Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.950
Од сите глупи активности кои човечкиот ум ги смислил за забава и разонода, а не се малку, посебно ме фасцинира бесмислената бизарност на желбата за лазење на стомак како црв протнувајќи се низ екстремно тесни подземни пештери за да не видиш ништо ново и возбудливо на крај. Дали е некој адреналински раш или пасивна желба за смрт, стварно немам поима. Никогаш, ама никогаш во животот, дури и под закана и присила не би се нафатил да пробам такво нешто. А посебно вознемирувачки е што мораш да го поминеш истото уште еднаш, за да можеш да излезеш.

Има случка со една пештера во САД, Нати Пати, некој дечко немал ништо паметно во животот, па решил влечуга да биде, влегол во некој канал по грешка, ја утнал мапата, 27 часа висел наглавачки заглавен ни напред ни назад, при обид за спасување морале да му ги скршат нозете но не успеале да го спасат. Последните часови само зборел со жената и децата, поздравувајќи се, бидејќи знаел дека смртта го чека. Две деца оставил дијаболата, телото уште му е во каналот на пештерата. И покрај ова, сеуште има локоси на кои ова им е забавно.

Абе чим нешто се вика Хел Хол, Девил Анус, Девил Цервикс, Хјуман Хел Саферинг и чим мораш да легнеш за да влезеш во него, знаеш дека не треба да го правиш тоа. Боље земи искачувај карпи, летај падобрани и слично, барем ќе имаш стварно адреналин и инста смрт ако нешто тргне наопачке.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.915
Поени од реакции
6.611
ко рече Стоја, не кривим твоја ока два, ма нисам светица ни ја, I felt that.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
860
Поени од реакции
2.347
Не знам шо е со нашиов менталитет.Дали нашите предци дошле од некоја пустина па затоа некои од нас толку ги мрзат дрвата,шумите, убавината,зеленилото.Уништени шуми,подметнати шумски пожари,ги сотраа.Пред некое време бев Крушево таму еколошка катастрофа.Тие прекрасните букови шуми се искасапени.Од Крушево ќе остани гробот на Тоше Црквата шо ја правеше ,а наоколу пустина.Па зошто би дошол турист во Крушево за да гледа пусти ридови?Мизерија.Ништо подобро не е низ Охрид низ целиот град.А видат постаро дрво го кастрат до исушување или го сечат.И после загадено било.Е па е немој да се жалите.Никој од надвор не ни е крив.

Член од
21 септември 2011
Мислења
720
Поени од реакции
2.239
Драга

Ова е повеќе за во темата за сонови и толкување на сонови ама ќе го пишам тука.
Од премногу животни проблеми и стресови имам проблем со спиењето иако се трудам да легнувам и станувам скоро во исто време. И тоа што го спијам често е проследено со некои безвезни соништа на кои не им обраќам внимание или дури и не ги памтам 10 мин после будење.
Во соништата обично се мешаат многу личности кои ги знаеш во животот.
Исто и ноќеска сонувам лик од една женска особа од населбава која ја немам видено можеби 3-4 години и со која сум немал личен контакт сум ја знаел само онака како лик. Сон како сон исчезнува, не го анализираш, будалштини, потсвест ...
Се будам... станувам, после некое време по навика како повеќето уклучувам ФБ, скролам ...статус...
Братот на дотичната:

"Најубавата вест!!! Станав вујко!!
"It's a girl "

Тогаш ми текна на сонот и не можев да поверувам.

Ова е само една од необичните работи, случки, дешавки, настани, феномени ...што ми се случуваат во животот последниве години, а можеби и цел живот за кои немам објаснување.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.252
Поени од реакции
9.842
Ко ќе видам стори со Густаво Барети - Бабел одма знам дека е некој вода у очи што нема а сака да изгледа многу заебано.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.915
Поени од реакции
6.611
На потегот од вратот до рамено си има истетовирано нешто на еврејски, со сино писмо, го прашав што значи, die Nacht ist der Schatten der Erde - ми рече, - Ноќтта е сенката на Земјата. Над зглобот од дланката има истетовирано давидова ѕвезда. А тек вчера заприметив дека го има и окото што гледа се. Треба да се плашам од тебе? го прашав. Не, ми врати.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.976
Поени од реакции
25.631
Во капиталистичкиот свет не треба да реагираме на агресија на работа, затоа што така било професионално. Зарем викање на полиција не е еквивалентно на кажување на наставничката?

Член од
4 август 2018
Мислења
1.635
Поени од реакции
3.460
Сите кои ја користат AI или по нашки ВИ и над која мислат дека имаат доминација као стопани а уствари се тие заморчиња(лабораториски глувци) еден ден има да посегнат да си го јадат газот ама не ќе можат да се докачат..Ја до сега не сум инсталирал нити имам намера да барам услуга од дотичнава а ми се нуди ко загорена жена со презерватив во рацете..

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.417
Поени од реакции
10.309
Викаат на која нога ќе станеш таков ќе ти биде денот...така и јас денеска, ме разбуди еден у 8 ме прашува за работа :facepalm: .....знае празник е, ама ајде.....простено нека му е. Секое лошо за арно нека е, може и треба лошо да се чувствуваме како христијани, да споделиме искуство со спасителот. Колку и да е лошо уствари не сме толку батал, имаме се што би посакал некој пред 80 год. помножено со 100.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
598
Поени од реакции
1.353
Imam prijatel od Iran trguva ma berzite ima dobar banker, se sprijateluva so mene pred nekoj mesec mu velam jas sum down vo crypto futures celosno i sega sum samo na spot, ne se kockam, prijatelot se bavi so akcii no mu vleguva civijata na leverage.

Tipot proebuva 15k za 2 dena na coinot Mubarak, mu prakaat od Iran uste 10k i isto gi izgubuva na istot coin.... Jas od porazi imam zivotna lekcija dobieno mu velam nemoj drugar ne vredi.... Tipot veli ke pomine preku mene nekoj paket ke probam da se izvadam... Drugarot prenosuva nekoj paketi vleguva so 5k gi izgubuva na istot coin so golem leverage od bes i sega bara 200 evra da doplati kirija...

Koleska od Surdulica 34 godini raketa sto saka samo mladi pastuvi pod 23 stava 100 evra na nekoe kazino, dobiva 7k, bratot i dava poklon 5k od nekoe kako Conti cudata i eve ja nova mecka A180 2019 godina si ja cesla......

Makedonec od Sk petarda cisti stan od iseluvanje na bogata familija naoga vo podrumot Rolex model zenski saat, bez da go proveri deka e original i go poklonuva na koleskata mislejki deka e fals....casovnikot vredi 25k nov pred nekoj den e profaden vo Nis za nesto pomalku od kolku sto vredi no dovolno za uzivanje.....

Zaeban e zivotot.

Kajgana Shop

На врв Bottom