Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
31 јануари 2022
Мислења
377
Поени од реакции
995
За многу години Св. Трифун, заштитникот на една од најбитните работи во светот - лозјата.

А честитки и до овие што слават некој друг празник како батето подолу. Не можи да помини овој ден без да се потсетиме на ликот:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Оние што највише ебат на страна, највише се експонираат со честитки према жените дома денес. Од друга страна, жените што се ебат на страна нема ни 2 секунди да потрошат на јадникот дома не па да шеруваат постови за валентајн и незнам што. Факти.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.885
Се додека се правиме поголеми католици од католиците и учествуваме во помодарството наречено св Валентин ќе се чудиме зошто не ни признаваат нација и традиција.
Нека ни е честит празникот св Трифун, заштитиникот на лозарите и градинарите, уживајте вечерва со добро вино.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Кајги, хистерија не се креира, туку се предизвикува. Ама, толку им сече.
А, од празнициве поарно е да се слави љубов отколку вино. Виното е поштетно и ради него ни пропаѓа државата.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Напишав сигурно преку 30 реда хејт пост за се актуелно шо се дешава во периодов, и го избришав.

У кратки црти .. Валентин, Трифун, вчерашната актуелна секта, Гоце Делчев, овој шо бара повеќе пари оти имал сребрен медал од лани, владата на МК, опозицијата на МК, социјалните мрежи од кои ми се повраќа гној, јавните личности, Игор Џамбазов, Стево Пендаровски, овој гревот шо се вратил од Германија за 18к, Сител, Телма, турските серии.

Посакувам курот да ми е доволно голем сите одеднаш да ве набијам на него ко ражен:kuracc::kuracc::kuracc:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.865
Поени од реакции
6.476
Драга убавино,

I BELIEVE THE WORLD IS BEAURIFUL. ONLY THE WEAK ONES ARE CRUEL.
And I guess I known it all along. The truth is, you have to be soft to be strong.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Интересен факт. Поефтино ми е да идам со авион до било која земја во ЕУ да купам тоа што ми треба и да се вратам отколку да платам увозни давачки во Македонија.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.821
Svetla tocka godinava, pravdinata pobedi ovoj pat.

Член од
15 јуни 2020
Мислења
251
Поени од реакции
922
Од вчера возам кола шо и свири каишот како да има затворено 1 милион канаринци во неа. Ја однесов на мајстор и за кратко заклучивме дека ќе бидат потребни 6.000 денари за затегач, 3000 денари за шајбна 1100 денари за каиш и за работна рака некоја илјадарка ~ 12.000 денари. Јас одлучив за тие пари да си купам џибиел звучник и да рскам мастер оф папетс на цел глас, да не слушам колата кога свири. Наравоучение: Кога животот ќе ви купи крнтија од Италија, купете си појак звучник да не си ги слушате мислите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Сакам кога непланирано се случуваат убави работи.
Некни вечерта ми ѕвони професорот по филозофија од гимназија (со кој до денес одржуваме ок контакти и разменуваме по некоја мисла за книги, филмови, музика, филозофија во едно негово мало станче во кое освен 2 електрични гитари, еден видео проектор низ кој секогаш оди некој црно бел филм од оние на Бела Тар, Бергман и компанија, и едно мало лап топче за музика и нормално по нешто за пиење, нема ништо друго).
Ми вика ај помини до стан, седиме со еден интересен лик, нешто околу правниов систем го интерсира да продискутраме.
Ај реков, ќе појдам - таман секогаш муабетов ми оди.
И влегувам така лабаво в стан, гледам покрај еден другар и професоров, седнал на маса пејачот од Мизар, Горан Таневски, бендот со чија музика растевме, покрај онаа на Архангел и Анастасија.
Ги отепавме 5 часа во муабет, кои ми поминаа претерано брзо. Дознав за некои филмови кои не ми се гледани, продискутиравме за Самракот на идолите од Ниче и Ecce Homo, за нашиов тиња систем, па за Хајдегер и жена му Hannah Arendt (за која ми препорачаа да прочитам нешто пишувано од жена, оти спомнав дека со женски автори слабо стојам), па слушнав непосредно и за некои интересни искуства од турнеите на Мизар....
Исклучително интересен и мудар лик. Крајно одмерен и приземен од кој има што да се научи.
Ги сакам ваквите дружби затоа што се ретки и ти прават за момент да заборавиш на сите гомнарии со кои се соочуваш секојдневно било да е тоа работа, било да е поскапување на струјата и општо се останато.
Како да влегуваш во паралелен универзум.
А во паралелен универзум не се влегува со секого.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.910
Поени од реакции
21.922
Драа

Д'нска е Галилео деј.Заради њега ск можемо да ги глеамо од блиско планете,ѕвезде и галаксие, да истражуемо нови сфетови.Да разгледуемо психоделични шарени небуле.Да путуемо назад низ време сс помош на фотони кои се одсликуеф у зголемени оптички стакла или телескопи.Да га оживимо мртфо.
Еве една мастерпис композиција која га одсликуе сфе овој.
Капа доле Галилео Галилеј.
Умови како њега, никад не треа да се забраиф!

Kajgana Shop

На врв Bottom