Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.940
Поени од реакции
6.429
Има песни и има песни. Магијата кој некои песни ја содржат е необјаснива на рационален начин, дури делува дека се работи за нешто натприродно. Across the Universe е една од нив. За изразено вонвременско искуство оваа песна би била саундтрак на едно прекрасно попладне со кодеин уз кафица, нотите едноставно играат во длабочината на човековата перцепција, го прават немоќен да најде зборови со кои би го изразил она кое со зборови не може.

Nothing`s gonna change my world :)

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
Сега ко че си легнам че сонувам дека Ставро сум го однел на ТурбоФолк журка, по некој српски клубој во Санкт Гален овде, или во Клубот Метропола во Штутгард (Шваби дали ве има?? Да ве чујам?? Прчи микрофон кон кајги публика). Со Бресквица на репертоар да ни пеј во живо. Или Теа Таирович Израел и Палестина.

Да глеа српски фуфи кај шо ги прча дак фејс гумените муцки. Од кај полноќ натака, идат неколку фуфу облечени само во трикоа и пердуви. Сето илирски фарбани фејк рускоси од по скоро 2 метра. Овие не се стриптизети, во романска смисла на зборот. Туку едноставно неколку избрани кукли, веројатно старлети во најава?, кој ја подгреваат атмосверата. Најчесто носат со себе прскалки и од оние ко чадни бомби во боја и прат една прошетка низ клубот со пехар полн шишлаци Моет во него.
Ако не е по фуфите, ок имаат и друго во понуда они <3 хаха.

Ко че види Ставре во туѓина, без Фамилија, ни вистински другар до себе, како фер србите го прифатиле ко свој - а сепак туѓ за нив, ќе разбере троа во тоа црпката сан стефанска супериорна а кон нас толку омаловажувачка.

Јас че и клам на Теа една стотка франки меѓу цицки, да му замеша на Ставрета посебно. Знајш како вела, дур не си ватил џупка за газ нема да мојш да запалиш оган? Е.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.042
Драга
Нема многу ликови кои беа мн активни овде ,па ми фалат... незнам зашо . Имаа стил на пишување ,изразување ,многу едуцирани, интересни, прилагодливи на безброј тема. Сега малку некоја друга пкола се вклучува ,не ,не е таа стара школа ама па шо знам новата школа ниту мегу редови чита ниту пише мегу редови ,а бе мислеш од транслејт читаш па никако не го разбираш. Туку ,ајде форумот имаше сериозни членови.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Дк, сум се угоила сум се упрасила, неможам да се поднесам во стомакот, ем благово го исфрлив од мени, ама џабе, си лапкам, нешто ме тера одвнатре некој црв во стомачево ми мрда, ми ствара апетит. А и времево ваму ко децембар македонски и тоа не помага баш :mad:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
Midnight and the moon is out, careful you might hurt yourself. Pleasure leads to pain, to me they're both the same. And you might be insane but maybe we're the same. Tonight, you came here, cz you know what I need, and no one likes to be ALONE. I don't need your future! I just need a lover, so gimme what I want, or I'll give it to myself. :pipi:

Вака некако. Добра ноќ, само на Mакедонците (ако ги има воопшто, овде).

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.026
Поени од реакции
9.354
Уште едно ремек дело на мајстоорот......ај, гуд најт.

Член од
23 август 2024
Мислења
377
Поени од реакции
706
Интервју со еден од најголемите умови во боречките вештини, Џон Данахер.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
кеј,

ретко кој има сенс за естетика ко мене, уште поретко кој го цени убавото ко ја.
Дар е од Бога, јасно ми е, фала му. Уште сум, толку чуден и див.

Kajgana Shop

На врв Bottom