Медиумите ги трујат луѓево со небитни информации и ги дефокусираат од реалноста. Знам дека го знаете ова, друг ми е муабетот... Голем дел од жртвите на оваа појава не само што се неспособни да размислуваат критички, туку не се способни и да размислуваат воопшто. Примери имам милион, треба да почнам да ги запишувам за да не ги заборавам. Најпресен е следниов: На фејсбук го користам прекарот на една позната пиратка. Колку и да немаш појма која е жената, апла се гледа дека не користам вистинско име. Е сега, една Швеѓанка која не ме познава лично пробала да ме исконтактира и затоа што не ме начекала на фејсбук, пробала да ми го најде телефонскиот број во именикот, ама ЛИЧНОСТ СО ТАКВО ИМЕ НЕ ПОСТОЕЛА. Не знам дали да се смеам или да плачам.
Во Босна имало застој поради конструкција на патот, па наместо да урлаат, свират, галамат и се бунат, еден од луѓето извадил хармоника и фатиле сите да пеат.
Најдобриот подарок си го добив во пресрет на новата година.
Чука некој на врата, излагам и конечно го дочекувам пакетчето пратено пред две недели. Само што изгубив надеж дека воопшто ќе стигне, пошто Македонски пошти се...
Ја дочекав конечно, подарокот од интернационалниот фан клуб на Депортиво. International Deportivistas со комуњарска петокрака
Лешоски и Серит во кампања за Windows 10 Macedonia. А јас и фрлам доскочици на сестра ми кога ќе проба да ми долови некое стручно мислење за оперативниве системи.
Кајге, ја не одам многу често во продавница...
Ама кога одам - одам двапати.
Џабе си пишувам на ливче што треба да пазарам, кога пак по нешто ќе заборавам.
Веќе и касиерките ме научија дека ако одам во продавница - после 10 минути се враќам пак.
Шеснаес пати се пресоблеков у пижами и пак у тренерки. Ебате изгубената, ебате.
И пак ми фалат ореви за тортата, ама НЕ СЕ ВРАЌАМ, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
Ајде, чао.
Старосрбски град Винча је био прва Винча. Друга Винча је био Египат. Трећа Винча је био Вавилон. Четврта Винча је била Персија. Пета Винча је било Александрово царство. Шеста Винча је био Рим. Седма Винча је била Византија. Осма Винча је била Москва. Девета Винча ће бити Београд. Десете неће бити.
Карма ис а бич. Машкиов станува борец за машки права и смета дека денешните квази феминисти/ки се платени да створат тензија меѓу луѓето и да ги угнетат и онеспособат мажите. Скролам јас на фејсбук и ја гледам сликава...
Откако ја виде почнавме жестока дискусија. Нештата станаа поинтересни откако му кажав дека и јас ја споделив сликава. И на крај, како цреша на врвот, му ја покажав ретардиранава статија. Кај нас дома никогаш не е досадно, и не, не провоцирам само на форум.
Kabelnet vi ebam to facite nesposobni i drndavi sea ko che mi dojdite na bandera ko che se kachi toj majchinio na skala che mu ja tresam skalata dur ne se isposeri od strav gore na bandera.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.