Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Џ

ЏинЏер

Гостин
Драг виртуелен дневнику,

3+2 години сум на форумов - некад поинтензивно, некад поретко - ама ваква тензија и напната атмосфера како последниов месец досега не сум осетила тука. (n)
Едно време темава (т.е. конкретно оваа тема не, ама нејзините претходнички) зрачеше, едноставно мерак ми беше да отворам и да читам, да лајкувам, да се смеам, па и да се подзамислам малку. Ама за жал полека ги снемува тие долги и исцрпни постови во кои можеш да препознаеш испреплетени нишки од искреност, рационалност, интелигенција, емоции. Полека ги снемува и луѓето кои ги пишуваа. Во последно време се' се сведува на сарказам, доскочици и обиди за прибирање на лајкови. Љубител сум и јас на сарказам. Ама некако, не ми е тоа поентата на темава.

А многу кул луѓе држи Кајгана, не викам не. Само напнати се некако у последно време. :unsure:

Љубов,
ЏинЏер

П.С: Имам добиено казнен поен ради шерифување на темава... веројатно постов ми е малку лицемерен. Поздрав @Нuкола :pipi:

Последно уредено од модератор:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.551
Срби ми замерија дека зборувам црногорски. Форест ќе биде горд на мене!

Него знаеш што ме курчи? Стварно ме бива за шверцање, но сепак ракијата ми е во ограничени количини. Си ја чувам цела година, ја пазам како очите, се опивам од две чашки... И ми доаѓа некој Шведо и ја пие како да е вода, без мерак, без мезе, без муабетот што иде со неа... Сакаш да го натераш да ја поврати и да ја лиже од земјата, да не се фрла!

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... big day for me. Денес го извршив моето прво научно откритие, сосема случајно ми прелета, ги искомбинирав претходните знаења од блиски и далечни теми со истото и го укапирав, сосема неочекувано и непланирано. Нормално, не може баш да се нарече откритие пошто првин треба да прерасне во научен труд, ама верувам дека можам да го истерам на добар пат кон тоа. Банално е, не е којзнае што, но знаеш, сепак е „a piece of the puzzle called history“ кое никој досега не го составил, а јас изгледа успеав, дури и еден професор беше импресиониран и ми препорача да го прочепкам ова подетално пошто it looks promising. Многу интересно чувство е, како се вклопија работите, како да ти ги фрлале делчињата и баш ти да си бил тој што ги составил. Се осеќам како потресено малце, али на добар начин :D Супер чувство е што знам од каде ќе ми почне професионалниот живот :)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Драга,
Шетам така низ фејсот денес, кога наеднаш ми излегува колумна, која буквално "убила бога у мени" :D Па клик и читни нешто повеќе...

Пола метар високи бетонски столбови по целото крајбрежје, во случај да песокот добие нозе ти'ам :pos: Боже симни се и собери си ги вересиите ...

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Драга,
Једна мала брбљивица ти си, кудиш коња ког јахала ниси.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Некој го гледав Иван на Собраниски а јас пак летајќи по јутубов го најдов ова

и незнам дали да се смеам или да земам да плачам..

Kajgana Shop

На врв Bottom