Една од најдолните врсти на луѓе.
- ''Види го, пуфкаџија невиден. Секој втор ден слика од на работа, изгорен да се испуфка пред народот.''
- ''Ејјјј опнал фејк саат на рака што оргиналот е 10 000+ евра. Очигледно е дека е фејк. Срамота е да се бламира вака.''
И уште еден куп хејтови на луѓе што имаат пари и се пуфкаат или се фалат со работната позиција.
И го тупи ова со секој втор што ќе седни на кафе, за после неколку месеци/години го гледаш буквално истото од него.
Купил некој мотор штракалче од 1500 евра од 2003та и 140943210 слики во денот. Уелкм хоум и слични клишеа.
Во канцеларијата. И слика од тераса и кафе на масата и случајно на сликава и новиот Епл часовник. Онака баш СЛУЧАЈНО. Канцеларијата за што? За глупостиве што ги споделуваш?
И уствари сфаќаш дека не ги хејтал туку им љубоморел на овие од погоре.
ДНО.
И кога ќе го потсетиш на оние муабетите од погоре, дека уствари се што хејтал го прави во моментов, ќе ти се контра дека не е ИСТО, др било ова бла бла, и на крајот кога ќе види дека треси глупости муабетот ќе го заврши со ''Дај боже и тебе да ти е убаво како мене што ми е''.
Малку ''поуспешна верзија'' од оваа сорта на луѓе е ако уствари се здружи некако со овие што ги хејтал претходно, и сеа се пуфкаат заедно. ''Абе добар е овај, грешно го имав проценето.''
Јас стварно не сфаќам, кое е наредново ниво со нетов што ќе ги доизбудали луѓево?