Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.720
Драа

У задњо време нон стоп гу слушам изречицу "како да ти кажам".
Де бе, до толко ли не знаете како да кажете?
Читајте књиге, можда ке знаете како да состаите реченицу.

Како да е, глуп муабет, како да ти кажам.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Добро е што не станав психотерапевт, ќе беше проблем да ги третирам тие 20% популација што никако нема да се променат до крајот на животот - нарцисите. Ова 20% е според Dr.Ramani на youtube, ако го интересира некој. Доста интересен поглед има жената. Wow, не знаев дека едноставно психотерапијата може да биде за џабе во толку многу случаи. Значи голем дел од луѓево стварно биле "расипани", и тоа непоправливо. Јас дури мислев дека и убијци и слично можат да се подобрат само ако доволно се работи со нив. Се чудев зошто се толку голем број на луѓе "терсене". Си викав, добро, имале лошо детство, во лош период од животот се, мислат дека така треба, не размислуваат многу ... и слично. Alain de Botton вика да замислиме дека се мали деца кога комуницираме со луѓето. Демек секогаш да наоѓаме оправданија за нивните лоши постапки. Не знам како е исправно, тоа или тоа, но, мило ми е што не сум терапевт.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.925
3 плати им влегуваат дома еј, 3 плати. Околу 5000 евра прилив секој месец, и земале у сред ебен петок вечер направиле зелка манџа ја усмрдиле цела зграда. Шо фамилија ќе беа гадници мрсуљи невидени бре, ми корне станот на помија и на штала. Од толкав избор на храна, од продавници со цели сектори од сирниња кашкавали специјалитети од месо од сите различни страни на светот, направиле зелка манџа. :kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc: Да им го флупнам вдуп на двете ќерки до дебело црево.

Од 8 станови во зградата веќе 5 сме македонци, двајца авганистанци кои продаваа трева, и еден старец со куче шо не престанува да лае. Буквално сум на граница на нервен слом, од утре почнувам да барам мала куќа и да живеам сам оти дефинитивно ќе завршам на психијатрија.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.170
Поени од реакции
1.051
Драаа

Ние си ги учиме децата да јадат нездрава храна,изгледа имате мрзливи домаќинки.
Јас сум пораснат со зелка манџа ,грашак,оризарник ,мусака,сарма,јанија,имам балајди ,боранија,тавче гравче ...
Кога правеше баба ми на шпорет на дрва прсти да излижеш да се најадеш ко човек.
Сега плаќаме тоа низ рестораните, а појма немаме шо месо јадеме.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.631
Поени од реакции
14.139
Драга, јадам сѐ од домашни јадења и ги сакам. Посебно кога се вратам дома после неколку месеци и мајка ми готви за да ги навакса пропуштените денови.

Ама тоа не го менува фактот дека зелка манџата е вид боен отров.. Па слободно може на бојно поле да прскаат со зелка манџа. Тешко дека некој нема да се дезориентира и падне во транс. Ке останат само чичките шо мезат зелка туршија и ракија.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.174
Поени од реакции
9.668
На времето кога јадев месо, зелка манџа со пушено месо, обично коленици или сл. со лук и вино ми била омилена ствар додека веел снег надвор. Тоа е таа селска идила, багреми надвиснати од снег и топла манџа на алфа 90 шпорет, цел испрскан од зејтин. Ѕидовите црни и мрсни по дневна и кујна од варење месо, тоа беа времиња. Завршуваш со јадење и лупаш литар и кусур вино како афродизијак, затоа што те чека некоја селска цура црвена во обравчињата загорена за тврд селски кур....тоа беа 90-есетите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.276
Поени од реакции
23.880
Kako da recam, malce dosadno mi bese pa si rekov da si napravam elka, red neck style :). Ako nesto ne e vo razmer krivete ja rakijata i vinoto, mene bas onaka od prva sosem taman mi ispadna. Od okativ so bi rekle, ni metro ni butur, taka kako so mi se fati i od to so imav pri raka :D
IMG_20211218_173108.jpg

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.609
Поени од реакции
88.076
Одам по Јужен Булевар, ме застанува една женичка и ме прашува "Извини синко, со кола сум дојдена (ми ја покажува колата, пред нејзе стои мажот и), може ли да ми го покажеш кај е патот за Велес?"

Kajgana Shop

На врв Bottom