Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

NO! you ass.
Член од
14 март 2021
Мислења
2.739
Поени од реакции
6.252
Ко че видам тек тук вести за повици за избори од неписмени будали, сум толку среќен што повеќе не живеам таму. Се извлеков од таа карма, ако можи христијанин да се изрази така. Изгледа некој од моите предци напрајл нешто великодушно и чесно во услови на предавства и крворпролевање, па горниот ме поштеди мене од таа животна мизерија. О кеј носот ми беше толку полн од таквата багра, а степенот за толеранција кон такви ми го познаваш. Треба да ги бројам своите благослови, посебно периодов.
Еве нешто убо љубовно, you're so good to me. И јас сакам да останам вака засекогаш.

Ко че се видам во огледало, тоа пекторалниот мускул, тоа мускулот од препоните нагоре испакнат странично од абдоменот аууф. Тоа џав-лајнот дефиниран, ми иди сам да го бакнам огледалото. Сум се надминал себе. Најубав им сум, хаха, шо знаеше да кажи една колешка нескромно на Факс. Периодов ве поздравувам, пошто зимо и одмори. Мва.

Сакам да ги ставам твоите раце во моите џебови и да те бакнам без глас. Да направам да се чувствуваш подобро, и да ти ги покажам сите, за тебе непознати места.

Автоматски споено мислење:

и не сум огорчен. Имав толку прекрасно детсво. ТОЛКУ прекрасни деца ми беа пријатели. Песнава ме потсети на добар дел од нив. Навистина мала збирштина од неверојатни креатури бевме. Буквално невини и искрени, ко средновековни бели еднорози. Штета што никој од нас и ништо од нас не остана, низ тие прилепски места. Сите на различни континенти. Јас во мојата Европа, сеуште.
 
Последно уредено:
Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
ДК
Кога ја гледам елкава ме потсеќа на државава наша..Сиромашна,крива,тужна,до Бога дужна и ружна.Ништо не е случајно во животот па ни елкава.
 
Последно уредено:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.422
Поени од реакции
6.609
За 100 денари на лице место пополнува барања за документи

Додека скопјани мрзнат пред полициската станица „Пролет“, каде што чекаат без термин да се сликаат за промена на лични документи, пред влезот маж на возраст од околу 40 години, седнат на столче, им ги пополнува барањата за новите лични документи на повозрасните луѓе и им наплаќа за тоа по 100 денари од документ....

Има работа само кој сака :pos:
 

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.262
Поени од реакции
1.975
Кајги, да ти кажам една сурова реалност.
Додека на едни Скопската елка им е проблем, други се прашуваат дали ќе јадат утре.
Првиве да се заинтересираа за вториве колку за украсот, државава ќе беше далеку подобра.
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
2.717
Драга, конечно завршив со менувањето на лични документи, и се надевам во следните 2 3 години нема да треба пак да се малтретирам по институции,и да мењам пасоши. o_O :ban::neetaka::oeoeoe:
Се мислев дал да се почастам со едно парче накит,ама малце сега треба да го стегам ременов дека си штедам за мои идни животни проекти. Виш ми лак. (y)
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.305
Поени од реакции
86.322
Ми фалат оние ѓубре емисии што одеа на MTV пред 20 години, кои иако знаеш дека во голем процент повеќето беа фејкирани, сепак ги гледав без да трепнам ставајќи го мозокот на канцерогено пасење трева.

- I bet you will
- MTV Cribs
- Punk'd
- Jackass
- Celebrity Deathmatch
- Fist of Zen
- Pimp my Ride
- The Osbournes

Може и заборавив некоја, знам имаше една со Тила Текила каде се натпреваруваа кој да и стане партнер, а она откако и заврши емисијата стана порно ѕвезда :LOL: . Премногу ѓубре се даваше на MTV, ама ми фали маме му ебам.

Еве видео колку Pimp My Ride било наместено, буквално му ја уништиле кариерата на Xzibit
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.302
Поени од реакции
11.028
Очигледно само ја лабаво си терам кога се менување документи во прашање. Си планирам и патувања и сè, a ич око не ми трепнало да закажам за документи. Па мајка му стара и за тоа ли пари да даваме, па треба да има некаква субвенција од државава кога очигледно сме принудени да менуваме документи. Значи ако се омажам годинава, дупол трошок ќе ми биде и тоа менувањето документи. :sneaky:

Хехе, инаку на работа си организиравме secret santa, и нормално дека од сите вработени само јас успеав да се извлечам сама себе и мораше да го преигруваме тоа влечењето. Сепак пресериозно си ја сфатив улогата да си бидам сама на себе santa, па поприлично убаво се подновив за Нова Година со техника (и се плашам дека почнувам да станувам зависна од тоа, како што сум зависна од чевли и козметика).

Yolo, убави се деновите што следат.
 

