за да купвиш од аутлет продавница кај нас ти требит потрошувачки кредит да подигниш од некоја банка.
Драга,
Шубо вака ти влегвит дома ти миљиција и те напаѓат без причина, а ти всушност дома си бил заигран герила, со братот и внуците во камо униформи и отвараш оган врз нив за да се браниш. При што околу тебе има цивилно население, униформирани безбедносни сили, оклопни возила, распуквиш печес покриви ради разонода, отпревртвиш печес коли кои претходно си ги разнесол...Импресивно и сето то со воздушна пушка за биење гулаби:D
Да го пукам тоа гулабите на село ми е. Не сум го знаел дека треба дозвола.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Кеј,

Знаеш што ме боли највеќе? Што фаци ко нашиот мизерен премиер не дупат во здрав мозок со вакви потези како овој со бесплатен јавен превоз за студентите ? А знаеш што е уште појако? Што сите студенти до еден ќе се возат без пари а додека се возат ќе јадат гомна за владава.Тоа е она што ти го зборев дека во државава никој нејќе да се жртвува за да се истера правдата до крај.Јас за мене си знам дека тек сега никогаш нема во автобус да се качам.Ах бе душички за 1000 денари ли...

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Комотно можеш на дрвото да му кажеш добро вечер,мислејќи дека е човек,е до толку не се гледа надвор.Добро сеа ова може да ти се деси и ко си пијан ,али тоа е друг муабет:D[DOUBLEPOST=1449529044][/DOUBLEPOST]

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Нема ништо лошо во бесплатен превоз за студенти па макар и пред избори.
Никој не ве тера да гласате за нив. Ама да го критикуваме потегот што го бараме со години е во најмала рака лицемерно.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.180
Поени од реакции
18.265
Ах бе луѓе.

Проблемот не е само кај бесплатниот автобус, бесплатниот воз или бесплатното присуство на балет. Не е муабетот дали е добро, дали не е добро. Проблемот е многу подлабок од тоа. Таквите преземени мерки се популистички. Во смисла на тоа дека нивна цел никако не е подобрување на животот на граѓаните, туку добивање политички поени на дневна основа, врз база на краткорочни мерки за задоволување нечиј потреби. Медиумите во државата ги прават овие работи многу поголеми отколку што се. Сега можеби на нормалните луѓе нема никако да им влијаат вакви потези, али верувајте во државава има мнооогу голем број неписмено население, кому медиумскиот апарат ќе му го сервира и ќе му го дотолчи и онака исушениот мозок.

Затоа во држава како нашата, море не 3, туку 6 месеци пред изборите треба да се формира секогаш техничка влада, ама не како оваа што ја формираа. Техничка влада е нешто многу поразлично од тоа што овде ни се сервираше. Тоа е влада која во својот мандат ќе презема само и исклучиво технички активности, односно оперативни активности кои се случуваат постојано во одреден временски период во временски интервал од еден месец, една недела или не е битно колку. Се друго еве гледаме се злоупотребува до бескрај.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Без тревоги. Откако ќе преземат Катица и Оливер од октомври-ноември, нема ништо од тоа да се случува. Има се од вмровец усрамено и со глава во земја да оди, а Груевски наместо со лажење народ ќе се занимава со кривични пријави!!! :vozbud:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... да ти се мочам у градов загаден, замаглен и никаков. Човече еј, досега бев надвор цело време шетајќи со шал на носот и устата од што е гадно. Кога го дишеш тој ебаниот воздух осеќаш како ракот ти се всадува во белите дробови. Мрш бе!

Kajgana Shop

На врв Bottom