Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.529
Поени од реакции
7.006
Кајгана, ја се вакцинирав, не оти чини вакцината туку оти без сертификат не те пуштаат никаде.
За ниедна друга причина не би се боцкал со оноа што они го викаат вакцина ама не се сигурни во ништо од неа и врескаат по сите како фан на барса после изгубена утакмица.

Колку само нервира коа ќе видам како ги вреѓаат луѓето што не се вакцинирале, па им кажуваат докториве на науки како се они неписмени, прости, сељаци.
Истиве луѓе што ги примиле сите докажани вакцини, истиве луѓе што си ги носат децата на вакцина за се останато ама ја избегнуваат оваа "вакцина" наеднаш станаа назадни и глупави.

Ви го испраа мозокот телевизија и инфлуенсери да се нафрлате по народот доктори да се правите.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
Долго време мислев дека најлош и најиритантен тип на луѓе се Лајонес сектата и религиозните фанатици/фб тетките а.к.а. Светле и Снеже кои пишуваат амин во коментари на фејсбук.

Жал ми е што сум живеел во заблуда... Првото место дефинитивно го заземаат проваксерите.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Се знаеше дека нема да биде од нас ништо кога у 99та при комплетно затемнување на сонце (следното е у 2026та), на вести не усраа да не искачаме надвор и да не гледаме нагоре да не ослепиме или незнам што со какви посебни наочари да се гледало и тоа не долго. А сегде низ свет фестивали имаа надвор у таа чест. Ебемти урочените ебемти.

Член од
15 јуни 2020
Мислења
251
Поени од реакции
922
Ме остави на seen чупето што мислев се интересираше за мене..Kловн
Ме остави на seen професор шо му пишав за да земам дипломска кај него, копукот на стори ставаше порнхаб мемиња. Кловн
Ме остави денес на seen фирма за столици, за обичен работник т.е кичма транс. Кловн
Се надевам дека со унициклот ќе одјавам кон германска амбасада следен месец, и само со кисела насмевка во Хамбург ќе се присетувам колку немав среќа и ксмет во државата во која се бев родил.

O

onefifty

Гостин
Драгицо,

у Среда бев на интервју за работа, поминав одлично, за првпат на интервју не се трудев да импресионирам, си реков што мислев искрено и тоа е тоа. Кога ме прашаа какви ти се плановите за следните 5 години им реков дека тој план почна лани кога се решив дека на моменталнава работа е доста и треба да барам подобро и поамбициозно со тоа што ако не се снајдам и не ми одговара работната позиција кај нив, најверојатно ќе си бегам за странство.
Ниту сакам, ниту прв план ми е да бегам за странство, сакам тука да се снајдам и да работам покултурна работа затоа што после пет години работење на бензинска, стварно ми е преку глава и од луѓе и од се, посебно здравствено се осеќам како пропаѓам, станувам лепрозен.
Од друга страна, овие пет години со секакви луѓе, стекнав искуство како да сум бил во војска, научен да трпам ударци, да се бранам и секогаш да бидам резервиран, ќе ми бидне чудно во канцеларија со пријатна и културна атмосфера, цивилизација, не знам како ќе се снајдам, се осеќам како Тарзан у џунгли али идемо напред пуном снагом.

<3

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
740
Поени од реакции
1.694
Во последните 30 дена созреав повеќе од претходните 10 години.

Оваа есен/зима бев буквално без амбиции. Во викенди се убивав од пиење, афтери , преку ден киснев во кладилница. Ова со пиењето искрено и не беше само викенди често знаев да си најдам повод за добра запивка и преку недела.. :D
Се осеќаше некој притисок.... Убаво ми беше во сабота али следниот ден се осеќав крајно безкорисно. Секој ден и секој викенд едно исто во круг. Круг кој секој нареден ден ме гушеше се повеќе и повеќе. :) Осеќав дека имам потреба од некоја промена, нешто ново што ке го прекине кругот. Кругот кој што мислев е бесмртен почна полека да попушта.

Пред точно 14 дена дена шетајќи добивам повик на телефон. Испадна една фирма кај што имав пуштено ЦВ, и имав веќе направено интервју да ме побараат за работа. Претходно скорз имав изгубено надеж затоа што беа поминати веќе 3 недели од интервјуто. Одма после то осетив една голема искра на среќа. Сега еве се направија скоро две недели кај што работам во оваа фирма и сум повеќе од задоволен. Убава работна атмосвера со големи можности за напредок.

Кругот ?.... Кругот на пороците го нема. Сега е заменет со нов круг. Круг каде што претходно главни беа алкохоличари и безделници. Сега во новиот круг нема место за нив. Во новиот круг први се амбициозни луѓе, млади и стари, успешни или жедни за успех. Во меѓувреме си положив и за чамец/брод а до крајот на месецов се надевам и за кола.

Дај боже 2022 да продолжи вака, како што почна. Доста психички ослабевме со короната СИТЕ последниве две години.
Заслужуваме сите подбро дефинитивно тука нема дилема. Затоа и го почнав со овај пост а сега ке завршам…
Дај боже на сите на форумов да не пратат убави работи, убави вести.
Нека биде оваа година за сите благосовена.
:)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Деар

Незнам што се случува со недостиг на работници секаде? Ова ќе избие на друго со овие инфлации.
Многу скоро ми стои оти или нагло ќе се качи плата или нагло ќе осиромаши народот.
Незнам, вака не е било ,нека е на арно.

Член од
16 јули 2021
Мислења
369
Поени од реакции
753
Драга,

Да се надополнам на членот погоре, задњи два пати кога имало тешки инфлации и кризи, имало канц логори, сега да се надеваме дека ќе биде за арно.
Наравучение: подобро русинот да го запре гасот, отколку германецот да го пушти.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.320
Кајгано,
Знам дека на поголемиот број од членовите чур им куе за мене, ама да си кажам Ок сум. Се’ си е во ред, само решив да одморам од форумов и да Ве почастам со моето отсуство ;)
До кога? Појма немам, најверојатно за подолг период!
Не дека не ми се допаѓало да бидам дел од оваа кисело-солено компанија! Од 2008 до сега тука поминав три животи:D како @Nemanjici на почеток, па @ Che59 во продолжеток, за жал и двата ника славно паднаа како жртви на мојот социјалистички сенс за народна правда и еднаквост, секако и како последица на еден клима уред вграден некаде во п.м. во Маврово:pos:( поздрав @Мистичен).
И така, останете ми живи здрави, како физички, така и ментално( ако можете се разбира)! На сите Ви пожелувам се’ најубаво, добро здравје, успех во работата и радости во приватниот живот!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.313
Многу кориснички имиња ти испаднаа дупли, тродупли во последно време, о Кајгано... крај да се немало... саде банови гледам и се чудам додека читам кому да му реплицирам...

Мислев само на подфорум Религија се појавуваат вакви луѓе за да им кажат на другите сешто што ги мачи (со малку омраза кон другите, објаснета како „жалење за другиот“), а тоа насекаде да ти било пракса кај тебе...

Многу зависници од тебе, о Кајгано, а не сакаат да ти ги следат правилата... чудни луѓе се зависни од тебе Кајгано! :)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.860
Поени од реакции
6.474
Драга,

"Love is like a brick. You can build a house, or you can sink a dead body."

Lady Gaga

Автоматски споено мислење:

Да бев Македонец од антика, че одев на островот Книдос во храмот на Афродита.
Ќе влезев благо разочаран во фамозната Ротунда и ќе се испулев со прекор кон убавицата во центарот гледајќи како срамежливо, а тотално неморално ги покрива своите делови.

Ќе седнев под постаментот свртен со грбот кон неа, а со лицето кон сувите ридови и морето гледани низ Калеидоскоп од мермерни столбови и со умот ќе ја прашав зошто на некои луѓе им ја даде својата благослов и моќ да љубат и да градат цели куќи со неа?
А се што ми даде мене е само една цигла, за да ја врзам за нога и да се упатам накај првата плажа.

Однапред се извинувам ако постов е way too much за некои.
Spoiler graphic content, I guess

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.333
Поени од реакции
28.355
Драга,

вчера, поточно во раните утрински часови отварам ФБ после 100години (затоа што во меѓувреме го користам само чатот) и гледам дека имам понуда за пријателство.Го отварам менито за нови пријатели што сакаат да те додадат и приметувам дека од крупен кадар во кругчето личноста на профилната слкика не ми е позната. Наместо име и презиме има доста интересен никнејм кој што ми е многу познат ама не можам да се сетам од каде. Го отварам профилот кога што ќе видам :shok2::shok2::shok2::shok2::eek::eek::eek::eek:
Буквално 1 час бев зашеметен додека блеев во профилната слика. Толку убава девојка не памтам јас да сум аднал на ФБ а камо ли таква да ме адне мене. После 1 час соземање од првичниот шок и враќање во реалноста си викам изгледа случајно ми пратила add friend. Кога ќе види сабајлево дека сум ја прифатил инстант ќе јадам unfriend и блок.

Баш сега приметувам за огромна среќа сеуште сме пријатели:love:

J

joli1

Гостин
Колку што созревам толку се повеќе и повеќе овој свет ми делува како некој вид на тест, како целиов свет да постои се со цел да увидиме, научиме и сфатиме нешто што можеби претходно не сме го сфатиле или не сме сакале да го сфатиме.

Можеби смислата на животот е патња и покајание, можеби наместо ние да го прашуваме животот што е смислата, нас животот не прашува што е смислата секојдневно.

Драга, ми треба одмор. Ми треба одмор.

Kajgana Shop

На врв Bottom