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
513
Поени од реакции
337
Кајги

И јас не се замарав многу многу за вадење нови документи, ќе идевме Грчка на одмор, ваму таму, на крај јадев гиро од кај Трајче и ја гледав грчка на фб, убаво си поминале тие што беа. Сега здравје Боже, јануари нови пашапорти па после смештај нема да најдам кај што сакам и така :icon_lol:
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.383
Поени од реакции
35.673
Драга, не знаев ова кај да го ставам, па ај тебе ќе ти кажам - нели даваат по 12 000 денари субвенции за секој ученик од семејства чии примања се под 50 000 денари месечно. Е па слушнале Ромите, и во едно скопско училиште само вчера имало преку 30 новозапишани Роми кои до сега не оделе на школо. :pos: :pos: :pos:
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.140
Поени од реакции
16.053
Draga,

Vtora godina po red neam aber od kitenje elki, abe lampionce nemam, svetki, niso. Se vadam na toa deka koga ke dojde red za selenje pak, poarno e da mknam pomalce stvari. Drzi voda, no I me mrzi, a ne osekjam nikakov praznicen duh na mocani 40 stepeni. Nikad nema da se naviknam na vakva Nova godina I bozik. I na random luge so ne se bezdomnici, a gazat bosi vo marketi, ulici I kade veke ne.

Koga sme kaj selenje, ja kacija kirijata za naredna godina. I poveke od toa so ja kacija ke platev, samo da ne se selam pak. Preku takvo mi e od selenje, ptsd iam od pakuvanja I kuferi. So isklucok na moite, vo posledna dekada I neso, iam smeneto 6-7 mesta samo vo Mkd, a ovde vo prvite 6 meseca se selev pet pati. Ne se selev ic godinava, a ne planiram ni naredna, za ponaredna ke vidime. Gledav film ili serija pred nekoe vreme, ne mi teknuva so scena bese I od kade, ama tipkata si kaza deka vo zivot ne poseduvala vazna. I si kupi vazna. Se zamisliv, ni jas neam vazna niti sum imala. Ne e deka ne moves da ja kupis, tuku e use edna stvar so mora da ja mislis dali ke prezivee selenje.

I takvi trivijalni raboti me zamaraat nekogas, koga malce mi prekurcuva od sekojdnevieto. Srekja zavrsivme so rabota godinava, ne mozam vise ni kompjuter da gledam, ni tabeli, ni cifri, dve nedeli odmor. Dobiv pokacuvanje nekni, so ne ja pokriva ni inflacijata godinava. Najjako, ne znam cija idea bilo, ima mnogu kandidati, ni dadoa 2kg shunka cadena, ko onie od Tom & Jerry na crtanite. Ni go jadam jas ona, a sea neam ni mesto vo frizider. Ne sum vegeterijanec, ama vrekja kompiri ke bese poarno.

Do naredna Kajgi, ako ne pisam pak.
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
2.717
Драга,
Ова со документиве историско стана, одам божем последниот документ да го земам пред две недели сликана. Редици од 100 метра луѓе 3 еб**и саати на нозе стојам, пцујам пензионери, пцујам држава, зашто сум се гурала напред, да ти еб*м гунџалото. Старо дај не паламуди! Оди фаќај лебови у маркет утро е. Еден дечко застана у моја одбрана, де од кај сум била, дечко еден в*л си го имам дома, уште ти ми фалиш у животот, од Македонија сум од кај сум. Сакал да пали цигара, па запали бе дечко не се притесњавај, нели ги гледаш прозорине, џамлаци, црни замастени, неизмиени од кога Тито почна да се жали на болки у нога, та сега за една цигара ли е проблем, не се пушело внатре, како да не. А упаљач неам. И толку беше муабетот.
Толку гурање и мачење за на крај да си останам со празни раце не бил готов. :eek::eek: :place: :tapp:
Ни термин, ни бројче, ни смс на моб. Дека е готов, ја треба на гравчиња да гледам да знам дали е готов така? Катастрофа систем. Мислам мизерија. Тие па на шалтерите, полжави да беа побрзо ќе ги најдеа документите.
Надвор утоп реки течат, јас чамец немам, а требаше пераи да си облечам на нозе, оти патичињана летни ми прокиснаа... нејсе ќе ги фрлам. Од селидбата на брзинка не ми текна да си ги земам чизмите.
А таман мислев да појдам до рубин кармин и гтц да си го купам тоа парче накит кое го мислам. Нејсе здравје по две недели. Се глеаме гтц кој е за кафе изволте. Очајна се пакува и си заминува во далечни краишта. Се глеаме по 5 години. Ариведерчи
 
Последно уредено:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.563
Поени од реакции
30.102
Јас си ја избегнав онаа македонската "ќе чекам до последен ден" и си завршив работа пред 2 месеци, а истото го сугерирав и до некои пријатели и познаници...еве сега кубат коси по гужвиве.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom